ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Carrie Taylor: Η πρώτη επιλογή του Landon Donovan για την θέση προπονητή


Η Carrie Taylor απολύθηκε από τη δουλειά της ως διευθύντρια ενός συλλόγου νεολαίας σε ένα καφέ Starbucks της περιοχής του Σαν Ντιέγκο την Κυριακή. Την επόμενη μέρα βρέθηκε να συνομιλεί με τον Landon Donovan.

Η Taylor βρισκόταν σε μια επιτροπή που προσπαθούσε να φέρει την ομάδα Major League Soccer στην πόλη του Σαν Ντιέγκο τον Μάρτιο του 2017, και έτσι γνωρίστηκε με τον Donovan. Ενώ τελικά η προσφορά απέτυχε, αυτή η απίθανη συνάντηση κατέληξε να αλλάζει τη ζωή της Taylor.

Όταν ο Donovan ξεκίνησε να συγκεντρώνει το πρώτο προπονητικό προσωπικό στην ιστορία του Σαν Ντιέγκο Loyal, δεν πήγε υπό την προβλέψιμη διαδρομή επιλογής ενός από τους πολλούς πρώην συμπαίκτες του ή προπονητές του αλλά ρώτησε την Τέιλορ. Η εμπειρία τους από την προσπάθεια για την προσφορά MLS του Σαν Ντιέγκο έφερε μαζί την εμπιστοσύνη και σχηματίστηκε μια πραγματική φιλία. "Είναι σαν αδελφός μου."

Η Taylor είναι η πρώτη προπονήτρια σε όλο το επαγγελματικό ανδρικό ποδόσφαιρο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αποτελεί αναπόσπαστο μέρος για την United Soccer League (δεύτερη βαθμίδα της αμερικανικής λέσχης πυραμίδας) πλευρά επέκτασης της San Diego Loyal.



"Θέλω να θεωρούμαι προπονήτρια και όχι απαραίτητα γυναίκα προπονητής", δήλωσε η Taylor στην FIFA.com. "Καταλαβαίνω ότι είναι καινούργιο και αρχίζει να συμβαίνει και σε άλλα επαγγελματικά αθλήματα, γι 'αυτό είμαι υπερήφανη για την οργάνωσή μας, το να σκεφτόμαστε μπροστά. Ο Landon είναι έξυπνος και είμαι ευγνώμων για αυτή την ευκαιρία."

"Αυτή είναι μια δουλειά που προορίζεται για μένα. Ελπίζω να προτρέψει και άλλους να δίνουν ευκαιρίες σε άτομα, για να εξετάσουν τουλάχιστον τα βιογραφικά των ανθρώπων που δεν είναι άνδρες, απλά ρίξτε μια ματιά και αποφασίστε για το τι ταιριάζει στον σύλλογό σας. Οι άνδρες ήταν πάντα σε θέση να προπονούν τις γυναίκες, οπότε γιατί οι γυναίκες δεν μπορούν να προπονούν τους άνδρες;"

"Αν ο Landon είναι πρόθυμος να είναι πρωτοπόρος στην πρόσληψη γυναικείου προσωπικού, αυτό είναι εκπληκτικό, έτσι ίσως και άλλοι εκεί έξω να ακολουθήσουν το παράδειγμά του."

"Πρέπει να αποδείξω την αξία μου ως προπονήτρια και ότι είμαι σε θέση να επιτελέσω αυτό το έργο. Έχω δώσει οτιδήποτε μπορώ για να κάνω την ομάδα καλύτερη στον μέγιστο βαθμό. "

Μέσα στην κρίση του COVID-19, η Taylor ξοδεύει το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου της επικοινωνώντας με τους παίκτες, στέλνοντας ατομικά προσαρμοσμένα βίντεο για να μελετήσουν, να προσπαθήσουν να κρατήσουν τους ανθρώπους απασχολημένους. "Προσπαθούμε απλώς να βεβαιωθούμε ότι οι φίλοι μας είναι εντάξει."

