ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Προκρίσεις για τις δύο ευχάριστες εκπλήξεις του θεσμού


Η πρώτη ημέρα των επαναληπτικών αγώνων για τη φάση των "16" του UEFA Champions League
ήταν άκρως ικανοποιητική από πλευράς γκολ και θεάματος. Οι νικητές των πρώτων αναμετρήσεων, Αταλάντα και Λειψία (4-1 επί της Βαλένθια και 1-0 επί της Τότεναμ αντίστοιχα) κέρδισαν εκ νέου, χωρίς μάλιστα να αγχωθούν και προκρίθηκαν στα προημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.


Η μεν "σταχτοπούτα" του θεσμού Αταλάντα, από το πολύπαθο Μπέργκαμο, επικράτησε στο άδειο λόγω προληπτικών μέτρων κατά του κορωνοϊού Μεστάγια με 4-3 της Βαλένθια. Πρωταγωνιστής ο Σλοβένος επιθετικός της Ιταλικής ομάδας, Γιόσιπ Ίλισιτς, ο οποίος πέτυχε ένα σπουδαίο ρεκόρ, καθώς έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που πετυχαίνει καρέ τερμάτων σε εκτός έδρας νοκ-άουτ αναμέτρηση! Η δε Λειψία, έχοντας στο πλευρό της τους οπαδούς της επιβεβαίωσε την ανωτερότητα της απέναντι στη σημερινή Τότεναμ και τη "σκόρπισε" με 3-0, το οποίο σε συνδυασμό με τη νίκη στο Λονδίνο έδωσε πανηγυρική πρόκριση στους Γερμανούς με συνολικό σκορ 4-0, απέναντι στην περσινή φιναλίστ του θεσμού!


Το παιχνίδι της Βαλένθια με την Αταλάντα ήταν το fun to watch της βραδιάς, με τον χορό των γκολ να ανοίγει μόλις στο 3ο λεπτό, όταν ο Ίλισιτς κέρδισε πέναλτι από τον Ντιακαμπί και ο ίδιος το εκτέλεσε για το 0-1. Η Βαλένθια κυνηγούσε πλέον 4 τέρματα για να στείλει το ματς στην παράταση και κάπως φάνηκε να αναθαρρεί στο 21ο λεπτό με την ισοφάριση του Κέβιν Γκαμεϊρό. Ωστόσο, ένα δεύτερο κερδισμένο πέναλτι για τους Ιταλούς (κατόπιν υπόδειξης του VAR) σε χέρι του μοιραίου Ντιακαμπί έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στην Αταλάντα. Το 1-2 ήταν το σκορ του ημιχρόνου και όπως γίνεται αντιληπτό δεν άφηνε πολλές ελπίδες στους γηπεδούχους, οι οποίοι πάντως δεν παράτησαν το ματς και ισοφάρισαν άμεσα στην επανάληψη, με "δράστη" και πάλι τον Γκαμεϊρό. Μάλιστα οι "νυχτερίδες" έφεραν τούμπα τον αγώνα στο 67', όταν ο Παρέχο έβγαλε στην πλάτη της άμυνας τον Φεράν Τόρες και αυτός κρέμασε τον εξερχόμενο πορτιέρε της Αταλάντα για το 3-2. Διεκδικώντας τα όποια περιθώρια απέμεναν, οι Ισπανοί αναγκαστικά άφησαν κενά στην άμυνα, στα οποία ο "κίλερ" Ίλισιτς δεν χαρίστηκε. Στο 71' και στο 82' πυροβόλησε τον Σίλεσεν κι έδωσε σπουδαία νίκη και πρόκριση στην εξαιρετική Ιταλική ομάδα που έχει κερδίσει το σεβασμό όλης της Ευρώπης.

Οι συνθέσεις: Βαλένθια: Σίλεσεν – Βας, Ντιακαμπί (46’ Γκέδες), Κοκλέν (75’ Τσέρισεφ), Γκαγιά – Φεράν Τόρες, Παρέχο, Κοντογκμπιά, Τσερίσεφ – Ροδρίγο (79’ Φλορέντσι), Γκαμεϊρό

Αταλάντα: Σπορτιέλο – Τζιμίστι, Καλντάρα, Παλομίνο – Χάτεμπερ, Ντε Ρουν (44’ Ζαπάτα), Φρόιλερ, Γκόσενς – Ίλιτσιτς, Πάσαλιτς (83’ Ταμέζε), Γκόμες (78’ Μαλινόφσκι)

Περνώντας στην αναμέτρηση της Λειψίας με την Τότεναμ, αυτή είχε δύο μεγάλες διαφορές σε σχέση με το άλλο ματς της ημέρας. Αρχικά διεξήχθη με την παρουσία του κόσμου κι επιπλέον ήταν ανοιχτό για αμφότερους τους διεκδικητές της πρόκρισης, αφού το 1-0 της Λειψίας στο Λονδίνο δεν έδινε αδιαμφισβήτητο προβάδισμα. Παρόλα αυτά, η εικόνα των δύο ομάδων ξεκαθάρισε ποιος άξιζε να συνεχίσει στο Champions League και ποιος συνεχίζει να βρίσκεται σε κατάσταση παρακμής. Η αντικατάσταση του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο πράγματι έμοιαζε επιβεβλημένη, αλλά ο Ζοσέ Μουρίνιο πλέον έχει κλείσει ένα χρονικό διάστημα στον πάγκο που επιτρέπει την εξαγωγή συμπερασμάτων και την απόδοση ευθυνών (και) σε αυτόν. Πέρα από την αρχική βελτίωση της Τότεναμ επί των ημερών του, η συνολική εικόνα κρίνεται επιεικώς μέτρια. Στο πρωτάθλημα η λέξη που χαρακτηρίζει τους Λονδρέζους είναι η αστάθεια, ενώ στις αναμετρήσεις με τη Λειψία που μας απασχολούν ουδέποτε η Τότεναμ μπόρεσε να αποδώσει έστω καλό ποδόσφαιρο και να βάλει δύσκολα στην αντίπαλο της. Δέκα μήνες μετά την παρουσία της στον περσινό τελικό της διοργάνωσης, η Τότεναμ δε θυμίζει σε τίποτα την περσινή ψυχωμένη, τακτικά ευέλικτη και αποτελεσματική ομάδα, παρόλο που μεγάλο μέρος του ρόστερ παρέμεινε ίδιο.

Το παιχνίδι από νωρίς φάνηκε ότι ξεκινάει εξαιρετικά για τη Λειψία, καθώς με την συμπλήρωση δέκα λεπτών ο Βέρνερ έστρωσε στον Ζάμπιτσερ, ο οποίος με πλασέ στην κίνηση νίκησε τον Γιορίς που δεν έβαλε καλά το χέρι του και δεν μπόρεσε να αποτρέψει το 1-0. Οι φιλοξενούμενοι  στο 21’ είδαν τις πιθανότητές τους να κυνηγήσουν κάτι καλό να εξανεμίζονται, όταν ο Ζάμπιτσερ έκανε την κεφαλιά-ψαράκι και νίκησε ξανά τον Γιορίς που είχε κακή αντίδραση (2-0). Το δεύτερο μέρος έμοιαζε τυπική διαδικασία. Η Λειψία μάλιστα ήταν πιο επικίνδυνη στην κόντρα και πατούσε με σχετική ευκολία την αντίπαλη περιοχή αλλά έβγαζε χαλαρότητα και ήταν φλύαρη. Η πρόκριση τελικά σφραγίστηκε με το γκολ του Φόρσμπεργκ στο 87ο λεπτό του αγώνα, με τον Σουηδό φορ να σκοράρει δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στον αγώνα και με την πρώτη του επαφή με την μπάλα, να εκμεταλλεύεται ακόμη ένα τραγικό λάθος της «αστείας» άμυνας της Τότεναμ και να διαμορφώνει το τελικό 3-0.

Οι συνθέσεις: Λειψία: Γκουλάσι, Κλόστερμαν, Ουπαμεκάνο, Χάλστενμπεργκ, Μουκιέλε (56' Άνταμς), Λάιμερ, Σάμπιτσερ (87' Φόρσμπεργκ), Ανχελίνο, Ενκουκού (59' Αϊνταρά), Σικ, Βέρνερ

Τότεναμ: Γιορίς, Ντάιερ, Τανγκάνγκα, Αλντερβάιρελντ, Οριέ (90' + 1' Φάγκαν Γουόλκοτ), Σεσενιόν, Γουίνκς, Λο Σέλσο (80' Ζέντσον Φερνάντες), Λαμέλα, Μόουρα, Ντέλε

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code