ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Καλοκαιρινός σχεδιασμός

Αφού λοιπόν δεν υπάρχει αθλητική δραστηριότητα και οι ποδοσφαιριστές ακολουθούν ατομικά προγράμματα στους προσωπικούς τους χώρους νομίζω είναι μια καλή στιγμή να αγγίξουμε το καυτό θέμα για τον ΠΑΟΚ που ακούει στο όνομα "καλοκαιρινός σχεδιασμός".
Ας ξεκινήσουμε από τις αρχές του 2000,τότε που ο κόσμος δεν ήθελε ούτε να ακούει για τον ερχομό του καλοκαιριού για τον εξής απλό λόγο, δεν υπήρχε σχεδιασμός και το μόνο που υπήρχε ήταν το άγχος για το πόσοι παίκτες θα φύγουν ή αν φύγει ο προπονητής.Ακόμα και το 2004 όπου η ομάδα έπαιξε για πρώτη φορά σε προκριματικά champions league είχαν γίνει λάθη στις μεταγραφικές κινήσεις αλλά και με εκείνο το περιβόητο fax.
Ένας εξαιρετικός καλοκαιρινός σχεδιασμός έγινε το καλοκαίρι του 2008 όπου τότε είχαν κάτσει στο τραπέζι ο Ζαγοράκης, ο Βρύζας και ο Φερνάντο Σάντος να συζητήσουν για το πού πρέπει να ενισχυθεί η ομάδα και ποιες κινήσεις πρέπει να γίνουν.
Με την στήριξη του κόσμου και πάντα με γνώμονα το καλό της ομάδας με την έναρξη της μεταγραφικής περιόδου ο ΠΑΟΚ έφερε σπουδαίους ποδοσφαιριστές και δημιούργησε μια ομάδα που μπορεί να μην σε γοήτευε με το ποδόσφαιρο που έπαιζε αλλά ήταν μια ομάδα σοβαρή,με αγωνιστικό πλάνο και με πολύ πάθος.
Όλα αυτά συνέβησαν πριν την εποχή Ιβάν Σαββίδη γιατί στη μετά Σαββίδη εποχή και πετώντας από πάνω του το βάρος των χρεών, ο ΠΑΟΚ φαινόταν έτοιμος για μεγάλα πράγματα.
Στον πρώτο καλοκαιρινό σχεδιασμό επί Ιβάν Σαββίδη ο ΠΑΟΚ ξεκινάει από την αρχή φέρνοντας καινούργιο προπονητή και κάνοντας ακριβές προσθήκες ποδοσφαιριστών με στόχο τους ομίλους του CHL(έπαιξε προκριματικά),να είναι όσο πιο ανταγωνιστικός στο πρωτάθλημα και να κατακτήσει το κύπελλο Ελλάδας.Δεν συνέβη τίποτα από τα τρία.
Σχεδόν σε κάθε μεταγραφική περίοδο ο ΠΑΟΚ έκανε ακριβές μεταγραφές χωρίς όμως να υπάρχουν τα αποτελέσματα που όλοι περίμεναν.
Το καλοκαίρι του 2016 με τον Βλάνταν Ίβιτς στο τιμόνι της ομάδας έγιναν και πάλι πολλές κινήσεις με τους στόχους να παραμένουν οι ίδιοι.Ο ΠΑΟΚ εκείνη την χρονιά κατέκτησε το κύπελλο Ελλάδας με την ομάδα να δίνει υποσχέσεις για το μέλλον που παρά την ξαφνική αλλαγή προπονητή το καλοκαίρι του 2017 έμεινε δεμένη και με την εξαιρετική δουλειά του νέου προπονητή έφερε συνολικά 4 τίτλους σε 3 χρόνια.
Φτάνουμε στο σήμερα και λέγεται πως έχει ξεκινήσει ο καλοκαιρινός σχεδιασμός της ομάδας με πολλούς να λένε (θα συμφωνήσω και εγώ) ότι ο κύκλος αυτής της ομάδας έχει κλείσει.Πώς όμως θα αποδεσμευτούν όλα τα βαριά συμβόλαια που ανανέωσαν πέρσι;Λέγεται πως η απόφαση για τον προπονητή θα παρθεί στο τέλος της σεζόν.Στο ενδεχόμενο να υπάρξει φυγή του προπονητή, θα προλάβει ο ΠΑΟΚ να βρει αντικαταστάτη για να προχωρήσει ο σχεδιασμός ή θα γίνουν πάλι βιαστικές κινήσεις που θα κοστίσουν και ποδοσφαιρικά και χρηματικά στον σύλλογο;
Ο κόσμος ελπίζει πως όλοι όσοι είναι υπεύθυνοι έχουν πάρει τις αποφάσεις τους και θα προχωρήσουν με σωστά, σταθερά βήματα στη δημιουργία μιας ομάδας που θα φέρει νέους τίτλους και νέες επιτυχίες στον σύλλογο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code