ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Το ελληνικό εξτρέμ που κάνει καριέρα στο εξωτερικό και ακούει στο όνομα Ιωάννα Χαμαλίδου

Η 23χρονη Ιωάννα, μεγαλωμένη στα Γιαννιτσά της Πέλλας σαρώνει τις ομάδες του εξωτερικού.
Απόφοιτη ΤΕΦΑΑ, ξεκίνησε την καριέρα της στην ομάδα του ΠΑΟΚ το 2011, οπού παρέμεινε για 7 χρόνια. Την σεζόν 2018-2019 αγωνιζόταν για τον Άρη. Φέτος η χρονιά της ξεκίνησε με την Σαραγόσα της Ισπανίας να την υποδέχεται στην ομάδα της, αλλά τα σχέδια για την νεαρή παίκτρια άλλαξαν, όταν έκανε μεταγραφή στην Μπεσίκτας της Τουρκίας.
Πάμε όμως να την γνωρίσουμε καλύτερα!



- Ιωάννα καλησπέρα. Παρά το νεαρό της επιτυχίας σου διαπιστώνω ένα πλούσιο βιογραφικό έχοντας ήδη καταγράψει πολλές συμμετοχές στις επαγγελματικές κατηγορίες και αγωνιστεί στο εξωτερικό! Έχοντας λοιπόν αρκετές εμπειρίες από συλλόγους, πως κρίνεις το επίπεδο της Μπεσίκτας ;
Καλησπέρα σας. Το επίπεδο στην Μπεσίκτας είναι επαγγελματικό, η ομάδα είναι πολύ καλά οργανωμένη και προσπαθεί με τον τρόπο που δουλεύει να εξελίξει το γυναικείο ποδόσφαιρο στην Τουρκία Αλλά και να κάνει το βήμα παραπάνω στην Ευρώπη. Υπάρχει ένα μεγάλο προπονητικό επιτελείο και σε συνεργασία με διατροφολόγους, φυσικοθεραπευτές και γιατρούς προσπαθούν για το καλύτερο. Επιπλέον υπάρχει μεγάλη προσέλευση φιλάθλων και στα εντός αλλά και στα εκτός έδρας παιχνίδια.



- Πως αισθάνεσαι που αποτελείς μέλος της οικογένειας ενός τόσου ιστορικού σωματείου, από το οποίο έχουν αναδειχθεί και ξεχωρίσει τόσοι πολλοί μεγάλοι παίκτες κατά το παρελθόν;
Είμαι πολύ χαρούμενη που είμαι μέλος αυτής της ομάδας και πού βάζω και εγώ ένα μικρό λιθαράκι στις επιτυχίες του συλλόγου. Επίσης είμαι πολύ περήφανη που είμαι η πρώτη Ελληνίδα που αγωνίζεται στο τουρκικό πρωτάθλημα.



- Να περάσουμε λίγο και σε πιο προσωπικές ερωτήσεις, για να διακρίνουν και οι αναγνώστες το τρόπο που αντιλαμβάνεσαι το άθλημα. Ποιο θεωρείς ότι είναι το -Α και το -Ω στο σύγχρονο ποδόσφαιρο;
Το Α και το Ω για εμένα είναι να είσαι πρώτα άνθρωπος. Καλή η φυσική κατάρτιση, καλή και η τεχνική, αν δεν έχεις όμως πειθαρχία, καθαρή ψυχή και σεβασμό προς τους άλλους ανθρώπους δεν θα καταφέρεις τίποτα. Στη ζωή πιστεύω πως ότι δίνεις παίρνεις.



