ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

ΑΡΗΣ-Ντόρτμουντ, κάτι παραπάνω από αδέρφια




Η εντυπωσιακή σχέση των οπαδών του Άρη με αυτούς της Ντόρντμουντ.

Το Signal Iduna Park ή για τους πιο ρομαντικούς το Westfalenstadion είναι το γήπεδο το οποίο μπορει να υπερηφανεύεται, δικαίως σαν το στάδιο με την μεγαλύτερη πληρότητα παγκοσμίως. Στην έδρα της Borussia Dortmund κάποιος μπορεί να δυσκολευτεί να βρει εισιτήριο, ακόμα και αν ψάχνει καιρό ακόμα και σε ένα αδιάφορο ματς της Bundesliga. Εκτός αν είναι οπαδός του Άρη.

Οι οπαδοί των δύο ομάδων δεν έκρυψαν ποτέ τις αδελφοποιημένες σχέσεις που έχουν μεταξύ τους. Αυτό φάνηκε και άλλη μια φορά στην πρώτη αγωνιστική της Bundesliga στον αγώνα ανάμεσα των Μπορούσια Ντόρντμουντ και Άουγκσμπουργκ (5-1 υπέρ της Μπορούσια). Το πέταλο των οργανωμένων της ομάδας από την κοιλάδα του Ρουρ ανάρτησε ένα πανό στα ελληνικά τιμώντας την μνήμη του εμβληματικού οπαδού του Άρη, Κουκ.


Το πανό των οπαδών της Ντόρντμουντ για τον Κουκ.
     
Κατ' επέκταση οι οπαδοί της ομάδας της Θεσσαλονίκης έχουν ένα παραπάνω προβάδισμα όσο αναφορά την παρουσία τους στις κερκίδες του Westfalenstadion. Αρκετοί φίλαθλοι της Ντόρντμουντ έχουν τιμωρηθεί με ισόβιο αποκλεισμό από κάθε αθλητική δραστηριότητα από την γερμανική πολιτεία. Παρόλα αυτά συνεχίζουν να αγοράζουν εισιτήρια διαρκείας για την αγαπημένη τους ομάδα. Το θεωρούν κάτι σαν παράδοση, κάτι σαν δεύτερη ταυτότητα που πηγαίνει κληρονομικά από γενιά σε γενιά. Οπότε οι περισσευούμενες αυτές κάρτες διαρκείας μοιράζονται στους φίλους του Άρη.

Επομένως, όποιος έχει σκοπό να ταξιδέψει για να ζήσει την εμπειρία στο Signal Iduna Park και του "κίτρινου τοίχους", θα ήταν προτιμότερο, πρώτα από όλα, να κάνει μια επίσκεψη στον σύνδεσμο φιλάθλων του Άρη και ύστερα να προγραμματίσει το ξενοδοχείο του! 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code