ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Όταν η Ευρώπη υποκλινόταν στην μεγάλη ΑΕΛ

Σαν σήμερα 20 Μαρτίου του 1985  η ΑΕΛ έκανε μία από τις καλύτερες πορείες ελληνικών ομάδων  στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις φτάνοντας μέχρι και τους 8 του κυπέλλου κυπελλούχων του σημερινού Europa League και ένα βήμα πριν τα ημιτελικά.

Η ΑΕΛ βρέθηκε αντιμέτωπη με την τότε πανίσχυρη Ντιναμό Μόσχας όπου και ηττήθηκε με 1-0 στο στάδιο της Τυφλίδας κάτω από πολύ κακές καιρικές συνθήκες. Το γκολ για την Ντιναμό πέτυχε ο Φαμίτσεφ στο 61' ενώ το πρώτο παιχνίδι στο στάδιο Αλκαζάρ είχε ολοκληρωθεί 0-0. Η ομάδα του Αντρεϊ Στριλάου είχε χάσει πολύ μεγάλες ευκαιρίες που θα της έδιναν το εισιτήριο για τα ημιτελικά της διοργάνωσης όπου θα βρισκόταν αντιμέτωπη με την Ραπίντ Βιέννης αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε και στον τελικό είχε φτάσει η τότε πανίσχυρη Έβερτον στο ρότερνταμ.

Η επιτυχία της ΑΕΛ να φτάσει στα προημιτελικά του κυπελλούχων θεωρείται η 4η καλύτερη επίδοση ελληνικής ομάδας στην Ευρώπη.

ΑΕΛ: Πλίτσης, Παραφέστας, Πατσιαβούρας, Γκαλίτσιος, Μητσιμπόνας, Βουτυρίτσας, Ζιώγας,( 38' Τσιώλης, 68' Ρήγας), Κμίετσικ, Άνταμτσικ, Ανδρεούδης, Βαλαώρας

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code