ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

BBC: Η Λούσι Μπρόουνζ της Λυών ποδοσφαιρίστρια της χρονιάς


Η καλύτερη της Ευρώπης, η Lucy Bronze, κέρδισε για δεύτερη φορά το βραβείο της ποδοσφαιρίστριας της χρονιάς του BBC.
Έχοντας ήδη ψηφιστεί η γυναίκα παίκτρια της χρονιάς UEFA τον περασμένο Αύγουστο, το βραβείο ενισχύει περαιτέρω τη θέση της αθλήτριας από την Αγγλία ως την καλύτερη ποδοσφαιρίστρια στην ήπειρό της.

Η Bronze έφτασε επίσης στη δεύτερη θέση την Megan Rapinoe των Ηνωμένων Πολιτειών, στην ψηφοφορία για τον Καλύτερο Παίκτη στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών, για το Βραβείο Καλύτερης Παίκτριας της FIFA και το Ballon D'Or του Γαλλικού Ποδοσφαίρου.



Ο τίτλος της ποδοσφαιρίστριας BBC της χρονιάς που ιδρύθηκε το 2015, κυριαρχείται από παίκτριες με έδρα την Ευρώπη στην εξαετή ιστορία του. Η Bronze ενώνεται με την συμπαίκτρια της στην Olympique Lyonnais, Ada Hegerberg ως δύο φορές επίσης νικήτρια του βραβείου. Μεταξύ τους, το ζευγάρι έχει μοιράσει την τιμή τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Μιλώντας στο BBC, η Bronze παραδέχθηκε ότι "η πρώτη φορά που κερδίσαμε ήταν μια έκπληξη - και τώρα είναι - αλλά να κερδίζεις ένα τρόπαιο δύο φορές είναι πραγματικά ξεχωριστό, γιατί είναι πολύ πιο δύσκολο, να μείνεις στο κορυφή, και δεν το θεωρώ δεδομένο ".

Η Bronze επελέγη από τους επισκέπτες της ιστοσελίδας του BBC που είχαν πάνω από δύο εβδομάδες να ψηφίσουν για έναν από τους πέντε φιναλίστ που ανακοινώθηκαν τον περασμένο μήνα. Η Rapinoe, η οποία τελείωσε τρίτη πίσω από την Vivianne Miedema της Ολλανδίας στην ηλεκτρονική ψηφοφορία, και η συμπαίκτρια Julie Ertz ήταν μόνο η τέταρτη και η πέμπτη Αμερικανίδα που ολοκλήρωσε τον ετήσιο κατάλογο των πέντε παικτριών. Η Kim Little της Σκωτίας παραμένει η μόνη νικήτρια του βραβείου που δεν έπαιζε για έναν ευρωπαϊκό σύλλογο τότε.



Παραδοσιακά, οι νικητές έχουν παρουσιάσει το βραβείο αυτοπροσώπως, αλλά η σημερινή πανδημία των κοροναϊών το κατέστησε αδύνατο. Αντ 'αυτού, η Bronze λέχθηκε μέσω του διαδικτύου σε μια συνέντευξη βίντεο. "Είμαι σίγουρα έκπληκτη - δεν το περίμενα. Είναι πολύ ξεχωριστό και εκπληκτικό. Όλα τα κορίτσια που έχουν πάρει μέρος είναι παγκόσμια σούπερ σταρ. Κοιτάζω τη λίστα τώρα και νομίζω ότι όλοι γνωρίζουν ποιες είναι αυτά τα κορίτσια, έτσι είναι πολύ ξεχωριστό."

Ο διεθνής διευθυντής της, ο Phil Neville, ο οποίος έπαιξε το μεγαλύτερο μέρος της σταδιοδρομίας του στο full-back, δεν έχει καμία αμφιβολία για το πόσο καλή είναι η Bronze. Μιλώντας μετά τη νίκη του World Cup Quarter-Final επί της Νορβηγίας, ισχυρίστηκε ότι "είναι η καλύτερη παίκτρια στον κόσμο. Θα πρέπει να κερδίσει το Ballon D'Or, 100%. Δεν έχω καμία αμφιβολία γι 'αυτό. Όσο μεγαλύτερη είναι η σκηνή, τόσο μεγαλύτερη είναι η απόδοση. Είναι φαινομενική. Είναι κάποια για μένα που δεν έχει την παγκόσμια αναγνώριση που αξίζει. Είναι η καλύτερη. Δεν υπάρχει κανένας σαν αυτήν, κανείς δεν έχει τα φυσικά χαρακτηριστικά, κανείς δεν έχει την αποφασιστικότητα, κανείς δεν έχει την ποιότητα, κανείς δεν έχει την ικανότητα να παίζει την μία εβδομάδα εντός, την άλλη εβδομάδα έξω, κάθε λεπτό κάθε παιχνιδιού και παράγει απίστευτες εικόνες και είμαι τυχερός."



