ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

ΠΑΟΚ: Σύγκριση αγωνιστικών πεπραγμένων


Η περσινή σεζόν του ΠΑΟΚ ήταν εξαιρετική διότι κατόρθωσε να κατακτήσει πρώτη φορά στην ιστορία του το ντάμπλ.
 Όμως η φετινή αγωνιστική σεζόν δεν εξελίσσεται το ίδιο καλά.
Αρχικά υπήρξε σοκ στις τάξεις του δικέφαλου διότι ο αρχιτέκτονας των επιτυχιών της ομάδας Ραζβάν Λουτσέσκου αποφάσισε να αποχωρήσει από την ομάδα. Η διοίκηση του ΠΑΟΚ όμως με αστραπιαίες κινήσεις κατάφερε μέσα σε 48 ώρες να συμφωνήσει με τον πορτογάλο τεχνικό της Μπράγκα Αμπέλ Φερέιρα.

Η σεζόν ξεκίνησε με τον χειρότερο τρόπο εξαιτίας σου του άδικο αποκλεισμό από το champions league λόγω και της κακής αμυντικής λειτουργίας της ομάδας και επίσης εξαιτίας του διαιτητή πού στον επαναληπτικό εναντίον του Άγιαξ με τις υποδείξεις του ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ. Έπειτα υπήρξε και αποκλεισμός από τη Σλόβαν Μπρατισλάβας όπου και εκεί η κακή αμυντική λειτουργία του δικεφάλου του κόστισε την είσοδο στο Europa League.

Η κακή αμυντική λειτουργία υπάρχει ακόμη διότι σε σχέση με πέρσι όλη η ομάδα του ΠΑΟΚ επιτίθεται μαζικά με αποτέλεσμα να μένουνε πίσω μόνο τα στόπερ και σε περίπτωση που η μπάλα χαθεί να υπάρχει αντεπίθεση από την αντίπαλη ομάδα με αρκετά καλές πιθανότητες να καταλήξει σε γκολ. Η ενίσχυση στη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού έπαιξε και αυτή τον ρόλο της διότι έγιναν μεταγραφές δαπανηρές (Εσίτι, Στόχ, Ντάγκλας Αουγκούστο και ο Ροντρίγκο Σοάρες ως ελεύθερος) με τους Στόχ και Εσίτι να μην έχουν δικαιώσει τις προσδοκίες της ομάδας και τον Ροντρίγκο Σοάρες που έχει αγωνιστεί ελάχιστα φέτος. Επιπλέον φέτος έχει αλλάξει και ο τρόπος παιχνιδιού της ομάδας διότι αγωνίζεται με ένα 4-4-2 το οποίο είναι ιδιαίτερα απαιτητικό σύστημα και μέχρι στιγμής φαίνεται να μην υπάρχει η απαραίτητη προσαρμογή. Τα τελευταία τρία χρόνια και ιδιαίτερα επί Λουτσέσκου ο ΠΑΟΚ αγωνιζόταν με διαφορετικό τρόπο.

Την περσινή σεζόν επί Ραζβάν Λουτσέσκου η ομάδα έπαιζε διαφορετικά και διέθετε την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος σε συνδυασμό με την δεύτερη καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα. Υπάρχει όμως η κατάλληλη ερμηνεία για το συγκεκριμένο επίτευγμα.
Ο ΠΑΟΚ πέρσι έπαιζε συνδυαστικό ποδόσφαιρο και από τις δύο πλευρές του γηπέδου έτσι ώστε να δημιουργήσει ρήγματα με κινήσεις των πλάγιων μπακ και τον εξτρέμ έτσι ώστε ο επιθετικός και το δεκάρι να βρεθούν σε θέση βολής. Τα αμυντικά χαφ σε σχέση με φέτος δεν ήταν τόσο συμμετοχικά στο επιθετικό παιχνίδι αναλαμβάνοντας κυρίως την ενορχήστρωση του παιχνιδιού από πίσω.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code