ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Πόλη της Γλασκόβης: Η υπεροχή σαν εξαίρεση



Η πόλη της Γλασκόβης ακμάζει ενάντια στους μεγάλους αντιπάλους της εντός και εκτός έδρας. Οι Σκωτσέζες έφτασαν στους προημιτελικούς του Champions League γυναικών του UEFA. Η ιδρυτής της, Laura Montgomery μιλάει για τα ανεξάρτητα σωματεία.



Η πόλη της Γλασκόβης έχει συνηθίσει στα αλλόκοτα. Αλλά ποτέ δεν είχε ξεχωρίσει αυτό το εξαιρετικό club, μέχρι και τώρα.

Η προημιτελική σύνθεση για το Τσάμπιονς Λιγκ Γυναικών της UEFA, που είναι τώρα σε εξέλιξη, προσφέρει την τέλεια εικόνα. Από την Άρσεναλ στη Μπάγερν Μονάχου και τη Βαρκελώνη στην Παρί Σεν Ζερμέν, οι τελευταίοι οκτώ του τουρνουά είναι γεμάτοι οικεία ονόματα. Εκεί, ανάμεσα σε αυτούς, υπάρχει μια έξοχη εξαίρεση η Γλασκόβη η οποία δικαίως είναι υπερήφανη για αυτό.
Οι πρωταθλητές της Σκωτίας έχουν φτάσει σε αυτό το στάδιο μια φορά πριν. Αλλά από τότε, το 2014, βρέθηκαν περιτριγυρισμένοι από άλλες ανεξάρτητες ομάδες γυναικών από τη Γερμανία, τη Σκανδιναβία και αλλού. Τώρα οι πλευρές αυτές δεν βλέπουν πουθενά, με συνεχώς αυξανόμενη οικονομική στήριξη από μεγάλους αντρικούς συλλόγους που έχουν μεταμορφώσει την εικόνα στο ελίτ του γυναικείου ποδοσφαίρου.
"Είναι απίστευτο η περίπτωση να δούμε το όνομά μας σε αυτή τη σειρά του Champions League και είναι μια τεράστια πηγή υπερηφάνειας", δήλωσε στη FIFA.com η διευθύντρια του συλλόγου, η Laura Montgomery, η οποία ήταν πρώην παίκτης της Γλασκόβης"Είμαι σίγουρος ότι αναστατώνει το καλάθι με τα μήλα λίγο, γιατί θα υπάρχουν άνθρωποι στο παιχνίδι που θέλουν απλώς να δουν τα μεγάλα ονόματα.", πρόσθεσε.

"Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το ποδόσφαιρο των γυναικών τα τελευταία χρόνια τείνει όλο και περισσότερο να αναπαράγει το μοντέλο των ανδρών. Πιστεύω όμως ότι υπάρχει ακόμα περιθώριο για ένα διαφορετικό μοντέλο, όπου οι γυναίκες και τα κορίτσια - και η υπεράσπισή τους - είναι το μοναδικό επίκεντρο. Αυτό είναι το ήθος μας. Έχουμε προσεγγιστεί κατά τη διάρκεια των ετών για να συνεργαστούμε με αντρικά κλαμπ και πάντα ήμασταν αρνητικοί για αυτόν ακριβώς τον λόγο."

"Υπάρχουν σίγουρα οφέλη για τα μεγάλοι σύλλογοι ανδρών που εμπλέκονται στο γυναικείο ποδόσφαιρο, και χαιρετίζω οτιδήποτε φέρνει μεγαλύτερες επενδύσεις και ευκαιρίες σε γυναίκες παίκτες. Η ανησυχία μου είναι πάντα όπου αυτές οι πλευρές των γυναικών, δεδομένου ότι τείνουν να τρέχουν σε μια απώλεια, ταιριάζουν στις προτεραιότητες των συλλόγων τους σε πιο δύσκολες στιγμές. Με τα χρόνια, έχουμε δει πολλά clubs ανδρών στην Αγγλία να αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες - Sunderland, Charlton, Fulham, Notts County - και ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να μειωθούν ή να κοπούν εξ ολοκλήρου ήταν η ομάδα των γυναικών."



"Στην πόλη της Γλασκόβης, αναπτύσσεται το club με έναν βιώσιμο τρόπο, και πάντα θα το κάνει. Αλλά οι πιθανότητες σίγουρα στοιβάζονται εναντίον μας και άλλων ανεξάρτητων συλλόγων. Για να είμαι ειλικρινής, όταν κάναμε τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ το 2014/15 - βλέποντας τον τρόπο με τον οποίο πήγαιναν τα πράγματα - δεν πίστευα ότι θα το ξανακάνουμε ξανά εκεί. Όταν κοιτάζετε τον προϋπολογισμό που λειτουργούμε σε σχέση με αυτούς των ομάδων που αντιμετωπίζουμε, είναι απίστευτο ότι τα έχουμε καταφέρει."

