ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Τα θεμέλια του Ένινγκ


Ο ΑΡΗΣ που επενδύει στην γερμανική του κουλτούρα.


Ο Μίχαελ Ένινγκ (Michael Oenning) από τον Οκτώβριο του 2019 είναι ο προπονητής του ΑΡΗ. Ο Γερμανός τεχνικός ήταν μια ξεκάθαρη επιλογή του Άγγελου Χαριστέα για τον πάγκο της ομάδας. "Έχω δουλέψει μαζί του. Τον γνωρίζω αρκετό καιρό και πως δουλεύει. Μου αρέσει...Δεν είναι ένα όνομα που 'αστράφτει' αλλά είναι ένας προπονητής που έχει την γερμανική πειθαρχία και κουλτούρα, έχει δουλέψει σε πολλές ομάδες στην Μπουντεσλίγκα." Με αυτές τις δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους ο τεχνικός διευθυντής του ΑΡΗ μας παρουσίασε τον κόουτς Ένιγνκ. 

Ωστόσο στα λόγια του Άγγελου Χαριστέα υπάρχει όλη η αλήθεια για τον Μίχαελ ¨Ενινγκ. Πράγματι, σύμφωνα με το βιογραφικό του φαίνεται για έναν προπονητή που έχει μια ικανοποιητική καριέρα αλλά κυρίως σαν βοηθός ή προπονητής ακαδημιών. Επιπλέον είναι γεγονός πως είναι φανατικός υποστηρικτής της πειθαρχίας, Γερμανός γαρ. Άλλο ένα στοιχείο που έπαιξε ρόλο στην πρόσληψή του, από την ομάδα της Θεσσαλονίκης είναι οι πολλοί ξένοι παίκτες που διαθέτει κάτι που για τον Ένινγκ δεν είναι πρόβλημα καθώς μιλάει άπταιστα τέσσερις γλώσσες.



Ο ίδιος από την πρώτη μέρα που πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα προσπάθησε να περάσει την δική του ιδιοσυγκρασία και κουλτούρα. Δούλεψε αρκετά πάνω στο κομμάτι της πειθαρχίας και αυτό που πιο απλά μπορούμε να πούμε του κοινού καλού. Τοποθέτησε τα θεμέλια και τις βάσεις για να κάνει την ομάδα του ΑΡΗ και τους ποδοσφαιριστές του μια παρέα. Μια παρέα, που ο καθένας θα είναι ένα διαφορετικό κομμάτι του ίδιου παζλ εξίσου σημαντικό. Κατάφερε, τους μήνες που βρίσκεται εδώ, να κάνει κατανοητό πως η κιτρινόμαυρη φανέλα και ό,τι αυτή εκφράζει, είναι πάνω από όλους και ο σκοπός είναι κάθε μέρα να προσπαθούμε να την κάνουμε μεγαλύτερη.



Από την Γερμανία, καθώς και από τα χρόνια του στην Ουγγαρία, μας ήρθε με ένα σύστημα 4-5-1. Ένα σύστημα που το χρησιμοποίησε και στον ΑΡΗ κυρίως με την παραλλαγή του σε 4-2-3-1. Στους τελευταίους αγώνες, όμως, παρατηρούμε μια αλλαγή  σε ένα πιο κλασσικό 4-4-2 η σε ένα 4-4-1-1 για να ήμαστε πιο ακριβείς. Εντούτοις το πιο σημαντικό κομμάτι και των δύο συστημάτων που έχει χρησιμοποιήσει στην έως τώρα διαμονή του στην Ελλάδα, είναι η εντυπωσιακή προσήλωση στο διάβασμα του αντιπάλου. Είναι κάτι που ο Ένινγκ δίνει μεγάλη προσοχή.

Από την άλλη μεριά αξίζει να σημειώσουμε και την κριτική που ασκούν, κυρίως οι οπαδοί του ΑΡΗ προς το πρόσωπό του. Εκείνοι τον "κατηγορούν" ότι πολλές φορές κατά την διάρκεια ενός αγώνα δεν κάνει τις απαραίτητες κινήσεις από τον πάγκο. Δεν προσαρμόζεται στο παιχνίδι και στις εκάστοτες συνθήκες όταν η μπάλα καίει. Σε αυτό το σημείο να επισημάνουμε πως ο Μίχαελ Ενινγκ σπάνια κάνει αλλαγές πριν 80' ενώ κάτι άλλο που του προσάπτουν είναι ότι δεν γίνεται σωστή διαχείριση του υπάρχοντος ρόστερ. Παράδειγμα η συμμετοχή, στην βασική ενδεκάδα του Ιντέγε με την ΑΕΚ στον αγώνα πρωταθλήματος (0-1 υπέρ του δικεφάλου) καθώς ο ίδιος ο παίκτης ερχόταν από τραυματισμό και λόγω τραυματισμού αποχώρησε στο 38' με αναγκαστική αλλαγή.

Ο Μίχαελ Ένινγκ ανέλαβε τον ΑΡΗ, μετά την αποχώρηση του Σάββα Παντελίδη, την 7η αγωνιστική της Superleague. Από τότε και μέχρι σήμερα, στον κιτρινόμαυρο πάγκο, σε 25 αγώνες έχει αναδειχθεί νικητής 10 φορές, 6 έχει γευτεί την γεύση της ήττας ενώ σε 9 περιπτώσεις το αποτέλεσμα ήταν ισόπαλο. Οι άνθρωποι της ομάδας, με μπροστάρη των Άγγελο Χαριστέα, παρ όλες τις κριτικές και τις σειρήνες που ακούγονται, δείχνουν, προς το παρόν, τυφλή εμπιστοσύνη στον Γερμανό τεχνικό. Από τώρα ξεκινάει ο σχεδιασμός για την νέα χρονιά με κεντρικό άξονα τον Μίχαελ Ένινγκ έτσι ώστε ο ΑΡΗΣ της επόμενης σεζόν να είναι ακόμα πιο ανταγωνιστικός και γιατί όχι να προσπαθήσει να διεκδικήσει και κάποιον τίτλο. 




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code