ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Γ΄ Εθνική: Φάκελος πρώτοι σκόρερ

Εν αναμονή της επαννεκίνησης των εγχώριων πρωταθλημάτων μετά το πέρας της γρίπης που μάλλον θα αργήσει να γίνει , ενδιαφέρον παρουσιάζει η μάχη των πρώτων σκόρερ της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας, ενός  υποτιμημένου πρωταθλήματος από το ευρύ ποδοσφαιρικό κοινό.

Στην πρώτη θέση βρίσκεται ο μεγαλύτερος από τους σκόρερ , ο 34χρονος επιθετικός Στέλιος Κρητικός , ο οποίος μετράει 11 γκολ σε 19 συμμετοχές με την ομάδα του Ιωνικού. Με πλούσια καριέρα στο παλμαρέ του , ο πάλαι ποτέ επιθετικός του Παναθηναικού , της Λάρισας , του Απόλλων Σμύρνης και της Κέρκυρας με την εμπειρία του και την κλάση του για τα δεδομένα της κατηγορίας , έχει οδηγήσει μέχρι στιγμής την ομάδα του στην 2η προνομιούχο θέση που οδηγεί στην άνοδο στην Β΄ Εθνική κατηγορία. Στην δεύτερη θέση των σκόρερ αναπάντεχα δεν βρίσκεται ένας επιθετικός , αλλά ένας αριστερός εξτρεμ , ο 29χρονος Γιάννης Πασάς , ο οποίος μετρά σε 18 παιχνίδια 8 γκολ και 2 ασιστ με την φανέλα της Βέροιας. Με παρελθόν σε ομάδες ιστορικές που αγωνίζονταν στην Α΄ Εθνική όπως ο Ηρακλής και ο Άρης ο συγκεκριμένος αριστερός εξτρεμ δίνει άλλη νότα στη μετριότητα του πρωταθλήματος παρότι η ομάδα του βρίσκεται στην 4η θέση και δύσκολα θα διεκδικήσει την άνοδο.

Στην τρίτη θέση των σκόρερ συναντάμε δύο λατινοαμερικάνους σέντερ φορ οι οποίοι έχουν από 7 γκολ έκαστος σε 16 συμμετοχές ο καθένας. Ο ένας είναι ο 28χρονος Αργεντινός Αντόνιο Ροχάνο ο οποίος αγωνίζεται στην ιστορική ομάδα της Νίκης Βόλου και με τα γκολ του την έχει φέρει στην μέση της βαθμολογίας μακριά από προβλήματα σχετικά με την παραμονή. Ο Ροχάνο στο παρελθόν έχει αγωνιστεί στα πρωταθλήματα της Β΄ Ισπανίας , Α΄ Σκωτίας και Α΄ Γεωργίας έχει δηλαδή πείρα από διεθνή πρωταθλήματα. Ο άλλος λατινοαμερικάνος επιθετικός ονομάζεται Μάουρο Ντάλλα Κόστα , είναι 26 χρονών , είναι Αργεντίνος και αγωνίζεται στον Θεσπρωτό Ηγουμενίτσας. Παρά τα γκολ του , η ομάδα του βρίσκεται χαμηλά στην βαθμολογία και δίνει μάχη για την παραμονή στην κατηγορία κάτι που δεν είναι εύκολο. Πρώτη φόρα ήρθε φέτος στην Ευρώπη για να παίξει ποδόσφαιρο αφού τα προηγούμενα χρόνια αγωνίζονταν στις χαμηλότερες κατηγορίες της Αργεντινής.

Στην τέταρτη θέση βρίσκονται δύο Έλληνες που αγωνίζονται στην ίδια ομάδα , ο 26χρονος επιθετικός Ανδρέας Σταματής έχοντας σε 20 συμμετοχές 6 γκολ ενεργητικό και ο 32χρονος μέσος Παντελής Ριζογιάννης με 6 γκολ σε 19 συμμετοχές. Ο Σταματής διαθέτει πλούσιες παραστάσεις καθώς στο παρελθόν έχει αγωνιστεί σε επίπεδο Α΄ Εθνικής με τις φανέλες του Πανιωνίου , της ΑΕΚ και του Άρη ενώ και ο Ριζογιάννης έχει πραγματοποιήσει πολλές συμμετοχές σε επίπεδο Α΄ Εθνικής από την ομάδα που ξεκίνησει την καριέρα του , την Ξάνθη. Αμφότεροι οι παίκτες τώρα αγωνίζονται στην ομάδα των Τρικάλων και με την πολύ καλή σεζόν που κάνουν μέχρι τώρα , έχουν οδηγήσει την ομάδα τους στην 1η θέση της βαθμολογίας και αποτελούν το φαβορί για την άνοδο.

Βλέπουμε λοιπόν πως παρότι πρόκειται για μία κατηγορία που δεν τραβά τα βλέματα του ποδοσφαιρικού κοινού όπως το παρελθόν , παρόλα αυτά υπάρχουν κάποιες ιστορικές ομάδες και κάποιοι έμπειροι παίκτες που φτιάχνουν ωραίες ιστορίες στα μεταξύ τους παιχνίδια που αξίζει κάποιος να καθήσει να τα παρακολουθήσει και ας μην έχουν το χρήμα ή την αίγλη των ανώτερων κατηγοριών.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code