ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Μαρσέλο Μπιέλσα: Ένας τρελός μα τι τρελός


Σχεδόν όλη η ποδοσφαιρική υφήλιος γνωρίζει τα κατορθώματα και τον ιδιαίτερο τρόπο παιχνιδιού του Μαρσέλο Μπιέλσα.
Ένας άνθρωπος όποιος έπαιξε ποδόσφαιρο χωρίς κάποια ιδιαίτερη επιτυχία σταματώντας την καριέρα του μόλις στα 25 του χρόνια.
Στα πρώτα οκτώ χρόνια της προπονητικής του καριέρας ο Μαρσέλο Μπιέλσα προπόνησε ομάδες από την Αργεντινή και το Μεξικό. Το 1998 προπόνηση την Εσπανιόλ για πολύ μικρό χρονικό διάστημα εξαιτίας της πρότασης που του έκανε η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αργεντινής να αναλάβει την εθνική ομάδα κερδίζοντας χρυσό μετάλλιο στους ολυμπιακούς αγώνες του 2004 και την ίδια χρονιά η Αργεντινή τερμάτισε δεύτερη στο Κόπα Αμέρικα.
Έπειτα από την άκρως επιτυχημένη περιπέτεια με την με την Αργεντινή και ύστερα από ένα διάλειμμα τριών ετών από τους πάγκους ο Μαρσέλο Μπιέλσα αναλαμβάνει την εθνική ομάδα της Χιλής το 2007. Το 2010 η Χιλή καταφέρνει να προκριθεί στο παγκόσμιο κύπελλο έπειτα από 12 χρόνια καταφέρνοντας να φτάσει στους 16 του θεσμού εκεί όπου αποκλείστηκε την παντοδύναμη Βραζιλία. Τον Φεβρουάριο του 2011 παραιτήθηκε από την τεχνική ηγεσία της Χιλής.
Η συνέχεια τον βρήκε στον πάγκο της Ατλέτικο Μπιλμπάο με την οποία έφτασε στην πρώτη του κιόλας χρόνια στον τελικό του UEFA Europa League τον οποίο έχασε εν τέλει με 3-0 από την Ατλέτικο Μαδρίτης. Η επόμενη σεζόν δεν ήταν το ίδιο καλή διότι αποχώρησε ο Τσάβι μαρτίνεζ και ο Φερνάντο Γιορέντε δεν ήθελε να ανανεώσει τη συνεργασία του με την ομάδα και αποχώρησε και εκείνος στο τέλος της χρονιάς με την Μπιλμπάο με τερματίζει στην 12η θέση της βαθμολογίας.
Τον Μάιο του 14 ανέλαβε την Μαρσέιγ την οποία και οδήγησε στην πρώτη του χρονιά στην τέταρτη θέση της Ligue 1. Στον εναρκτήριο αγώνα τη σεζόν 2015-2016 παραιτήθηκε εξαιτίας του κακού κλίματος στην ομάδα.
Ακολούθησε ένα πέρασμα του 2016 από τη Λάτσιο αποχώρησε έπειτα από δύο μέρες από την τεχνική ηγεσία της ομάδας διότι δεν στηρίχθηκε από την διοίκηση επειδή στο μεταγραφικό παράθυρο δεν αποκτήθηκαν οι ποδοσφαιριστές που ζήτησε.
Την επόμενη χρονιά αναλαμβάνει τη Λιλ υπογράφοντας συμβόλαιο δύο ετών και καταφέρνει να αναδείξει νεαρούς παίκτες της ομάδας έπειτα όμως από περίπου  σχεδόν 7 μήνες αποχώρησε από την ομάδα.
Τώρα ο Μαρσέλο Μπιέλσα προπονεί την ιστορική ομάδα της Λίντς Γιουνάιτεντ αναλαμβάνοντας τη δύσκολη αποστολή να την ανεβάσει ξανά στην premier league. Την περασμένη σεζόν δυστυχώς δεν τα κατάφερε χάνοντας στα play-off ανόδου από την Ντέρμπι Κάουντι. Την φετινή σεζόν η Λίντς βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας έναν πόντο πάνω από τη Γουέστ Μπρόμ με εννέα αγωνιστικές να απομένουν για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος δείχνοντας πώς μπορεί να επιτύχει την άνοδο στην premier league.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code