ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Άλφα Ρομέο: Δεν θα ήταν δίκαιο να τρέξουμε χωρίς την Μακλάρεν





O ιδιοκτήτης της ομάδας Άλφα Ρομέο στην Formula 1, Fred Vasseur, δήλωσε ότι θα ήταν άδικο να τρέξουν οι υπόλοιπες ομάδες στο Αυστραλιανό GP χωρίς την παρουσία της McLaren.



Η McLaren ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από τον αγώνα της Μελβούρνης την Πέμπτη το απόγευμα, μετά την γνωστοποίηση ότι ένα μέλος του team της βρέθηκε θετικός στον κορονοιό.

Οι υπόλοιπες εννιά ομάδες συναντήθηκαν με τον Ρος Μπρον το βράδυ της Πέμπτης (12/3), με την Άλφα Ρομέο να είναι μία από αυτές που να υποστήριξαν ότι ο αγώνας στην Αυστραλία πρέπει να ματαιωθεί. Το ίδιο σκεπτικό είχαν και οι Φερράρι, Μερσέντες και Ρενό, που έστειλαν γράμμα σχετικό με τις αποφάσεις τους στην FIA.

Ο Vasseur τόνισε στο Motorsport.com ότι: ' Ως οδηγός είναι δύσκολο να πάρω μια τέτοιου είδους απόφαση. Αλλά πρώτα πρέπει να σκεφτώ τους εργαζόμενους μας, την ασφάλεια των θεατών, το image του αθλήματος, των χορηγών αλλά και ότι το να αγωνιζόμασταν χωρίς της παρουσία της ΜακΛάρεν δεν θα ήταν δίκιο. Πήραμε νομίζω μια σωστή απόφαση. Δεν είναι εύκολο για κάθε ομάδα, έπρεπε να πάρουμε μια τέτοια απόφαση και είναι ντροπή που το αποφασίσαμε τόσο αργά. Αλλά ο κορονοιός εξαπλώθηκε τόσο γρήγορα.'

Τα Grand Prix στο Μπαχρέιν και το Βιετνάμ έχουν επίσημα ματαιωθεί όπως συνέβη και σε αυτό της Αυστραλίας. Όπως όλα δείχνουν η χρονιά στην Formula 1 δεν θα ξεκινήσει νωρίτερα από το GP του Αζερμπαϊτζάν τον Ιούνιο.

Ο  Vasseur σχολίασε την κατάσταση που επικρατεί λέγοντας ότι: ' Δεν είναι εύκολο. Ήταν μια τεράστια καταστροφή για όλο τον κόσμο. Η Formula 1 δεν είναι το κέντρο του κόσμου, για αυτό το λόγο θα προσπαθήσουμε ξανά βήμα-βήμα. Το πρώτο βήμα δεν είναι εύκολο για κανέναν μας.'

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code