ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Άμπελ Φερέιρα:Μια "σίγουρη" επιλογή

Η προπονητολογία στην χώρα μας είναι ένα σπορ που κρατάει εδω και πολλά χρόνια.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι περισσότερες ελληνικές ομάδες προχωράνε σε αλλαγή προπονητή στη μέση της περιόδου και κάποιες φορές μάλιστα προχωράνε σε 2η και σε 3η αλλαγή προπονητή αν χρειαστεί.
Ο ΠΑΟΚ βέβαια δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα έχοντας αποδεσμεύσει αρκετούς προπονητές στα μισά μιας περιόδου,πληρώνοντας παχυλές αποζημιώσεις και προσλαμβάνοντας υπηρεσιακούς τεχνικούς μέχρι το τέλος της σεζόν με τους στόχους της ομάδας να μεταφέρονται πάντα την επόμενη χρονιά.
Σε μια προσπάθεια να το σταματήσει αυτό η ομάδα του ΠΑΟΚ έδωσε τον ρόλο του προπονητή στον Βλάνταν Ίβιτς (ήταν τότε προπονητής στην κ19 της ομάδας) με στόχο να τον κρατήσει για πολλά χρόνια πράγμα το οποίο όμως δεν συνέβη γιατί ο Ίβιτς παραιτήθηκε ξαφνικά αφήνοντας έτσι για ακόμα μια φορά τη θέση του προπονητή ορφανή.
Στην συνέχεια ο ΠΑΟΚ προσλαμβάνει τον Ραζβάν Λουτσέσκου ο οποίος μετά από 2 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στον πάγκο της ομάδας κερδίζοντας 3 τίτλους παίρνει και αυτός την ξαφνική απόφαση της παραίτησης μετά από διαφωνία που είχε για τον σχεδιασμό της ομάδας.Ο ΠΑΟΚ δείχνει γρήγορα αντανακλαστικά βρίσκοντας την σίγουρη επιλογή πηγαίνει στην Πορτογαλία και υπογράφει τον τότε προπονητή της Μπράγκα που σύμφωνα με τους Πορτογάλους είναι το next big thing της προπονητικής,Άμπελ Φερέιρα.
Όλοι έλεγαν πως ο ΠΑΟΚ βρήκε τον προπονητή που έψαχνε,έναν προπονητή νέο,φιλόδοξο,με καινούργιες ιδέες για το ποδόσφαιρο και πάνω απ' όλα έναν επαγγελματία όπου μπορεί να στηριχθεί επάνω του η ομάδα για να πετύχει τους στόχους της.
Στην προετοιμασία και τους φιλικούς αγώνες ο ΠΑΟΚ τα πηγαίνει πολύ καλά με τον νέο προπονητή να δείχνει ότι περνάει την φιλοσοφία του στο παιχνίδι της ομάδας.Η σεζόν αρχίζει και ο δικέφαλος του βορρά μπαίνει στη μάχη της Ευρώπης μια μάχη όμως που θα χαθεί αφού ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε και στα προκριματικά του champions league αλλά και στα προκριματικά του Europa league με τον κόσμο πάντως να στηρίζει τη νέα προσπάθεια.
Το πρωτάθλημα αρχίζει,ο ΠΑΟΚ κάνει κάποιες νίκες όμως η εικόνα του στο γήπεδο είναι μέτρια και όσο περνάει ο καιρός μπορεί η ομάδα να αρνείται να χάσει όμως η εικόνα της εξακολουθεί να μην είναι καλή με τον Φερέιρα να δηλώνει πως όλοι δουλεύουν σκληρά και πως η ομάδα θα αρχίσει να παίζει καλύτερο ποδόσφαιρο,πράγμα το οποίο όχι μόνο δεν έγινε ποτέ αλλά ο ΠΑΟΚ συνέχισε να είναι μέτριος με αποτέλεσμα να έρθει και η πρώτη βαριά ήττα με 4-2 από τον Άρη στο Χαριλάου.
Συνεχίστηκαν οι άσχημες εμφανίσεις και ο κόσμος άρχισε να αντιδράει δείχνοντας πως δεν είναι ικανοποιημένος με αυτό που του παρουσιάζει η ομάδα στο γήπεδο με τον Φερέιρα να ζητάει εμπιστοσύνη αλλά αυτή να χάνεται μέρα με τη μέρα.Η σεζόν συνεχίζεται ο ΠΑΟΚ εξακολουθεί να είναι κακός και έρχεται ο Ολυμπιακός στην τούμπα να του δώσει ενα ηχηρό χαστούκι αποδεικνύοντας του το πόσο μέτριος είναι φέτος.
Στο κύπελλο βέβαια ο ΠΑΟΚ τα πηγαίνει μια χαρά αλλά και πάλι υπάρχουν φήμες ότι την ενδεκάδα στα παιχνίδια με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό την έκαναν οι παίκτες πράγμα το οποίο μπορεί να μην ισχύει αλλά το άκουσμά του και μόνο κάνει κακό στον προπονητή αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο ίδιος έχει χάσει τα αποδυτήρια.
Πλέον ο κόσμος ζητάει την απομάκρυνση του Άμπελ Φερέιρα θεωρώντας ότι όλο αυτό το διάστημα ο προπονητής δεν έδειξε κάποιο σπουδαίο έργο ίσα ίσα θεωρούν ότι ο ΠΑΟΚ έκανε βήματα προς τα πίσω.
Ο Άμπελ Φερέιρα έχει την ευκαιρία του εφόσον αρχίσουν ξανά οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας να αποδείξει σε όλους πως έκαναν λάθος και πως αυτός είναι ο προπονητής που μπορεί να οδηγήσει τον ΠΑΟΚ σε νέες επιτυχίες υπερασπίζοντας έτσι την φήμη του ως το next big thing της πορτογαλικής προπονητικής σχολής.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code