ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Πέντε βασικά βιβλία για το γυναικείο άθλημα


Οι εκδόσεις έχουν αυξηθεί. Οι εκδότες έχουν αναγνωρίσει ότι υπάρχουν σημαντικές αθλητικές ιστορίες που πρέπει να μοιραστούν, ταλαντούχοι συγγραφείς με την τεχνογνωσία για να ζωντανέψουν αθλητικές ιστορίες και ένα "διψασμένο" κοινό που θέλει να τα διαβάσει.

Αυτά είναι πέντε αγαπημένα αναγνώσματα στη αθλητική βιβλιοθήκη. Μια ευρεία επιλογή υλικού ανάγνωσης από γυναίκες συγγραφείς που απολαμβάνεις απόλυτα. 



EAT SWEAT PLAY από την Anna Kessel

Η δημοσιογράφος Anna Kessel έκανε το ντεμπούτο της στο βιβλίο "Eat Sweat Play", πώς ο αθλητισμός μπορεί να αλλάξει τη ζωή μας. Για μένα, αυτό είναι ο ορισμός της σχέση των γυναικών με τον αθλητισμό.

Δεν υπάρχει ένα ταμπού που δεν έχει αμφισβητηθεί στις σελίδες της Kessel, καθώς διερευνά το ρόλο
του αθλητισμού και της άσκησης στις ζωές των γυναικών ή την έλλειψή της.

Το "Eat Sweat Play" πρέπει να διαβαστεί από όλες τις γυναίκες και όχι μόνο από αυτές που αγαπούν τον αθλητισμό.



THE NATIONAL TEAM από την Caitlin Murray
Είναι λογικό ότι η Caitlin Murray έχει γράψει κυριολεκτικά το βιβλίο για την πιο επιτυχημένη ομάδα στο γυναικείο παιχνίδι. "THE NATIONAL TEAM" ένα βιβλίο για την εσωτερική ιστορία των γυναικών που άλλαξαν το ποδόσφαιρο.

Αρχικά κυκλοφόρησε πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών FIFA του 2019, η Murray μετά από αυτό επεκτείνει το περιεχόμενό του για να συμπεριλάβει τον θρίαμβο του τίτλου.

Οι πολλοί θρίαμβοι της ομάδας είναι το επίκεντρο, αλλά αυτά τα επιτεύγματα δεν υπήρχαν από πάντα. Ήρθαν μετά από μεγάλη προσπάθεια και όλα αποτυπώνονται λεπτομερώς.

Το βιβλίο καλύπτει επίσης εκτενώς την ταραχώδη ιστορία της διαμάχης για τις μισθολογικές διακρίσεις λόγω φύλου.

Απαραίτητη η ανάγνωση του από κάθε ποδοσφαιριστή.




LITTLE GIRLS IN PRETTY BOXES από την Joan Ryan

Η δημιουργία και η διακοπή των Elite Gymnasts και Figure Skaters δημοσιεύθηκε αρχικά το 1995, φέρνοντας στο φως την κατάχρηση που διαπερνά δύο από τα πιο διάσημα ολυμπιακά αθλήματα.

Από τη δίαιτα λιμοκτονίας έως τους εξασθενημένους τραυματισμούς, οι βάναυσες τακτικές των ελίτ προπονητών και οι γονείς που επενδύουν στις αθλήτριες εκτίθενται με λεπτομέρειες. Μία φράση που αναφέρεται συνέχεια "κερδίστε, ανεξάρτητα από το κόστος".

Κάποιος θα σκεφτεί ότι πολλά θα έχουν αλλάξει στον 21ο αιώνα από την αρχική δημοσίευση των Little Girls In Pretty Boxes, ωστόσο είναι εντυπωσιακό το πώς αυτό εξακολουθεί να είναι τόσο τραγικά επίκαιρο από πολλές απόψεις.