Κοιτάζοντας πίσω στο 2019, στο οποίο η Bronze κέρδισε το She Believes Cup με την Αγγλία, ένα γαλλικό πρωτάθλημα και κύπελλο διπλό με το σύλλογό της και έφτασε σε ένα δεύτερο διαδοχικό ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, είπε ότι η διατήρηση του Τσάμπιονς Λιγκ της UEFA με τη Λυών στη Βουδαπέστη τον περασμένο Μάιο ήταν το αποκορύφωμα της χρονιάς της. "Ήμουν ευχαριστημένη με την εμφάνισή μου (στη Βουδαπέστη) και βγάζουμε μια πραγματικά καλή εμφάνιση για το γυναικείο ποδόσφαιρο. Το Παγκόσμιο Κύπελλο με χτύπησε σκληρά, αλλά με ώθησε να κάνουμε περισσότερα."

"Είμαι πραγματικά υπερήφανη στην καριέρα μου, το γεγονός ότι υπήρξε ένας χρόνος που έπρεπε να πληρώσω για να εκπαιδευτώ σε έναν γήπεδο δύο φορές την εβδομάδα και ότι έφτασα σήμερα στο σημείο να πληρώνομαι για να παίξω σε άλλη χώρα, κερδίζοντας το Champions League, παίζοντας στο Wembley. Ποτέ δεν θα ονειρευόμουν γι' αυτό όταν είχα την πρώτη μου επαφή με το ποδόσφαιρο, όταν ήμουν 12 ετών. Είναι μέρος του λόγου που δεν θέλω να τελειώσει η καριέρα μου με το buzz που είναι γύρω από το ποδόσφαιρο των γυναικών. "



Προς το παρόν, η σταδιοδρομία κάθε επαγγελματία ποδοσφαιριστή στην Ευρώπη βρίσκεται σε αναμονή για αόριστο χρονικό διάστημα, με αθλητικούς αγώνες ακυρωμένους σε ολόκληρη την ήπειρο. Με το κέντρο εκπαίδευσης της γαλλικής λέσχης κλειστό, η Bronze επιστρέφει στο σπίτι της στο Μάντσεστερ, όπως εξήγησε, "οι παίκτες έλαβαν λίγο χρόνο και όλοι τους είπαν να μένουμε στα σπίτια μας και αυτό είναι που κάνω το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου. Είμαι τώρα σπίτι στην Αγγλία, έχω το σκύλο μου εδώ και έχω δύο κορίτσια που μένουν μαζί μου στο σπίτι μου, ώστε να κάνουμε πράγματα για να κρατήσουμε την φόρμα μας. Έχω στείλει ένα πρόγραμμα γυμναστικής από το σύλλογο. Έχω κάποιο εξοπλισμό γυμναστικής, AstroTurf στον πίσω κήπο, ώστε να μην είμαι εντελώς μακριά από το ποδόσφαιρο."


Η ελεγκτής της BBC World Service English, Mary Hockaday είπε: "Τα τεράστια συγχαρητήρια για την Lucy Bronze - την ποδοσφαιρίστρια του BBC Women of the Year για το 2020. Σε αυτή την εποχή πρωτοφανών ειδήσεων και με αθλητικές εκδηλώσεις μεταξύ των εκατοντάδων γεγονότων που ακυρώθηκαν σε ολόκληρο τον κόσμο, είναι τόσο υπέροχο να έχουμε μια θετική αθλητική ιστορία για να γιορτάσουμε. Ξεκινήσαμε το ποδόσφαιρο γυναικών με το βραβείο αυτό το 2015 και είμαστε ενθουσιασμένοι με το πόσο έχει αυξηθεί συνολικά το ενδιαφέρον για το βραβείο και το γυναικείο ποδόσφαιρο τα τελευταία έξι χρόνια ».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code