ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Θέμα: Τι κάνουν φέτος οι ομάδες που πέρυσι πάλευαν για την παραμονή τους στο Γαλλικό πρωτάθλημα

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα στοιχεία για τις ομάδες που πάλευαν να σώσουν την κατηγορία στο περσινό πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας της Γαλλίας.

 Ας τα πάρουμε  από τις ομάδες που δεν κατάφεραν να μείνουν στην κατηγορία πέρυσι και φέτος αγωνίζονται στην δεύτερη τη τάξη κατηγορία. Έχουμε την Γκινγκάμπ , η οποία πέρυσι τερμάτησε τελευταία και φέτος βρίσκεται στην 8η θέση της δεύτερης κατηγορίας με 39 βαθμούς μακριά από την άνοδο και τον υποβιβασμό , διανύει δηλαδή μία μέτρια αδιάφορη σεζόν. Μετά έχουμε την Καέν που βρίσκεται στην 13η θέση με 34 βαθμούς και δίνει άμεση μάχη για την σωτηρία της. Η Ντιζόν που είχε έρθει τρίτη από το τέλος και είχε πάει στα μπαράζ όπου σώθηκε απέναντι στη Λανς , αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην 16η θέση της πρώτης κατηγορίας με 30 βαθμούς και κινδυνεύει σοβαρά με υποβιβασμό.

Μια τεράστια διαφοροποίηση σε σχέση με πέρυσι είναι η ομάδα της Μονακό , η οποία ενώ πέρυσι σώθηκε κυριολεκτικά την τελευταία αγωνιστική , στο νήμα δηλαδή , φέτος παρουσιάζει τεράστια βελτίωση με αποτέλεσμα να έχει σκαρφαλώσει στην 7η θέση με 40 βαθμούς και να διεκδικεί στα ίσια ένα ευρωπαικό εισιτήριο σε απόσταση ενός βαθμού από την 5η θέση. Αντίθετα , η μεγάλη απογοήτευση σε σχέση με την περυσινή σεζόν αν και τότε πάλευε για την σωτηρία της αποτελεί η ομάδα της Τουλούζ η οποία στο φετινό πρωτάθλημα βρίσκεται στον πάτο της βαθμολογίας με μόλις 13 βαθμούς δίχως ελπίδες να αλλάξει η μοίρα της αφού η εικόνα της στο γήπεδο δείχνει ότι τα έχει παρατήσει και ετοιμάζει ήδη τα σχέδια της για την κατώτερη κατηγορία και το πως θα επανέλθει ξανά πιο δυνατή. Η Αμιάν με τη σειρά της ενώ πέρυσι σώθηκε άνετα φέτος κατέβασε μια πιο αδύναμη ομάδα με αποτέλεσμα να βρίσκεται στην 17η θέση με 23 βαθμούς 7 μακριά από τη γραμμή της σωτηρίας. Τώρα , η Μπορντό που πέρυσι είχε μία αδιάφορη χρονιά στη μέση της βαθμολογίας , το ίδιο πράττει και φέτος ευρισκόμενη στην 12η θέση μακριά από μπελάδες αλλά και από τα ευρωπαικά εισιτήρια.

Βλέπουμε ότι σε σχέση με το περυσινό πρωτάθλημα , άλλες ομάδες βελτιώθηκαν , άλλες χειροτέρεψαν και αυτό αποτυπώνεται ξεκάθαρα στην βαθμολογική τους συγκομιδή καθώς το γήπεδο είναι ο αδιαπραγμάτευτος μάρτυρας της δουλείας που κάνει η κάθε ομάδα κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code