ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Τελικά υπάρχει πρόβλημα

Με αφορμή την αναβολή των αγωνιστικών υποχρεώσεων ο ΠΑΟΚ βρήκε την ευκαιρία να ασχοληθεί πιο ζεστά με τον σχεδιασμό και το στήσιμο της ομάδας για την επόμενη σεζόν.

Έκλεισε προπονητικό κέντρο στο Χορστ με ανοιχτή ημερομηνία 1-25 Ιουλίου και θέλησε να συνεχίσει το στήσιμο της ομάδας σε μια προσπάθεια όμως να βρίσκει μπροστά της το μεγάλο εμπόδιο που ακούει στο όνομα Finacial fair play.
Το Finacial fair play μας το σύστησε η UEFA το 2010 με σκοπό να πετύχει τον εξορθολογισμό των ευρωπαϊκών ομάδων και αυτό γιατί παρατήρησε πως υπήρχε μια τεράστια αύξηση στα έσοδα των ομάδων χωρίς αυτά να φαίνονται στην κερδοφορία τους.Η UEFA λοιπόν φέρνει το ffp κ θέτει 2 κανονες:
1.Απαγορεύεται να έχουν οι ομάδες ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τρίτους και αν έχουν θα πρέπει να προχωρήσουν σε διακανονισμό και να πληρώνουν στην ώρα τους.
2.Τα έσοδα και τα έξοδα θα πρέπει να είναι ισοσκελισμένα ενω θα επιτρέπεται και μια ζημία των 5.000.000€ σε βάθος τριετίας ενώ αυτό το ποσό μετά από προϋποθέσεις μπορεί να φτάσει τα 30.000.000€.
Στο ελληνικό πρωτάθλημα τα έσοδα των ομάδων είναι μικρά και η έξοδος σε ευρωπαϊκή διοργάνωση αποτελεί ακόμα μία πηγή εσόδων για τους ελληνικούς συλλόγους με τον ΠΑΟΚ όμως να μην είναι επιρρεπής στα ευρωπαϊκά του ραντεβού τα τελευταία 3 χρόνια (έχει συμμετάσχει μια φορά σε ομίλους Europa league) με αποτέλεσμα να βρίσκει σοβαρά εμπόδια στο δρόμο του.
Τον περασμένο Αύγουστο όταν η ομάδα έμεινε ξανά εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων ακούστηκε όχι σαν μια απλή αναφορά αλλά με πολύ σοβαρότητα ότι η ομάδα θα αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα εξαιτίας του ffp και αυτός ήταν ένας από τους λόγους όπου ο ΠΑΟΚ δεν προχώρησε σε κάποια κίνηση την προηγούμενη μεταγραφική περίοδο.
Το καλοκαίρι πλησιάζει,ο ΠΑΟΚ ετοιμάζει τον σχεδιασμό της ομάδας για τη νέα σεζόν όμως το μεγάλο αγκάθι του ffp έρχεται να του χτυπήσει την πόρτα και τον ενημερώσει πως τελικά υπάρχει σοβαρό πρόβλημα.Στην προσπάθεια του να ενισχυθεί ο ΠΑΟΚ μίλησε με προπονητή (δεν θα μπούμε σε ονοματολογία) όμως δεν μπορεί να κάνει κάποια κίνηση γιατί πρέπει να καταβληθεί ένα μεγάλο χρηματικό ποσό για να αποδεσμευτεί ο τωρινός προπονητής,επίσης ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να προχωρήσει σε πωλήσεις παικτών με στόχο να φέρει στα ταμεία του 5.000.000€ λόγω ffp ενώ το χειρότερο είναι πως εξαιτίας του ffp οι ποδοσφαιριστές είναι απλήρωτοι 3 μήνες και μπορεί να είναι ποδοσφαιριστές κερδίζοντας αρκετά χρήματα όμως κανένας δεν θέλει να μένουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι.
Το finacial fair play ήρθε να προστεθεί και αυτό μαζί με τα άλλα στην καθημερινότητα μας ενώ εμείς από την πλευρά μας περιμένουμε τις εξελίξεις που θα υπάρξουν το επόμενο διάστημα με το μόνο σίγουρο να είναι πως οδεύουμε σε ένα μακρύ και δύσκολο καλοκαίρι.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code