ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Γυναικείο ποδόσφαιρο: Η συλλογική σύμβαση γιορτάζει τον πρώτο μήνα της


Ακριβώς πριν από ένα μήνα, η επαγγελματοποίηση χτύπησε επίσημα την πόρτα της πρώτης Iberdrola. Στη συνέχεια, οι σύλλογοι και τα συνδικάτα υπέγραψαν την πρώτη συλλογική σύμβαση για ισπανικό και ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο γυναικών. Ένα πρωτοφανές ορόσημο στον κόσμο που επιδιώκει να ρυθμίσει τη συμβατική πτυχή των παικτών της Primera, συγκεντρώνοντας σημαντικά στοιχεία όπως ο ελάχιστος μισθός (12.000 ευρώ ακαθάριστα ετησίως), η μητρότητα ή οι τραυματισμοί.
Έχουν περάσει αρκετές εβδομάδες από τη διοργάνωση της επιχείρησης με παρουσίαση στο Κογκρέσο των Αντιπροσώπων και οι περισσότεροι σύλλογοι άρχισαν να υλοποιούν όσα υποσχέθηκαν: να προσαρμόσουν τις συμβάσεις στις προϋποθέσεις που ορίζονται στη συμφωνία . Συνολικά, έχει υπολογιστεί ότι το 40% των παικτών στην υψηλότερη γυναικεία κατηγορία θα δει την κατάσταση της εργασίας τους να βελτιώνεται, με τη σημαντική αύξηση των μισθών ως ισχυρό σημείο.
Όπως έχει μάθει η AS, δεν υπάρχουν προβλήματα που να τονίζουν τη συμβατική προσαρμογή, αλλά η διαδικασία είναι αργή, λόγω της καινοτομίας και των αμφιβολιών που παρουσιάζουν ορισμένες διαδικασίες για τους συλλόγους. Η συμφωνία είναι αναδρομική, με ημερομηνία εφαρμογής των συμβάσεων την 1η Ιουλίου 2019.

Τα κύρια κλειδιά αυτής της συλλογικής σύμβασης

- Θα έχει αναδρομικό χαρακτήρα, με ημερομηνία υποβολής αίτησης την 1η Ιουλίου 2019. Θα λήξει στις 30 Ιουνίου 2020.
Επέκταση και υπερδραστηριότητα. Αυτή η Συλλογική Σύμβαση θα παραταθεί στο σύνολό της για διαδοχικές ποδοσφαιρικές περιόδους  (1 Ιουλίου έως 30 Ιουνίου του επόμενου έτους), εάν δεν καταγγελθεί, από οποιοδήποτε από τα μέλη, τουλάχιστον τρεις μήνες πριν από την ημερομηνία λήξης της ή οποιασδήποτε από τις τις επεκτάσεις της. Κατά την παράταση της συμφωνίας, θα καθοριστεί αύξηση του CPI.
- ελάχιστο μισθό από 16.000 ευρώ ακαθάριστα ετησίως σε 75% μεροληψία της εργάσιμης ημέρας ή, οτιδήποτε συμβαίνει, 12.000 ευρώ. Σε αυτή τη γραμμή, περιλαμβάνει επίσης αποζημίωση για όλους τους παίκτες που έχουν επί του παρόντος συμβάσεις με μεροληψία ή 50% εργάσιμη ημέρα, με υποχρεωτική αλλαγή στο 75%. Έτσι, οι μισθοί μεταξύ 12.000 και 15.999 θα γίνουν 16.000 ευρώ ακαθάριστα ετησίως, εφαρμόζοντας μια γραμμική αύξηση 2.000 ευρώ στην οποία είναι από 16.000 έως 30.000 ευρώ ακαθάριστα ετησίως.
Πρωτόκολλο μητρότητας: Σε περίπτωση που κάποιος φορέας είναι έγκυος, θα έχει πρόσβαση σε αυτόματη ανανέωση χωρίς περιορισμό στη σύμβαση. Δεν περιλαμβάνει τμήμα για θηλασμό.
Seniority Plus : Το βραβείο δέσμευσης θα κυμαινόταν από 2.000 ευρώ (6 σεζόν) έως 3.500 (9 ή περισσότερες σεζόν).
Το προσωπικό πεδίο εφαρμογής της συμφωνίας: περιορίζεται στους παίκτες οι οποίοι ονομάζονται τουλάχιστον δώδεκα επίσημες αντιστοιχίες με την πρώτη ομάδα ή, κατά περίπτωση, δέκα παιχνίδια που παίζονται.
Διάλειμμα μιας ημέρας και μισής εβδομάδας και αργίες 30 ημερών το χρόνο.
Ημέρα εργασίας: 7 ώρες την ημέρα / 35 ώρες την εβδομάδα σε εξαμηνιαίες υπολογισμούς, χωρίς περιόδους συγκέντρωσης ή μετατόπισης. Στην περίπτωση των αγώνων εντός, η συγκέντρωση δεν θα υπερβαίνει τις 24 ώρες, με μέγιστο χρονικό διάστημα για εκτός έδρας αγώνες 72 ώρες.
Οικονομική αντιπαροχή για τον παίκτη του 15% της συμφωνηθείσας τιμής σε περίπτωση μεταβίβασης ή δικαιωμάτων εικόνας (χρειάζεται συμφωνία μεταξύ των μελών). Στην τελευταία περίπτωση, διαπιστώνεται ότι για έναν παίκτη που εκμεταλλεύεται τα δικαιώματα της εικόνας του με το δικό του όνομα, το ποσό που η λέσχη την ικανοποιεί για τη χρήση της εικόνας, του ονόματος ή του αριθμού της για οικονομικούς σκοπούς θα θεωρείται έννοια μισθού.
-Αποζημίωση για θάνατο ή τραυματισμό για οποιαδήποτε εργασία. Ανεξάρτητα από την αποζημίωση που μπορεί να αντιστοιχεί στον επαγγελματία ποδοσφαιριστή ή στους κληρονόμους του, ως συνέπεια ατυχήματος που έχει ως αποτέλεσμα θάνατο, απόλυτη αναπηρία, η οποία τον εμποδίζει να ασκεί οποιαδήποτε εργασία και υπό τον όρο ότι το γεγονός αυτό είναι άμεση συνέπεια της πρακτική του ποδοσφαίρου κάτω από την πειθαρχία του Club / SAD, πρέπει να την αποζημιώσει, ή στην περίπτωσή του κληρονόμους, με € 60.000 για θάνατο, € 90.000 για απόλυτη αναπηρία.
-Παρεμπόδιση παρενόχλησης στο χώρο εργασίας.
-Σύνδεση της οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής.
- Μέτρα σε περίπτωση βίας λόγω φύλου που υφίστανται οι ποδοσφαιριστές.
- Πρόγραμμα αντικατάστασης. Τα μέλη θα καταβάλουν τις καλύτερες προσπάθειες για την ανάπτυξη ενός προγράμματος μετεγκατάστασης ποδοσφαιριστών στο τέλος της αθλητικής σταδιοδρομίας τους.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code