Φέρνει μια γκάμα γνώσεων και εμπειρίας στη λέσχη, που προέρχεται από το χρόνο που έπαιζε ποδόσφαιρο στο κολέγιο, στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν στις αρχές της δεκαετίας του '90, όταν οι παίκτες έπρεπε να φροντίζουν τα πάντα, από το ταξίδι μέχρι τον προγραμματισμό και τα άλλα logistics.

"Απολαμβάνω τη συσσώρευση ενός παιχνιδιού, να μπορώ να αναλύσω και να συγκεντρώσω μια ομάδα ανθρώπων μαζί για να εκτελέσω ένα σχέδιο παιχνιδιού και αυτό το συναίσθημα του ω, Θεέ μου, το πετύχαμε!"

"Έχω παίξει ομαδικά αθλήματα σε όλη μου τη ζωή. Βλέποντας έτσι τη συναδελφικότητα και μια ομάδα ανθρώπων να υπερέχουν μαζί είναι αυτό που αγαπώ περισσότερο στην προπόνηση. Θέλω να κερδίσω και είμαι σούπερ ανταγωνιστικό άτομο, αλλά ακόμα και σε μια ισοπαλία ή μια απώλεια, αν η ομάδα τα έχει δώσει όλα και έχει προσπαθήσει να κάνει οτιδήποτε θέλαμε, ακόμη και αυτό είναι μια επιτυχία."


Η Taylor είναι μία από τις έξι γυναίκες του τεχνικού προσωπικού της λέσχης, ενώ η πρώην εθνική ομάδα των ΗΠΑ προώθησε την Shannon MacMillan, να εργάζεται ως ανώτερη σύμβουλος του Donovan και του προσωπικού του, κάνοντας συνδέσεις με συλλόγους νεολαίας στην περιοχή και δουλεύοντας στην ομάδα αναμετάδοσης.

"Παίρνουμε αυτήν την παύση (πανδημία COVID-19) ως καλό να κοιτάμε πίσω σε οτιδήποτε κάναμε μέχρι αυτό το σημείο και να δούμε πού μπορούμε να είμαστε καλύτεροι", δήλωσε η MacMillan στην FIFA.com. "Είναι ένα προνόμιο να παίζεις και πρέπει να δουλεύεις σκληρά. Πρέπει πάντα να είμαστε ανοιχτοί για να γινόμαστε καλύτεροι, για την ομαδική εργασία και να κάνουμε τα μικρά πράγματα με τον σωστό τρόπο."

Η MacMillan είναι ένα άλλο παράδειγμα κάποιας που φέρνει ένα ανεκτίμητο επίπεδο γνώσης και εμπειρίας σε μια λέσχη που κάνει τα πρώτα της βήματα στον κόσμο. Ήταν ένα εξαιρετικά επιτυχημένο μέλος της εθνικής ομάδας των γυναικών των ΗΠΑ για 12 χρόνια, σημειώνοντας 60 γκολ σε 176 caps και εισήχθη στην Εθνική ποδοσφαίρου το 2016.

"Είναι απλώς θέμα χρόνου (για μια γυναίκα να είναι η προπονήτρια της κορυφαίας κατηγορίας ανδρών). Όσο περισσότερες λέσχες αγκαλιάζουν τη νοοτροπία της οργάνωσης μιας συμπαγούς ομάδας βασισμένης σε ανθρώπους που έχουν εμπειρία και γνώση αλλά είναι επίσης σε θέση να διδάξουν, μοιράζονται και εμπνέουν, νομίζω ότι είναι δυνητικά θέμα χρόνου."

"Όταν είμαι γύρω από τα παιδιά (παίκτες), είναι τόσο ανοιχτά για να ακούσουν ό,τι έχω να πω. Έχουν απίστευτο σεβασμό και νομίζω ότι οφείλεται στον πολιτισμό που χτίστηκε από την αρχή".

Ένα πράγμα είναι πολύ ξεκάθαρο αφού μιλήσαμε με τις Taylor και MacMillan: αυτή είναι μόνο η αρχή της ιστορίας τους με την Σαν Ντιέγκο Loyal.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code