ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Μίλαν: Μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας


Η ομάδα της Μίλαν ένα τεράστιο club σε όλη την Ευρώπη που έχει βγάλει πάρα πολλούς ποδοσφαιριστές οι οποίοι άφησαν το στίγμα τους στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο βρίσκεται σε μία από τις χειρότερες περιόδους της ύπαρξης της.
Μία ομάδα που έχει κατακτήσει 48 τίτλους στην ιστορία της την τελευταία επταετία δεν λέει να σηκώσει κεφάλι και να επιστρέψει εκεί που ανήκει. Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι ο αναμορφωτής της Μίλαν ο οποίος την αγόρασε και την έκανε ποδοσφαιρική υπερδύναμη μεταβίβασε τις μετοχές του στον Γιονχόνγκ Λι ο οποίος της απέκτησε με δάνειο από την ιδιοκτήτρια εταιρεία της Μίλαν Elliott Management Corporation.

Επί εποχής Γιονχόνγκ Λι έγιναν μεταγραφές οι οποίες ήτανε αρκετά ακριβές και δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα (Μπονούτσι, Αντρέ Σίλβα,Μουσάτσιο, Ροντρίγκεζ,Μπίλια). Επίσης εκτός από τις αποτυχημένες μεταγραφές δεν έχει δοθεί χρόνος σε κανέναν προπονητή να μπορέσει να αναδείξει το έργο του στη Μίλαν. Μάλιστα την προηγούμενη σεζόν την καλύτερη σεζόν των τελευταίων ετών για την Μίλαν η οποία τερμάτισε στην πέμπτη θέση και έχασε την είσοδο στο Champions League για μόλις έναν πόντο. Η διοίκηση αποφάσισε να διακόψει τη συνεργασία της με τον προπονητή  Τζενάρο Γκατούζο και να προσλάβει τον Μάρκο Τζιανπάολο ο οποίος δεν κατάφερε να περάσει τη φιλοσοφία του στην ομάδα και απολύθηκε τον Οκτώβριο.

Από τότε προπονητής της ομάδας παραμένει ο Στέφανο Πιόλι ο οποίος προσπαθεί να σώσει την χρονιά οδηγώντας την Μίλαν με μία σειρά θετικών αποτελεσμάτων τον Ιανουάριο σε μία θέση που οδηγεί στην Ευρώπη και διεκδικώντας και το κύπελλο Ιταλίας κόντρα στη Γιουβέντους.
Η ομάδα της Μίλαν τα τελευταία χρόνια έχει επενδύσει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ σε παίκτες νεαρούς οι οποίοι θέλουν το χρόνο τους για να μπορέσουν να αποδώσουν και να δείξουν την αξία τους. Από εδώ και πέρα με γνώμονα την επόμενη σεζόν θα πρέπει να γίνουν κινήσεις ουσίας με παίκτες μεγαλύτερης ηλικίας έτσι ώστε η ομάδα να πάει μπροστά και να κάνει το βήμα παραπάνω. Επίσης πρέπει πάση θυσία να παραμείνει ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς και την επόμενη σεζόν διότι η παρουσία του έχει δώσει μία θετική αύρα στον κόσμο της Μίλαν και κατ επέκταση και στην ομάδα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code