ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Καρέρα-Χιμένεθ: Δύο προπονητές που άλλαξαν την ΑΕΚ


Αναμφισβήτητα δύο από τους καλύτερους προπονητές που έχουν περάσει από την σύγχρονη εποχή της ΑΕΚ είναι ο Ισπανός Μανόλο Χιμένεθ και ο Ιταλός Μάσικο Καρέρα.
Οι δύο αυτοί προπονητές κατάφεραν να αλλάξουν την ΑΕΚ και να την κάνουν πιο ανταγωνιστική ενάντια στους διώκτες της. Ποιες όμως είναι οι διαφορές που μπορούμε να διακρίνουμε ανάμεσα στους δύο αυτούς ταλαντούχους κοουτς;

Πολλοί θεωρούν και τους δύο ως αμυντικούς προπονητές, που αφού καταφέρει η ομάδα να αμυνθεί στην συνέχεια βγάζει κόντρα επίθεση. Αυτό που έχει σημασία όμως είναι ο τρόπος που διαχειρίστηκαν και οι δύο τα κομβικά παιχνίδια.

Είδαμε τον Χιμένεθ όπου την χρονιά 2017-18 οδήγησε την ΑΕΚ σε μεγάλες νίκες όπως τις νίκες με ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό αλλά και το τεράστιο διπλό στο Καραϊσκάκη με γκολ του Γιώργου Γιακούμακη.

Όλα αυτά όμως δεν ήρθαν από μόνα τους αλλά με την σωστή τακτική λειτουργία του προπονητή αλλά και φυσικά με την ποιότητα των παικτών της ΑΕΚ.

Τώρα στην φετινή σεζόν ο Καρέρα κατάφερε να δώσει ψυχολογική ώθηση στην ομάδα να μην τα παρατήσει και να διεκδικήσει κάθε παιχνίδι που έρχεται ξεχωριστά. Ο Καρέρα πήρε την κληρονομιά του Καρντόσο, όπου η ομάδα έχει χάσει τελείως τον εαυτό σε ένα πλάνο που δεν μπόρεσε να εφαρμόσει.

Ο Ιταλός προπονητής όμως κατάφερε μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα να αλλάξει την κατάσταση και να κάνει την ΑΕΚ πιο ανταγωνιστική. Μπορεί να ήρθε η ήττα με τον ΠΑΟΚ αλλά η Ένωση έπαιξε καλύτερα από τον αντίπαλο της και από τότε φάνηκε ότι η ομάδα αλλάζει. Στην συνέχεια ήρθε η ισοπαλία με έναν πανίσχυρο Ολυμπιακό αλλά και η νίκη με τον Παναθηναϊκό.

Σε 14 παιχνίδια η Ένωση έχει ήδη 9 νίκες 4 ισοπαλίες και 1 ήττα κάτι που δείχνει την αλλαγή που έχει φέρει στην ομάδα

Ο Χιμένεθ λοιπόν έχει γράψει την δική του ιστορία με την ΑΕΚ μιας και την οδήγησε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος αλλά στην Ένωση περιμένουν πως και ο Μάσιμο Καρέρα θα λάμψει και θα έχει διακρίσεις με την ομάδα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code