ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Τα χάπια μου γιατρέ...


12 παίκτες που μόνο το τριφύλλι στη φανέλα τους υπενθύμιζε ότι αγωνίζονται στον Παναθηναικό, ένας Πιτίνο παγιδευμένος σε ένα rotation που αντί να κερδίζει παίκτες, πολλοί εξ αυτών εξαφανίζονται, ένα σύνολο άψυχο κινούμενο στα όρια της αδιαφορίας και ένα ΟΑΚΑ πιο παγωμένο από ποτέ, με τον κόσμο να μοιάζει εντελώς ξενερωμένος.
Ο φετινός Παναθηναικός δεν είναι υπερβολή να χαρακτηριστεί ακατάλληλος για την ψυχική υγεία...

Στην συνάντηση απέναντι στη ρωσική ομάδα, κανένας δε θεωρούσε αυτονόητη τη νίκη φυσικά, κανένας δεν πίστευε πως με την τωρινή εικόνα το ''τριφύλλι'' δικαιούται να έχει τον τίτλο του φαβορί, έστω κι αν στοιχηματικά η ελληνική ομάδα κινούταν σε τιμές φαβορί. Ωστόσο όλοι μας περιμέναμε μια αντίδραση, να δούμε μια ομάδα που ακόμα κι αν υστερεί σε ποιότητα θα γυαλίζει το μάτι της και θα ''σκυλιάσει''  μετά την ήττα στο ''αιώνιο'' ντέρμπι για τη νίκη που θα βγάλει τον Παναθηναικό πρόωρα από τις περιπέτειες. Αντί αυτού, παρακολουθήσαμε μια ομάδα με φανερό έλλειμμα ψυχολογίας, αλλά και πάθους. Όπως έχω ξανατονίσει και σε παλαιότερο άρθρο, μπορεί η αστοχία να είναι θέμα ψυχολογίας, ωστόσο η άμυνα και το ριμπάουντ είναι θέμα διάθεσης και...πόσο το λέει η καρδούλα σου. Όταν λοιπόν δέχεσαι μέσα στο γήπεδό σου 97 πόντους, πρέπει μάλλον να ψαχτείς στα ενδότερα, γιατί όση διαφορά δυναμικότητας κι αν υπάρχει, οι 31 πόντοι της τελικής διαφοράς δείχνουν πολλά περισσότερα και ξεγυμνώνουν όλες τις αδυναμίες των ''πρασίνων''. Και μάλιστα μη νομίζει κανείς ότι η ΤΣΣΚΑ ήταν υπερβολικά εύστοχη. Αντιθέτως οι φιλοξενούμενοι βρήκαν απίστευτα πολλά ελεύθερα σουτ, έχασαν και αρκετά εξ αυτών, που θα μπορούσαν να στείλουν τη διαφορά σε μεγαλύτερες τιμές.

Στο θέμα του κοουτσαρίσματος, αν και προχθές έγραψα δύο τρία πράγματα, ώστε να υπερασπιστώ τον Πιτίνο για την ισοπεδωτική κριτική που δέχεται από ορισμένους, η χθεσινή αντιμετώπιση του παιχνιδιού ήταν πάρα πολύ χαμηλού επιπέδου. Ο Παπαγιάννης ξεχάστηκε εντελώς στον πάγκο, ο κάκιστος Τόμας έμεινε για πάρα πολλή ώρα στο παρκέ, ο Ράις έμεινε κι αυτός για αρκετή ώρα στον πάγκο, ενώ ο Αμερικανός τεχνικός επέμεινε για αρκετή ώρα σε σχήματα που φαίνονταν εντελώς μη αποδοτικά. Ο Παναθηναικός έψαχνε απεγνωσμένα τρόπους να μειώσει, ωστόσο εκεί που πήγαινε να κατεβάσει τη διαφορά, η ''αρκούδα'' ξέφευγε με χαρακτηριστική ευκολία, απέναντι σε έναν Παναθηναικό με πάρα πολύ αργές αντιδράσεις στο παιχνίδι του.

- Η εικόνα του ΟΑΚΑ ήταν απαράδεκτη χθες, ακόμα κι αν ο κόσμος είναι απογοητευμένος από την φετινή παρουσία της ομάδας. Ορισμένοι ξεχνούν πολύ εύκολα ποιο τμήμα κρατούσε τόσα χρόνια ψηλά τη σημαία του συλλόγου στις δύσκολες στιγμές. Ας υπάρχει μια διένεξη με τη διοίκηση, αυτά που ενώνουν τον κόσμο με αυτήν είναι πολύ περισσότερα από αυτά που τους χωρίζουν. Ας βάλει κάποιοι νερό στο κρασί τους και ας στηρίξουν μαζικά στα δύο τελευταία εντός με Χίμκι και Μακάμπι Τελ Αβίβ, που πιθανό 2x2 θα δώσει και την πρόκριση στο ''τριφύλλι''.

- Όταν έχεις τα φόντα να φτιάξεις μια ομάδα πανίσχυρη και αντί αυτού αρκείσαι στο να έχεις απλώς καλύτερη ομάδα από τον...διαλυμένο αιώνιο αντίπαλο, αυτό κάποια στιγμή γυρνάει μπούμερανγκ. Ο Ολυμπιακός πρόκοψε την τελευταία δεκαετία γιατί δεν τον ενδιέφερε να απέχει ο Παναθηναικός από την ελίτ, αλλά να είναι αυτός μέσα. Τους ''πράσινους'' τα τελευταία χρόνια τους ενδιαφέρει περισσότερο το αντίθετο, γι΄αυτό και μένουν κάθε σεζόν στάσιμοι...

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code