Αντιδράσεις από ΠΣΑΚ και ΣΕΠΚ για την οριστική διακοπή του πρωταθλήματος από ΕΣΑΚΕ !

Χθες ο ΕΣΑΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση ,σύμφωνα με την οποία αποφάσισε την οριστική διακοπή του πρωταθλήματος .

Σήμερα το πρωί ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών (ΠΣΑΚ) αλλά και ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης (ΣΕΠΚ), δήλωσαν ότι δεν συμφωνούν με την απόφαση .

Από την μία πλευρά, ο ΠΣΑΚ έστειλε αίτημα προς τον Λευτέρη Αυγενάκη ώστε να προβεί σε νομοθετική ρύθμιση . Από την άλλη, ο ΣΕΠΚ ανέφερε ότι η παρούσα κατάσταση δεν είναι απαραίτητο να οδηγήσει στην οριστική διακοπή.Ακόμη, και οι δύο υποστηρίζουν ότι το πρωτάθλημα θα μπορούσε να ολοκληρωθεί το καλοκαίρι εάν χρειαστεί.

Τέλος, στις ανακοινώσεις τους είναι ξεκάθαρο ότι προτεραιότητα είναι η προστασία όλων από τον κορονοϊό ωστόσο δεν τους βρίσκει σύμφωνους η απόφαση.

Αναλυτικά οι ανακοινώσεις :

«Ο ΣΕΠΚ δηλώνει ότι είναι αντίθετος με την απόφαση των ομάδων της Basket League αναφορικά με την οριστική διακοπή του πρωταθλήματος.Αντιλαμβανόμαστε απόλυτα ότι με τις υπάρχουσες συνθήκες είναι αδύνατο να γίνουν οι αγώνες, αυτό όμως δεν απαγορεύει την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος, όταν το επιτρέψουν οι καταστάσεις. Είναι ξεκάθαρο πως η υγεία και η ασφάλεια όλων αποτελούν προτεραιότητα, αυτό όμως δεν συνεπάγεται πως είναι ανέφικτο να ολοκληρωθεί η φετινή αγωνιστική περίοδος ακόμη και το καλοκαίρι».

«Ακέραιη παραμένει η στάση του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών, σχετικά με το μέλλον του εφετινού του πρωταθλήματος.Ο ΠΣΑΚ διαφωνεί με την οριστική διακοπή του πρωταθλήματος της Basket League και επιθυμεί να ολοκληρωθεί κανονικά, όταν ομαλοποιηθεί η κατάσταση και είμαστε όλοι ασφαλείς.Με την υπάρχουσα κατάσταση, αντιλαμβανόμαστε ότι είναι αδύνατον να πραγματοποιηθούν αγώνες διότι προέχει η υγεία, όμως, είμαστε διατεθειμένοι αν χρειαστεί, να παίξουμε ακόμη και τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο.Αν τα πράγματα συνεχιστούν ως έχουν ή χειροτερέψουν, είμαστε στη διάθεση όλων για νέες συζητήσεις και αποφάσεις.Όλα τα μέλη είμαστε ενωμένα για το άθλημα που αγαπάμε και υπηρετούμε. Δεν είμαστε "οικογένεια" μόνον στις επιτυχίες αλλά και στις δύσκολες στιγμές».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια