ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Αρνητικά ρεκόρ σπάει ακόμα και ο Γκουαρδιόλα

Κακές στιγμές έχει και ο Πεπ Γκουαρδιόλα αφού, ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι πάντα ξεχώριζε ως ένας εξαιρετικός προπονητής σε επίπεδο πρωταθλήματος.

Ο Ισπανός, έφτασε τις εφτά ήττες στην Premier League οι οποίες θεωρούνται και οι πιο πολλές που έχει γνωρίσει ποτέ σε πάγκο σε εγχώρια διοργάνωση. Μια επίδοση η οποία, αποτελεί την χειρότερη στην καριέρα του Πεπ ως προπονητής.

Από την αρχή της καριέρας του, το καλοκαίρι του 2008, όπου κάθισε για πρώτη φορά στον πάγκο της Μπαρτσελόνα, ο 49χρονος μετράει οκτώ κατακτήσεις πρωταθλημάτων σε δέκα σεζόν...Τρία με την Μπάρτσα, τρία με την Μπάγερν και δύο με την Μάντσεστερ Σίτι.

Εξαίρεση η σεζόν 2011-12 όπου ήταν και η τελευταία του στο «Καμπ Νόου», όταν η Μπαρτσελόνα είδε την Ρεάλ Μαδρίτης να κατακτά την La Liga με την επίδοση- ρεκόρ των εκατό βαθμών. Η τρίτη εξαίρεση του, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα λάβει χώρα φέτος, για έναν coach που έχει συνηθίσει να σπάει θετικά και όχι αρνητικά ρεκόρ. Ξεχωρίζουν οι εκατό βαθμοί με την Σίτι την σεζόν 2017-18, οι 98 πέρσι και οι 99 την δεύτερη σεζόν του στην Μπαρτσελόνα (2009-2010).

Εντυπωσιακό είναι και το γεγονός ότι τα προηγούμενα δέκα χρόνια, η εκάστοτε ομάδα του τερμάτισε έχοντας κάτω από 80 βαθμούς...την σεζόν 2014-15, όταν χρειάστηκε 79 για να κατακτήσει την Bundesliga με την Μπάγερν και την πρώτη του στην Σίτι (2016-17), όταν σταμάτησε στους 78. 

Φέτος, η Σίτι έχει 57 βαθμούς μετά από 28 αγωνιστικές και για να φτάσει στην κορυφή την Λίβερπουλ χρειάζεται 27 βαθμούς γεγονός που είναι πολύ δύσκολο να συμβεί σύμφωνα με τα στατιστικά αλλά και την απλή λογική. 

Ο διετής αποκλεισμός της Μάντσεστερ Σίτι  για παραβιάσεις του Financial Fair Play,ήταν αυτό που συγκλόνισε το παγκόσμιο ποδόσφαιρο την φετινή χρονιά, δίνοντας κίνητρο στους «Πολίτες» να αποδείξουν μέσα στο γήπεδο ότι η θέση τους είναι στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Ο ίδιος ο Πεπ, παρότι πάντα θα υποστηρίζει την προτεραιότητα της εγχώριας λίγκας, θέλει αυτή την χρονιά να βγάλει το Champions αγκάθι που έχει καρφωμένο στα πλευρά, αφού το 2011, δεν έχει καταφέρει ούτε καν να φτάσει σε τελικό, μετρώντας δύο κατακτήσεις, αμφότερες με την Μπάρτσα(2009+2011).

Επίσης, μετά το ξαφνικό γεγονός που ήρθε σε ανύποπτο χρόνο, ο Γκουαρδιόλα απάντησε στις φήμες που τον ήθελαν να φύγει από την Σίτι τονίζοντας πως και στην τέταρτη κατηγορία να πέσει η ομάδα του δεν πρόκειται να φύγει και να πάει πουθενά.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code