ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Όλα δείχνουν τέλος για τη σεζόν στη Basket League!

Στη σημερινή τηλεδιάσκεψη όπως φαίνεται θα επικυρωθεί η απόφαση.



Στις 16:00 είναι προγραμματισμένη η τηλεδιάσκεψη του ΕΣΑΚΕ για να παρθούν οι αποφάσεις για  τη Basket League/ Όπως όλα δείχνουν θα αποφασιστεί πρόωρο τέλος στη σεζόν, λόγω της πανδημίας του κορωνοιού. Η διοργανώτρια αρχή θεωρεί απίθανο να υπάρξουν αγώνες πριν το Μάιο. Το γεγονός ότι θα ακυρωθούν απ' ότι φαίνεται οι Ολυμπιακοί Αγώνες και κατ' επέκταση το Προολυμπιακό Τουρνουά δε δείχνει να συγκινεί την ελληνική Λίγκα.

Είναι δεδομένο εδώ και μέρες ότι και αρκετές ομάδες θέλουν την πρόωρη ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, καθώς τα έσοδα που περιμένουν είναι ελάχιστα σε σχέση με τα έξοδα τους. Αν ολοκληρωθεί η σεζόν δεν είναι ακόμα βέβαιο αν θα υπάρξει στέψη πρωταθλητή, με τους πράσινους να μην επιθυμούν ένα τέτοιο τίτλο. Από εκεί και πέρα ο Παναθηναϊκός θα συμμετάσχει κανονικά του χρόνου στην Ευρωλίγκα από τη στιγμή που έχει συμβόλαιο, ενώ ΑΕΚ και Περιστέρι θα λάβουν μέρος ξανά στο BCL. Ο Προμηθέας έχει συμβόλαιο με το EURO CUP και φαίνεται ότι θα το τιμήσει.

Ενδιαφέρον υπάρχει επίσης και για τον υποβιβασμό, καθώς δε θα ήταν δίκαιο για ΠΑΟΚ και ΑΡΗ να χάσουν την κατηγορία με αυτό το τρόπο, καθώς και η Λίγκα δε θέλει να χάσει μετά τον Ολυμπιακό και άλλα brand names. Οι Πειραιώτες τώρα δεν έχουν αποφασίσει ακόμα για τη νέα σεζόν και τις προθέσεις τους για συμμετοχή ή μη στη Basket League. Από τη δεύτερη κατηγορία σίγουρη θέση στη Basket League θα είχε ο Χαρίλαος Τρικούπης.

Μία σκέψη που υπάρχει είναι να αυξηθούν οι ομάδες από 14 σε 16. Αυτό όμως δε θα ήταν βιώσιμα δυνατό καθώς τα έσοδα θα παρέμεναν ίδια και πολλές ομάδες ήδη έχουν οικονομικά προβλήματα και δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν. Σίγουρα λοιπόν η σημερινή τηλεδιάσκεψη αναμένεται με μεγάλη αγωνία και οι αποφάσεις θα είναι πρωτόγνωρες σε μια πρωτοφανή κατάσταση.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code