ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Κατάρρευση της Λίβερπουλ, μεγαλείο ψυχής από την Ατλέτικο


Η Λίβερπουλ εμφανίστηκε ανώτερη της Ατλέτικο και κυριάρχησε στην κανονική διάρκεια της
ρεβάνς της φάσης των «16» του Champions League, όμως πρωταγωνιστές του ματς αποδείχτηκαν οι δυο … τερματοφύλακες. Καθοριστικός για τους «ροχιμπλάνκος» ο Γιαν Όμπλακ που κατέβασε τα ρολά και κράτησε το … 1-0 στο 90λεπτο, τραγικός για τους Άγγλους ο Άντριαν που έκανε σοβαρό λάθος με τα πόδια στο 97’ και προκάλεσε την κατάρρευση των «ρεντς», σε μια χρονική στιγμή που είχαν πάρει προβάδισμα πρόκρισης.

Η Λίβερπουλ ισοφάρισε το σκορ της ήττας στο πρώτο παιχνίδι της Μαδρίτης (0-1) στην κανονική διάρκεια του αγώνα, αλλά στην παράταση φάνηκε πόσο πολύ στοίχισε η απουσία του Άλισον κάτω από το δοκάρια τους και, πλέον, η εφετινή χρονιά θα τους βρει μόνο με έναν τίτλο, αυτό του πρωταθλητή της Premier League.

Στο τελευταίο 10λεπτο του πρώτου μέρους της κανονικής διάρκειας οι «κόκκινοι» αύξησαν την πίεσή του στα καρέ των «ροχιμπλάνκος» και στο 43΄ πήραν το προβάδισμα με την καρφωτή κεφαλιά του Βαϊνάλντουμ μετά τη σέντρα ακριβείας του Τσάμπερλιν. Παρά την πίεση που άσκησε η Λίβερπουλ ο Όμπλακ ήταν ανίκητος και το σκορ έμεινε στο 1-0, με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στην παράταση.
Τέσσερα λεπτά στον επιπλέον χρόνο χρειάστηκε η Λϊβερπουλ για να πάρει σκορ πρόκρισης, με τον Φιρμίνο να νικά τον Σλοβένο γκολκίπερ με διπλή προσπάθεια (πήρε το ριμπάουντ μετά την κεφαλιά που είχε ο ίδιος στο δεξί δοκάρι) και στην άδεια εστία διαμόρφωσε το 2-0.

Οι πανηγυρισμοί των γηπεδούχων δεν κράτησαν παρά μόνο τρία λεπτά, καθώς από το τραγικό λάθος του Άντριαν στο 97΄ (δεν έδιωξε σωστά τη μπάλα) ο Γιορέντε με άψογο πλασέ έφερε τα πάνω κάτω (2-1) δίνοντας σκορ πρόκρισης στην Ατλέτικο.

Ο Ισπανός επιθετικός «χτύπησε» ξανά στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους της παράτασης, με νέο σουτ έξω από την περιοχή στη γωνία του Άντριαν (που έφερε και σ’ αυτό το γκολ ευθύνη), στέλνοντας ουσιαστικά την ομάδα του στους «8». Την ονειρική βραδιά για την ομάδα του Σιμεόνε «σφράγισε» στο 120΄ ο Μοράτα, ο οποίος «έγραψε» το τελικό 3-2.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code