- Αλήθεια, ποιο ήταν το ερέθισμα για να γίνεις ποδοσφαιρίστρια;

Ξεκίνησα να παίζω ποδόσφαιρο από πολύ μικρή. Η αλήθεια είναι πως δεν έχω αδερφό ούτε μεγάλωσα με αγόρια στο σπίτι,οπότε δεν με παρακίνησε κάποιος. Ήμουν υπερκινητικό παιδί με πολύ φαντασία, επινοούσα παιχνίδια με βάση τα αθλήματα και έπαιζα μόνη μου στην αυλή τρέχοντας όλη μέρα.Μια μέρα έτυχε να άκουσα τα παιδιά στο σχολείο να συζητάνε το όνομα του Κριστιάνο Ρονάλντο και κράτησα το όνομα στο μυαλό μου.Άρχισα να βλέπω βίντεο του στο YouTube και γοητεύτηκα τόσο πολύ που άρχισα να μιμούμαι κάθε κίνηση του. Έτσι χρόνο με τον χρόνο βελτιωνόμουν.



- Ποια ήταν η καλύτερη στιγμή στην καριέρα σου και ποια η χειρότερη;
Η καλύτερη στιγμή στην καριέρα μου ήταν πρόσφατα το παιχνίδι εναντίον της Ατλέτικο Μαδρίτης στο γήπεδο Vodafone park. 33.000 κόσμος βρέθηκε στο γήπεδο για να μας υποστηρίξει ενώ άλλοι 200.000 το παρακολούθησαν απ' την τηλεόραση. Ήταν απίστευτο συναίσθημα, ένιωσα τεράστιο δέος,συγκίνηση  και από μέσα μου ψιθύριζα καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα «Σ' ευχαριστώ Θεέ μου γι αυτό που ζω». Η χειρότερη μου περίοδος ήταν η περίοδος της πολυετούς αποχής μου λόγω τραυματισμών. Ήμουν ψυχολογικά ράκος και τα αποθέματα υπομονής και κουράγιου είχαν εξαντληθεί.




- Αγωνιστικά κάνοντας την αυτοκριτική σου, ποιο θεωρείς ότι είναι το δυνατό σου σημείο και πιο το αδύνατο;
Το δυνατό μου σημείο είναι η ντρίπλα, καθώς θεωρώ πως είμαι πολύ γρήγορη και έχω πολύ καλή τεχνική, πράγμα που ταιριάζει άψογα στη θέση που παίζω. Το πιο αδύναμο μου σημείο είναι οι αμυντικές κεφαλιές.



- Αν γύριζες το χρόνο πίσω, θα άλλαζες κάτι στη ποδοσφαιρική σου καριέρα;
Στη καριέρα μου όπως και στη ζωή μου έτυχαν πολλές κακές στιγμές. Δεν θα άλλαζα τίποτα όμως απολύτως γιατί αυτά που πέρασα με έκαναν τον άνθρωπο και την παίκτρια που είμαι τώρα.



- Σημαίνει κάτι το νούμερο στη φανέλα που φοράς; (Συμβολίζει κάτι για σένα;) 
Το αγαπημένο μου νούμερο στη φανέλα είναι το 17, αυτό ζητάω πάντα και για μένα συμβολίζει πολλά. Κυρίως όμως συμβολίζει τα παιδικά μου χρόνια, σαν να κουβαλάω την μικρή Ιωάννα, να προσπαθώ δηλαδή να βελτιωθώ όσο μπορώ μην ξεχνώντας τα θέλω και τους στόχους που είχα από παιδί. Στην ομάδα ο αριθμός αυτός ήταν κατειλημμένος, γι αυτό επέλεξα το νούμερο 96 που είναι η χρονολογία γέννησης μου.



- Ο δικός σου προσωπικός στόχος ποιος είναι;
Στόχος μου είναι να εκπληρώσω το παιδικό μου όνειρο που είναι να αγωνιστώ σε τοπ ομάδα του εξωτερικού και να βιοπορίζομαι μόνο απ το ποδόσφαιρο.



- Τι συμβουλή θα έδινες σε μία νέα ποδοσφαιρίστρια;
Να κυνηγάει τους στόχους της,να μην φοβάται να ρισκάρει. Να μην τα παρατάει ποτέ όσες δυσκολίες κι αν της φέρει η ζωή, οι δυσκολίες είναι αυτές που μας ταρακουνούν και μας προτρέπουν σε αλλαγές.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code