ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ο «προφεσόρ» του Ολυμπιακού

Ο Πέδρο Μάρτινς (Πέδρο Ρουί Ντα Μότα Βιέιρα Μάρτινς)όπως είναι το πλήρες όνομα του είναι γεννημένος στις 17 Ιουλίου του 1970 στην Σάντα Μαρία Ντα Φέιρα.

Άπο το 2004 διετέλεσε βοηθός προπονητή στις Βιτόρια Σετούμπαλ,Πόρτο και Μπελενένσες.Το 2006 κάθησε πρώτη φόρα σε πάγκο ομάδας ως πρώτος τεχνικός στην Ουνιάο Λάμας.Το επόμενο καλοκαίρι κάθησε στον πάγκο της Λουσιτάνια,ενώ τον Ιούλιο του 2009 βρέθηκε στην Εσπίνιο.Το 2010 ανέλαβε προπονητής της Μαρίτιμο για 4 χρόνια και το 2014 μεταπήδησε στην Ρίο Αβε όπου έμεινε 2 χρόνια.Το καλοκαίρι του 2016 και μέχρι το Φεβρουάριο του 2018 βρέθηκε στον πάγκο της Βιτόρια Γκιμαράες όπου και τερμάτησε στην 4 θέση και έφτασε στο τελικό κυπέλου.Απο τη σεζόν 2018/2019 έχει αναλάβει τα ηνία του Ολυμπιακού.

Η ομάδα του Ολυμπιακού έχει δώσει 46 αγώνες από την περίοδο του Ιούλιου και με τις διάφορες δυσκολίες που ήρθε αντιμέτωπος, εξακολουθεί να βρίσκεται μέσα στους στόχους της.Ο προπονητής του έπρεπε να αλλάξει συστήματα,ποδοσφαιριστές αλλά ποτέ την φιλοσοφία που θέλει την ομάδα του να παλεύει όλα τα παιχνίδια με το ίδιο πάθος και πειθαρχία.

Ο Πορτογάλος κόουτς έβρισκε τη λύση σε κάθε πρόβλημα.Απο 4-2-3-1, σε  4-3-3 ,σε 4-4-2,σε 3-5-2 με τους παίχτες του να πρωταγωνιστούν και πάντα να τηρούν το πλάνο που εκείνος επέλεγε.

Ταυτόχρονα σε μια περίοδο που ο Ολυμπιακός έδινε τις μάχες του σε πολλά μέτωπα,έπρεπε να διαχειριστεί και την πώληση ενός από τους καλύτερους παίχτες της ομάδας,του Ντανιέλ Ποντένσε.Μη ξεχάμε επίσης ότι ο Ολυμπιακός πήγε να δώσει τα 2 κομβικά ματς με την Άρσεναλ,μόνο με ένα σέντερ-φορ αφού είχε χάσει και τον Σουντανί με χιαστό.

Το μεγαλύτερο όμως επίτευγμα του,ήταν η αξιοποίηση των ποδοσφαιριστών του.Τα δικά του «δημιουργήματα».Ο Ζοσέ Σα,ο Σεμέδο και ο γκιλιέρμε ήταν δικές του επιλογές.Μέσα από εκείνον παίχτες όπως ο Σισέ,ο Μπα,ο Καμαρά που έπαιζαν ως τότε σε ομάδες β κατηγορίας,έγιναν πρωταγωνιστές σε ρόλους της ομάδας.Επίσης ο Μπουχαλάκης που από μεγάλη μερίδα θεωρούταν ξεγραμμένος εγίνε ένα σημαντικό «γρανάζι»στην λειτουργία ανάπτυξης παιχνιδιού του Ολυμπιακού.

Επι ημερών του ο Ολυμπιακός «ξημέρωσε»έχοντας την καλύτερη επίθεση(53)γκολ,την καλύτερη άμυνα(9)γκολ,τον πρώτο σκόρερ(Ελ Αραμπί), τον πρώτο σε ασίστ(Βαλμπουενά) τον πρώτο σε πάσες(Μπουχαλάκη) και καλύτερο γκολκίπερ(Σα).

Αν συνοψίσουμε τότε ο Πέδρο Μάρτινς μπορεί να θεωρηθεί ότι πρόσφερε περισσότερα και από τον αγαπημένο των φίλων του Ολυμπιακού, Ερνέστο Βαλβέρδε.Πάνω από όλα όμως έχει αποδείξει ότι κανένας δεν είναι πάνω από την ομάδα.

Στο μυαλό της διοίκησης του συλλόγου αλλά και όλων των φίλων του Ολυμπιακού σίγουρα είναι η επέκταση του συμβολαίου για να δέιξει ο Πορτογάλος ποιο μπορεί να είναι το ταβάνι του.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code