Το «Incredible» είναι ένα επίθετο που θα μπορούσε εξίσου να εφαρμοστεί στο ρεκόρ των 13 συνεχόμενων κορυφαίων τίτλων της Γλασκόβης. Αλλά η πρόκληση της διατήρησης αυτής της αξιοσημείωτης πορείας, όπως και με την πρόοδο στην Ευρώπη, αυξάνεται όλο και περισσότερο από το έτος.
Αυτό ισχύει ιδιαίτερα αυτή τη σεζόν, με τις γυναικείες πλευρές της Celtic και των Rangers - οι κυρίαρχες δυνάμεις στο ποδόσφαιρο ανδρών της Σκοτίας - που έχουν μετατραπεί σε επαγγελματικό καθεστώς. Αλλά ενώ οι συμβάσεις πλήρους απασχόλησης είναι πλέον το τελευταίο ισχυρό πλεονέκτημα που έχουν αυτά τα Glasgow Goliaths στη διάθεσή τους, ο Δαβίδ σε όλη την πόλη δεν θα παραδώσει τον τόπο της υπεροχής χωρίς μάχη.
"Έκανα βήματα πίσω όταν άκουσα για την Celtic και Rangers με πλήρη απασχόληση; Καθόλου", δήλωσε η Montgomery, "Οτιδήποτε αυξάνει το επίπεδο του πρωταθλήματος και το ποδόσφαιρο των γυναικών της Σκοτίας είναι κάτι που καλωσορίζω. Θα κάνει τα πράγματα σκληρότερα για την πόλη της Γλασκόβης; Πολύ πιθανόν. Αλλά είμαστε ένας σύλλογος που πάντα καλωσόρισε τις προκλήσεις, οπότε η άποψή μας είναι: καλοδεχούμενο."
«Είχαμε πάντοτε οικονομικό ρυθμό, διότι ακόμα και πριν οι Celtic και Rangers πήγαν με πλήρη απασχόληση. Μπορούσαν ακόμα να αξιοποιήσουν τα κέντρα κατάρτισης των ανδρών τους, τις εγκαταστάσεις αθλητικών επιστημών και την τεχνογνωσία τους, τις εταιρικές σχέσεις και όλα τα οφέλη που έρχονται εκεί.",συμπληρώνει στον λόγο της.

"Με την υιοθέτηση ενός μοντέλου που επικεντρώνεται στη γυναίκα και το να κάνουμε τα πράγματα με τον σωστό τρόπο, καταφέραμε - μέχρι στιγμής τουλάχιστον - να ξεπεράσουμε αυτά τα μειονεκτήματα. Η Celtic και η Rangers με πλήρη απασχόληση αντιπροσωπεύουν μια νέα πρόκληση για εμάς και είμαστε έτοιμοι για να το αντιμετωπίσουμε. "

Αισιοδοξία για τις προοπτικές της πόλης της Γλασκόβης μόλις επιστρέψει το ποδόσφαιρο από την παραβίαση του Coronavirus, η Montgomery είναι λιγότερο ενθουσιασμένη με την ευρύτερη εικόνα του παιχνιδιού των γυναικών της Σκοτίας. "Αν υπάρχει μια κατώτερη πλευρά στα επιτεύγματα της λέσχης και η επιτυχία της εθνικής ομάδας στην επίτευξη σημαντικών τελικών τελικών αγώνων", λέει, "είναι ότι επέτρεψε την χαρτογράφηση των ρωγμών."

"Ήταν μια φανταστική περίοδος», είπε. "Αλλά νομίζω ότι οι προκλήσεις στο εγχώριο παιχνίδι της Σκωτίας κατά την τελευταία δεκαετία έχουν καλυφθεί από την εθνική ομάδα και την πόλη της Γλασκόβης που ξεπερνά το βάρος μας σε διεθνείς αγώνες.", συνεχίζει.
"Η απογοήτευσή μου είναι ότι μερικοί άνθρωποι έχουν εξετάσει αυτά τα επιτεύγματα και σκέφτηκαν: Το παιχνίδι των γυναικών είναι καλά και δεν χρειάζεται περισσότερη υποστήριξη και επένδυση. Και πράγματι, αν θέλουμε να διατηρήσουμε τα πρότυπα που έχουν τεθεί τα τελευταία χρόνια, υπάρχει πολλή δουλειά να κάνουμε.", προσθέτει.
Τελειώνοντας η Montgomery τονίζει "Η εξαιρετική κατάσταση δεν είναι εύκολη. Αλλά εάν υλοποιηθεί η απαραίτητη υποστήριξη, μην στοιχηματίζετε εναντίον της πόλης της Γλασκόβης."

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code