ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ηλίας Παπαθεοδώρου : Ταιριάζει καλύτερα σε ΠΑΟΚ ή ΑΕΚ ;


    Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου ,''υπηρέτησε'' στον πάγκο πρωτίστως του ΠΑΟΚ και μετέπειτα της  ΑΕΚ , σύμφωνα με τις πρώτες 20 αγωνιστικές που αφομοιώθηκε καλύτερα;


Ήταν Σάββατο 27 Μαΐου 2017 , όταν η ΚΑΕ ΠΑΟΚ ανακοίνωσε ότι ο Ηλίας Παπαθεοδώρου θα είναι ο νέος προπονητής της ομάδας χαρακτηρίζοντάς τον μάλιστα,ως «έναν από τους πιο αξιόλογους προπονητές της νέας γενιάς του ελληνικού μπάσκετ» . Η πορεία του εκεί ήταν δύσκολη κυρίως οικονομικά , για αυτό και ο κόουτς μόλις έμαθε ότι το μπάτζετ θα κινηθεί στα ίδια χαμηλά επίπεδα επέλεξε να αναζητήσει κάτι καλύτερο επαγγελματικά.

Ο ίδιος διατήρησε τον ΠΑΟΚ σε αξιοπρεπέστατα επίπεδα με ποσοστό νικών στο 60% για την αγωνιστική χρονιά 2017/2018 ενώ σημείωσε μια μικρή άνοδο στο 65% για την δεύτερη χρονιά της θητείας του στον δικέφαλο χωρίς καμία κατάκτηση τίτλου. H αγάπη για την ομάδα ιδιαίτερη. Αυτό επιβεβαιώνεται και από την χαρακτηριστική δήλωση που έκανε μετά την ήττα από τον Προμηθέα στις 22 Μαΐου του 2019 που ήταν και το τελευταίο του παιχνίδι με τελικό σκορ 68-76. Μεταξύ άλλων, ο Έλληνας τεχνικός δήλωσε με δάκρυα στα μάτια : «Ήταν πάρα πολύ δύσκολα, δεν υπάρχουν λόγια να πω τι συνέβαινε. Αυτό που μετράει είναι πως τελειώσαμε όπως είχαμε υποσχεθεί σαν ΠΑΟΚ. Ορθιοι μέσα στο γήπεδο».

Στη συνέχεια,ήρθε η πρόταση από την ''Βασίλισσα''. Η πρόσληψη του Έλληνα τεχνικού σήκωσε θύελλα αντιδράσεων από την «Original 21», όμως η διοίκηση δεν επηρεάστηκε και επέμεινε στην αρχική απόφασή της.Ο χρόνος δικαίωσε από την μία τον κόουτς και από την άλλη την διοίκηση για την κάθετη και ανεπηρέαστη θέση που διατήρησε. Κρίνοντας με όσα έχουμε δει μέχρι στιγμής , η ΑΕΚ έχει 80% σε ποσοστό νικών στο πρωτάθλημα και μία κατάκτηση Κυπέλλου με αντίπαλο τον Προμηθέα με επιμέρους σκορ 61-57.

Η πορεία του όμως, δεν ξεκίνησε ούτε εκεί με τους καλύτερους οιωνούς. Μάλιστα στις 27 Οκτωβρίου 2019 γνώρισε την τέταρτη σε πέντε αγώνες ήττα κάτι που είχε εξοργίσει τους οπαδούς. Ωστόσο, αποτέλεσε την τελευταία ενώ υπήρξε και η αφετηρία για ένα αήττητο σερί 12 αγώνων στην ΕΚΟ Basket League. H αναγνώριση και η παραδοχή του λάθους δεν άργησε να έρθει από τους οπαδούς ,οι οποίοι μετά τον τελικό ανέφεραν χαρακτηριστικά : «Συγγνώμη κόουτς, είχες δίκιο. Είχες πει πως θα φτιάξεις την εικόνα της ομάδας και το έκανες» .

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου στον ΠΑΟΚ, επιχείρησε σταδιακά με όσα μέσα διέθετε να εντάξει έναν πιο μοντέρνο τρόπο παιχνιδιού ώστε να ανανεώσει την ομάδα με πολλά νέα στοιχεία κάτι που αφομοιώθηκε σε ένα αξιόλογο ποσοστό από τους παίκτες.Από την άλλη πλευρά , στην ΑΕΚ κατάφερε να μεταμορφώσει ριζικά την ''Βασίλισσα'' και να διατηρήσει υψηλά τους στόχους της τόσο στις εγχώριες διοργανώσεις όσο και στις ευρωπαϊκές.









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code