ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

«Θρυλικές» ευρωπαικές πορείες γεμάτες αναμνήσεις..

Οι ευρωπαικές πορείες του Ολυμπιακού στην Ευρώπη,έχουν στιγματίσει  το σύλλογο,του έχουν προσδώσει κύρος,οντότητα αλλα και περηφάνεια για οτι έχει καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια στο ταξίδι των ευρωπαικών υποχρεώσεων.
Η ιστορική μας αναδρομή θα ξεκινήσει την περίοδο 1998-1999.Ήταν 9 Δεκέμβρη,τότε που στο παγωμένο «Μαξιμίρ» των -11 βαθμών κελσίου  ο Στέλιος Γιαννακόπουλος σαν «έλκυθρο» προσγειώθηκε στο χορτάρι και με κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1 και έστειλε τον Ολυμπιακό στα προημιτελικά του Champions League για πρώτη και μοναδική φορά στην ιστορία του.

Αντίπαλος του,στα προημιτελικά του θεσμού τοτέ η «Μεγάλη Κυρία».Ο Ολυμπιακός έπρεπε να κοιτάξει στα μάτια τα «μεγάλα» ονόματα της Γιουβέντους...Ντεσάμπ,Ζιντάν,Ντάβιτς,Ινζάγκι μερικά από αυτά.Οι «ερυθρόλευκοι»βρέθηκαν να χάνουν στο Ντέλε Άλπι με 2-0,αλλά βρήκαν το πολυπόθητο εκτός έδρας γκολ με έυστοχο πέναλτι του Αντρέα Νινιάδη.

Στο ΟΑΚΑ,μποστά σε 70.000 θεατές ο Σίνισα Γκόγκιτς άνοιξε το σκόρ και επι 60 λεπτά σφυροκοπούσε την άμυνα των ιταλών για το δέυτερο γκολ.Ο δυνατός αέρας όμως που επικρατούσε στο γήπεδο,έμελε να πάρει  μαζί του και την πρόκριση .Ήταν το 86 λέπτο,που ίσως θεωρήται ακόμη ως το ποιό άτυχο στην ιστορία του συλλόγου.Ο Κόντε ισοφαρίζει σε 1-1 ύστερα από άστοχη έξοδο του Ελευθερόπουλου,αφού πρώτα ο αέρας άλλαξε την πορεία της μπάλας...

Το 2007-2008 ο Ολυμπιακός σπάει την «κατάρα των εκτός έδρας νικών»στο Champions League με τις νίκες απέναντι στην Βέρντερ Βρέμης και Λάτσιο.Εκεί στη φάση των 16 θα βρει απέναντι του την Τσέλσυ,όπου στο «Γ.Καραϊσκάκης»θα φέρει 0-0 και στο «Στάμφορντ Μπριτζ» θα χάσει 3-0.

Τη σεζόν 2008-2009 θα βρεθεί στους 32 του Europa League.Οι φανταστικές νίκες με την Μπενφίκα και τη Χέρτα,θα τον φέρουν αντιμέτωπο με την γαλλική Σεντ Ετιεν. Το εμπόδιο της όμως ήταν αρκετά δύσκολο για να του δώσουν την πρόκριση.

Την περίοδο 2009-2010 ο Ολυμπιακός περνάει για δέυτερη φορά στους 16 του Europa League.Αντίπαλος του η Μπορντώ των Σαμάκ και Γκουργκίφ,που δεν του επιτρέπει να συνεχίσει στους 8 της διοργάνωσης.

Το 2011-2012 ο Ολυμπιακός περνάει την Ρουμπίν Καζάν και πηγαίνει στους 16 ,όπου εκέι θα αντιμετωπίσει την Μέταλιστ.Παρότι θα φέρει ενα μεγάλο διπλό στην Ουκρανία με σκορ 0-1,στον επαναληπτικό θα χάσει με 1-2 και μαζί την πρόκριση.

Την χρονιά του 2014 ο Ολυμπιακός πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις στο Champion League και αφήνει εκτός την Μπενφίκα και πέρνει την πρόκριση στους 16.Εκεί θα βρει μπροστά του τους «μπέμπηδες»την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.Στο Φάληρο ο Ολυμπιακός θα κάνει ενα επικό παιχνίδι και θα κερδίσει με 2-0,με γκολ των Ντομίνγκεζ και Κάμπελ.Η ρεβάνς όμως στο«Ολντ Τράφορντ»δεν ήταν ανάλογη και το 3-0 έσβησε κάθε ελπίδα.

Την περίοδο 2017 ο Ολυμπακός θα ξεπεράσει το εμπόδιο της τούρκικης Οσμάνλισπορ και θα φτάσει στους 16 του Europa League με αντίπαλο μια αλλη τούρκικη ομάδα την Μπεσίκτας.Το εμπόδιο αυτό όμως ήταν αξεπέραστο.

Φτάνουμε την χρόνια του 2018 όπου οι Πειραιώτες περιμένουν με δίψα για την πρόκριση στους 32 του Europa League την Μίλαν.Σε ένα κατάμεστο «Γ.Καραισκακης»ο Ολυμπιακός δίνει ένα συγκλονιστικό αγώνα και κερδίζει με 3-1 ,ένα σκορ που αναζητούσε με 2 γκολ διαφορά και του έδωσε πανηγυρικά την πρόκριση στην επόμενη φαση.

Όσο για φέτος ένα ακόμα «θρυλικό» επίτευγμα,ίσως για κάποιους και το μεγαλύτερο,μετά από τις διπλές αναμετρήσεις με την Άρσεναλ και την πρόκριση στους 16 του Europa League ,ήρθε να στολίσει τα γάλονια που έχει κερδίσει ο Ολυμπιακός στις μάχες του στην Ευρώπη.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code