ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ένας χρόνος χωρίς τον Θανάση Γιαννακόπουλο!

Ήταν 19 Μαρτίου του 2019,όταν ανακοινώθηκε ο θάνατος του πρώην ισχυρού άνδρα του Παναθηναϊκού.


Η προσγειωμένή προσωπικότητά και η αμεσότητα που είχε, δημιούργησαν μια ιδιαίτερη σχέση με τους οπαδούς των "πράσινων", και όχι μόνο. Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, δεν ξέχασε ποτέ από που ξεκίνησε και η αναγνώριση που δέχτηκε ήταν τεράστια. Ένα αρκετά σημαντικό ποσοστό του μπασκετικού κόσμου τον αποχαιρέτησε ενώ όλες οι ΚΑΕ εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους μετά το άκουσμα της είδησης του θανάτου. Η απώλεια του έφερε θλίψη και συγκίνηση όμως ένωσε έστω και για λίγο όλους όσους αγαπούν το μπασκετ και αυτό τα μαρτυρά όλα για το ποιος ήταν ο Θανάσης Γιαννακόπουλος.

Η αγάπη και το πάθος για την ομάδα πολλές φορές τον οδηγούσε σε παρορμητικές και προκλητικές συμπεριφορές, γιαυτό και του αποδόθηκε το ψευδώνυμο "Τυφώνας". Δεν άντεχε να βλέπει τον Παναθηναϊκό να αδικείται όμως πάντα με σεβασμό προς τον αντίπαλο.

Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, ήταν γεννημένος το 1931.Επαγγελματικά,υπήρξε βιομήχανος και πρώην πρόεδρος του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου (ΠΑΟ) σε μπάσκετ, βόλεϊ και ερασιτέχνη. Επιπλέον, ασχολούνταν και με τον χώρο της φαρμακευτικής  όπου ήταν συνιδιοκτήτης της ΒΙΑΝΕΞ, της μεγαλύτερης φαρμακοβιομηχανίας στην Ελλάδα.

Στον τομέα του αθλητισμού είχε ιδιαίτερα ενεργό ρόλο. Ο ίδιος διατέλεσε σύμβουλος της ΕΠΟ για πολλά χρόνια, όπου ήταν και αρκετά αγαπητός. Όμως, το όνομα του έγινε ευρέως γνωστό από τον Παναθηναϊκό. Ο εμβληματικός άνδρας του τριφυλλιού δεν έχανε ποτέ ευκαιρία για να αναδείξει την αγάπη του για τον Παναθηναϊκό. Ακόμη, υπήρξε συνδιοκτήτης της ομάδας μπάσκετ μαζί με τον αδερφό του Παύλο από το 1992 έως το 2012 όπου και παρέδωσε τα ηνία στον ανιψιό του, Δημήτρη. Επίσης, ανέλαβε την προεδρία των ερασιτεχνικών τμημάτων του Παναθηναϊκού από το 1999 εώς το 2009 και του επαγγελματικού τμήματος βόλεϊ ανδρών την αγωνιστική περίοδο 2008-09.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code