Η τελευταία επανέκδοση των Little Girls in Pretty Boxes περιλαμβάνει έναν πρόλογο από την πρώην Ολυμπιονίκη Jamie Dantzscher, ο οποίος ασχολείται με τη συστηματική σεξουαλική κακοποίηση που διαπράχθηκε από τον γιατρό της ομάδας των ΗΠΑ, Larry Nassar. 



RELENTLESS από την Mary White

"Ο καθένας έχει μια ιστορία να λέει ... και να πουλήσει."

Δυστυχώς, το ίδιο δεν μπορεί να ειπωθεί για τα αστέρια των γυναικείων Gaelic Games. Πολλές θρυλικές γυναίκες έχουν έρθει και έφυγαν χωρίς οπτικό αρχείο, ακίνητες εικόνες και κάλυψη που δείχνει λίγα πράγματα για την καριέρα τους.

Τον Νοέμβριο του 2015, η δημοσιογράφος Mary White άλλαξε κυριολεκτικά το παιχνίδι με την κυκλοφορία του "Relentless". Η εσωτερική ιστορία των ποδοσφαιριστριών της Cork. Το πρώτο βιβλίο του είδους του, καταγράφει την άνοδο της θρυλικής ομάδας του Cork που κυριάρχησε στο ποδόσφαιρο εδώ και πάνω από μια δεκαετία, κερδίζοντας 11 τίτλους All Ireland σε 12 χρόνια.

Μέσα από συνεντεύξεις με κορυφαίες προσωπικότητες τόσο στο γήπεδο όσο και εκτός αυτού η White κατέλαβε εμπειρικά την κουλτούρα αυτής της μοναδικής ομάδας και όλα όσα πέτυχε.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ακολούθησε μεταγενέστερη κυκλοφορία του "Relentless" τον Οκτώβριο του 2018.



ROAR από την Samantha Lane

"Για κάθε απόρριψη, για κάθε γκρίζο μάτι, για κάθε γοητευτικό γέλιο, για κάθε διαμέρισμα. Όχι για κάθε ανώτερο διευθυντή και διευθυντικό στέλεχος, ακόμα και για στην Αυστραλιανή ποδοσφαιρική ένωση που ήταν περιφρονητική για κάθε πρωταγωνιστή της αλλαγής, που είπε ότι μόνο οι κακές και οι άσχημες γυναίκες παίζουν ποδόσφαιρο. Για κάθε κοροϊδευτικό, ενοχλητικό, ανικανοποίητο, εκφοβιστικό, σεξιστικό και ομοφοβικό βιασμό... και κάθε φορά υπήρχε ραδιοφωνική σιωπή επειδή αυτό που φαινόταν πραγματικά ήταν η έλλειψη σεβασμού. Αυτό είναι το "ROAR"".

Αυτός είναι ο πρόλογος στο περιοδικό "ROAR" της Samantha Lane της Αυστραλιανής δημοσιογράφου, οι ιστορίες πίσω από το AFLW.

Το «Roar» στο οποίο αναφέρεται η Lane είναι αυτός ο βρυχηθμός του πλήθους στον εναρκτήριο αγώνα του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος των γυναικών, το Φεβρουάριο του 2017, καθώς οι Carlton και οι Collingwood πήγαν στο Princes Park στη Μελβούρνη, για να γράψουν ιστορία, μπροστά σε ένα πλήθος δυναμικότητας 24.568 ανθρώπων. Χιλιάδες περισσότεροι υποστηρικτές ήταν κλειδωμένοι έξω από το γεμάτο στάδιο, με ένα ακροατήριο πάνω από ένα εκατομμύριο να παρακολουθεί από το σπίτι.

Με το AFLW τώρα στην τέταρτή του σεζόν και με 18 ιρλανδικά παιχνίδια Gaelic Games, περιμένοντας για την έκδοση του 2020, είναι η κατάλληλη στιγμή να μάθουμε τα πάντα για τα θεμέλια πάνω στα οποία χτίστηκε το AFLW.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code