ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Στάινερ: Είναι φυσικό κάποιες ομάδες να μην ήθελαν την αναβολή



Ο αγωνιστικός διευθυντής της HAAS Gunter Steiner εξηγεί γιατί θεωρεί νορμάλ ότι  κάποιες ομάδες δεν επιθυμούσαν να ακυρωθεί ο αγώνας στην Αυστραλία όταν συζητήθηκε για πρώτη φορά.



Οι αρχηγοί των ομάδων συναντήθηκαν με τον Ρος Μπρον την προηγούμενη Πέμπτη (12/3) το βράδυ στην Μελβούρνη, μετά την απόφαση της ΜακΛάρεν να αποχωρήσει από τον αγώνα της Αυστραλίας αφού ένα μέλος της είχε προσβληθεί από κορονοιό.


Αρχικά η Φερράρι πίεζε για την αναβολή του αγωνιστικού τριημέρου, με την Άλφα Ρομέο και την Ρενό σύντομα να ακολουθούν την άποψη της Ιταλικής ομάδας. Οι υπόλοιπες ομάδες ήθελαν να δουν πως θα εξελιχθούν τα πράγματα την Παρασκευή και να πράξουν αναλόγως. Κατά την διάρκεια των συζητήσεων η Μερσέντες άλλαξε άποψη με την Χάας και την Γουίλιαμς να ακολουθούν και αυτές την πλειοψηφία.

Μόνο οι Ρεντ Μπουλ, Άλφα Τάουρι και Racing Point ήταν αυτές που επέμειναν να διεξαχθεί κανονικά ο αγώνας αν οι αγωνοδίκες διαβεβαίωναν ότι δεν θα υπάρξει θέμα για την ασφάλεια και την υγεία όλων των μελών των ομάδων.

Τελικά, η ματαίωση του αγωνιστικού τριημέρου έγινε γνωστή πριν την έναρξη των προγραμματισμών πρώτων ελεύθερων δοκιμών (FP1).

Ο Στάινερ από την HAAS μίλησε στο Motorsport.com για τις κρίσιμες συνομιλίες, από τις οποίες βγήκε η απόφαση να αναβληθούν οι αγώνες, λέγοντας ότι: ' Είναι νορμάλ κάποιοι να μην θέλουν, γιατί κάθε ομάδα έχει δομηθεί διαφορετικά. Κάποιες είναι μέλη μεγάλης αυτοκινητοβιομηχανίας, κάποιες ομάδες είναι ιδιόκτητες και δεν περιμένεις όλοι να βρίσκονται στην ίδια σελίδα ( ίδια κατάσταση). Θέλουμε να κάνουμε τους αγώνες όσο πιο ασφαλείς γίνονται. Εκ των υστέρων ξέρουμε ότι είναι σωστή απόφαση, αλλά μέχρι να παρθεί έπρεπε να αξιολογήσουμε πολλά πράγματα.

Ο Στάινερ συνέχισε λέγοντας ότι: ' Για μια τέτοια απόφαση εμπλέκονται πολλοί τρίτοι παράγοντες όπως το αρμόδιο υπουργείο της χώρας, ο διοργανωτής, οι αγωνοδίκες, η F1 αλλά και οι δέκα ομάδες με τα διαφορετικά backgrounds, που προέρχονται από διαφορετικές χώρες και ο κάθε ένας φυσικά έχει τα δικά του προβλήματα. Έπρεπε να κάνουμε ένα συμβιβασμό για να τους τακτοποιήσουμε όλους. Η απόφαση δεν είναι εύκολη, γιατί εδώ έρχεσαι να αγωνιστείς. Επειδή είναι αρχή της σεζόν, είσαι φρέσκος και ανυπομονείς να μπεις στον αγώνα. Μετά έρχεται αυτό ( ο ιός) και πρέπει να πείσεις τον εαυτό σου ότι είναι αναγκαία  η αναβολή για την ασφάλεια όλων των ανθρώπων που εργάζονται. Όλος  ο κόσμος είναι άνω κάτω εξαιτίας του κορονοιού. Είναι πολύ δύσκολο να το εξηγήσεις, αλλά η απόφαση έγινε εξαιτίας του ιού.'

Τέσσερα μέλη της HAAS εμφάνισαν συμπτώματα και απομονώθηκαν, αλλά οι εξετάσεις έδειξαν πως είναι αρνητικοί στον κορονοιό. Ο Στ;aινερ συνόψισε δηλώνοντας πως είναι σίγουρος ότι θα τρέξουν οι ομάδες φέτος και ελπίζει να ελεγχθεί ο κορονοιός παγκοσμίως, για να γυρίσουν όλοι πίσω στην καθημερινότητα τους.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code