ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Οι αντιδράσεις για την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων


Οι Ολυμπιακοί αγώνες αναβλήθηκαν, πάνε για του χρόνου και οι αντιδράσεις αρκετές, πάμε όμως να τις δούμε όλες μαζί συγκεντρωμένες, μία- μία.

Mετά από παρέμβαση του Πρωθυπουργού της Ιαπωνίας , Σίνζο Άμπε , ο πρόεδρος της ΔΟΕ προχώρησε στην ακόλουθη ανακοίνωση:


«Με τις παρούσες συνθήκες και δεδομένης της ενημέρωσης που υπάρχει μέχρις σήμερα από τον ΠΟΥ, ο πρόεδρος της ΔΟΕ και ο Πρωθυπουργός της Ιαπωνίας έφτασαν στο συμπέρασμα πως οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο πρέπει να μετατεθούν σε ημερομηνία μετά το τέλος του 2020, αλλά όχι αργότερα από το καλοκαίρι του 2021, για να εξασφαλιστεί η υγεία των αθλητών και όλων όσων εμπλέκονται σε αυτούς στην παγκόσμια κοινότητα. Συμφωνήθηκε πως η Ολυμπιακή Φλόγα θα παραμείνει στην Ιαπωνία, όπως επίσης ότι οι Αγώνες θα διατηρήσουν το υπάρχον όνομά τους, ως Ολυμπιακοί και Παραλαουμπιακοί Αγώνες του Τόκιο 2020».
Να σημειωθεί ότι κάτι τέτοιο έχει να συμβεί από το 1940 που οι Ολυμπιακοί αγώνες ματαιώθηκαν λόγω του Δευτέρου Παγκοσμίου πολέμου , καθώς και ότι είναι η πρώτη φορά που η διεξαγωγή των αγώνων γίνεται σε μόνο έτος και όχι ζυγό .
«Έχουμε τουλάχιστον 4 εβδομάδες μπροστά μας για να αξιολογήσουμε όλα τα ερωτήματα που προκύπτουν. Γι αυτό αποφασίσαμε ότι χρειαζόμαστε ένα τέτοιο διάστημα για να δούμε τι θα γίνει . Υπάρχουν κι άλλοι λόγοι , δεν είναι μόνο αυτός .» ανέφερε ο αξιωματούχος του παγκόσμιου αθλητισμού .
Ο πρόεδρος της ΕΟΕ , Σπύρος Καπράλος , μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ , δήλωσε:
 «Ήταν επιβεβλημένη απόφαση μετά τη δραματική ανάπτυξη του κορονοϊού. Αυτή η κατάσταση που είχε φτάσει στο απροχώρητο δημιουργούσε μία μεγάλη ανησυχία για την υγεία των αθλητών αλλά και όλων των εμπλεκόμενων. Ήταν μία σωστή απόφαση και όλοι τη δέχτηκαν με ανακούφιση».
Θέση πήρε και ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς σχετικά με την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων:
«Η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων είναι μια πράξη ευθύνης απέναντι στην αθλητική κοινότητα. Καταλαβαίνω την απογοήτευση κάποιων αθλητών, αλλά επιδόσεις και διακρίσεις δεν υπάρχουν χωρίς την προϋπόθεση της υγείας ή χωρίς την προϋπόθεση του ευ αγωνίζεσθαι και της ισότητας των ευκαιριών.Φαίνεται ότι μέχρι τον Ιούλιο τα πράγματα δεν θα έχουν ησυχάσει. Το να κυκλοφορούν οι αθλητές με μάσκες και γάντια στο Ολυμπιακό Χωριό δεν είναι Ολυμπιακοί Αγώνες αλλά δυστοπικό σενάριο. Γι αυτό θεωρώ ότι, σε όσους ετοιμαζόσασταν για το Τόκιο, δεν πρέπει να υπάρχει απογοήτευση αλλά αλλαγή προσανατολισμού.Με την ίδια εγρήγορση αυτή τη στιγμή δίνουμε όλοι έναν άλλο δύσκολο αγώνα όπου θα χρειαστούμε το μέγιστο της υπομονής, της ψυχραιμίας και της πειθαρχίας που μας μαθαίνει ο αθλητισμός. Και είμαστε ακόμα στο πρώτο ημίχρονο, σε έναν παράξενο αγώνα, που τον δίνουμε μαζί, αλλά όχι δίπλα… Μην ανησυχείτε, η φλόγα του Τόκιο δεν θα σβήσει, απλώς θα μείνει αναμμένη για πολύ περισσότερο…»
 Θετική ήταν η ανταπόκριση των αθλητών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης , ειδικά όσων υποστήριζαν να αλλάξει η ημερομηνία διεξαγωγής των αγώνων . 
 «Ίδια επιθυμία, ίδιοι στόχοι, νέα χρονιά! Τόκιο 2021» δήλωσε η Ελληνίδα αθλήτρια Κατερίνα Στεφανίδη
«Ο κύβος ερρίφθη. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες αναβάλλονται. Εκείνα όμως που σίγουρα θα μείνουν αναλλοίωτα στην παράταση αυτή είναι η αισιοδοξία, το πάθος, η πειθαρχία, η αγωνιστικότητά μας, μα πάνω απ’ όλα το όραμά μας να δούμε την κοινωνία μας υγιή και να την κάνουμε περήφανη στο Τόκυο το 2021!» ήταν το μήνυμα της χρυσής Ολυμπιονίκη  Άννα Κορακάκη
«Οι Ολυμπιακοί Αγώνες αναβλήθηκαν.. Η αισιοδοξία και τα όσα πρεσβεύουν οι Αγώνες δεν χάνονται, ούτε αναβάλλονται !Οι Αθλητές θα συνεχίσουμε να είμαστε οι πρεσβευτές της Χώρας μας αλλά και το παράδειγμα προς την κοινωνία ειδικότερα αυτές τις δύσκολες στιγμές!» σχολίασε με ανάρτηση του ο Λευτέρης Πετρούνιας
Το παράδειγμα ακολούθησαν και άλλοι αθλητές όπως ο επικοντιστής Εμμανουήλ Καραλής και η παλαίμαχη ιστιοπλόος, κάτοχος Ολυμπιακού μεταλλίου, Σοφία Μπεκατώρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code