ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

ΟΦΗ-ΛΑΜΙΑ (3-0): Έπεσε αμαχητί στην Κρήτη! (HL/VIDEO)

Με 3-0 και παράλληλα κακή εμφάνιση έχασε η Λαμία από τους Κρητικούς στο Γεντί Κουλέ με την ομάδα του Σίμου να εξασφαλίζει μία θέση στα play-offs.



Οι Κρητικοί πήραν ώθηση από τον κόσμο τους και ήδη στο 20' προηγούνταν με 3-0 με τη Λαμία να μη μπορεί παρά σε ελάχιστα σημεία του αγώνα να αντιδράσει. Με αυτή της τη νίκη η ομάδα του Σίμου έφτασε τους 34 βαθμούς, κλείδωσε την εξάδα και κοιτάει μπροστά ενόψει των δύσκολων παιχνιδιών που έρχονται στα play-offs, με τη Λαμία να αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα πριν την έναρξη των play-out και να ψάχνει άμεση αντίδραση. Να θυμίσουμε ότι πέρυσι η ομάδα του ΟΦΗ έπαιξε μπαράζ για την παραμονή στην κατηγορία και φέτος διεκδικεί θέση στην Ευρώπη, δείχνοντας πως με τη σωστή τεχνογνωσία και προσπάθεια όλα μπορούν να γίνουν. Η Λαμία που παρέμεινε στους 27 βαθμούς θέλει στα παιχνίδια που ακολουθούν να διεκδικήσει την 7η θέση που είναι πιθανό να χαρίσει εισιτήριο για την Ευρώπη.


ΠΩΣ ΕΠΑΙΞΑΝ: 

Με το συνηθισμένο του 4-2-3-1 και τη διαρκή επιθετική νοοτροπία που διακατέχει την ομάδα του παρέταξε ο Σίμος τον ΟΦΗ. Ο Σωτηρίου βρέθηκε κάτω από τα δοκάρια, με την αμυντική τετράδα να αποτελείται από τους Μαρινάκη, Κουτρουμπή, Γιαννούλη και Κοροβέση, κατά σειρά από δεξιά προς τα αριστερά. Η δυάδα των με τους Μεγιάδο και Νέιρα επιλέχθηκε για ένα ακόμα παιχνίδι μέσα στη σεζόν, έχοντας μπροστά τους σε ελεύθερο ρόλο το Ναμπί. Δεξιά ο Τσιλιανίδης και αριστερά ο Λισάντρο Σεμέδο παρατάχθηκαν στην ενδεκάδα με σαφή οδηγία να ανοίξουν το γήπεδο και να δημιουργήσουν ρήγματα από τα άκρα. Ο πρώτος σκόρερ της ομάδας Φιγκειρέδο ήταν ο μοναδικός προωθημένος για ένα ακόμη ματς.

Από τη μεριά του και ο Άκης Μάντζιος φάνηκε ότι έμεινε ευχαριστημένος από το 4-4-2 στον αγώνα με τον Άρη και το εμπιστεύτηκε για ένα ακόμα παιχνίδι. Όπως σημειώσαμε το πρωί ο Επασί έκανε το ντεμπούτο του με το κυανόλευκα, έχοντας μπροστά του στην άμυνα τους Ασίγκμπα στο δεξί άκρο, το Βάντερσον στο αριστερό και τον Αντέτζο με το Βύντρα στον άξονα. Δίπλα στο Δημούτσο στα χαφ προτιμήθηκε ο Σκόνδρας αντί του Μπεχαράνο. Στην επιθετική γραμμή που με δύο γκολ στον αγώνα της προηγούμενης αγωνιστικής φάνηκε να λειτούργησε σωστά παρατάχθηκαν τα ίδια πρόσωπα, με το Βασιλόγιαννη δεξιά, το Ρόμανιτς αριστερά και τους Καραμάνο, σε ποιο περιφερειακό ρόλο, και Αραβίδη στην κορυφή.

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ:

Με γκολ από τα αποδυτήρια ξεκίνησε ο αγώνας με τον ΟΦΗ να μπαίνει πολύ δυνατά και να ανοίγει το σκορ μόλις στο ενάμιση λεπτό με το Σεμέδο να συγκλίνει να ανοίγει στο πλάι στο Τσιλιανίδη και αυτός με ωραία σέντρα στην περιοχή να βρίκσει το Φιγκειρέδο, που τον έχασαν Αντέτζο και Ασίγκμπα, και αυτός με προβολή να γράφει το 1-0. Συνεχίστηκε ο πολύ γρήγορος ρυθμός και η μπάλα στην ουσία πήγαινε πάνω κάτω από τις δύο ομάδες που έδειξαν ότι ήρθαν να παίξουν έναν αγώνα για να τον ευχαριστηθούν. Στο 9' ο ΟΦΗ έκανε μάλιστα και το 2-0 με το Ναμπί να πετυχαίνει ένα πανέμορφο γκολ από τα 30 μέτρα νικώντας τον Επασί που δεν μπορούσε να αντιδράσει. Πολλά παράπονα και νεύρα από τον προπονητή της Λαμίας που ζητούσε επιτακτικά από τους παίκτες του να κρατήσουν μπάλα.

Ο ΟΦΗ που σε αυτό τον αγώνα έκανε ότι ακριβώς υπέστη την προηγούμενη αγωνιστική από την ΑΕΚ συνέχισε στον ίδιο ρυθμό. Η Λαμία άρχισε να ισορροπεί το παιχνίδι χωρίς να δημιουργεί όμως κάποια σημαντική φάση στα καρέ τα Σωτηρίου. Περιόρισε όμως σημαντικά τις απειλές προς την εστία της. Πάνω όμως στην προσπάθεια που έκανε η ομάδα του Άκη Μάντζιου να ανεβάσει τις γραμμές της ήρθε το 3-0 από τον ΟΦΗ. Ο Σεμέδο με καταπληκτική ενέργεια πέρασε από δεξιά εντός περιοχής τους Δημούτσο και Βύντρα και σούταρε έξυπνα χαμηλά στη γωνία του Επασί. Τρεις φάσεις τρία γκολ για τον ΟΦΗ σε ένα ονειρικό ξεκίνημα. Άμεσα θέλησε να αντιδράσει η Λαμία με τον Ασίγκμπα να σεντράρει το Σωτηρίου να χάνει τη μπάλα και το σουτ του Καραμάνου να κοντράρει και να καταλήγει κόρνερ στο 22'. Στο 24' σε νέο κόρνερ από το Βασιλόγιαννη ο Βύντρα πήρε την κεφαλιά με τη μπάλα να φεύγει λίγο άουτ.

Οι ομάδες με των ίδιο αριθμό τελικών προσπαθειών μέχρι το 24' , όμως το ο πίνακας του σκορ έγραφε 3-0. Στο 27' φάουλ του Βάντερσον ο Αραβίδης την κεφαλιά και ο Σωτηρίου μπλοκάρει εύκολα. Στο 32' η κάθετη του Ναμπί κοντράρει και στρώνεται στο Φιγκειρέδο που εκτός περιοχής σουτάρει ψηλά άουτ. Ο ρυθμός μετά το 35' όπως ήταν λογικό άρχισε να πέφτει με τις εντολές από τον πάγκο του ΟΦΗ να είναι μεν η συνέχεια στον ίδιο τρόπο παιχνιδιού όμως με πιο ελεγχόμενα συναισθήματα. Το ημίχρονο έληξε χωρίς κάποια άλλη αξιοσημείωτη φάση με τον ΟΦΗ να έχει κάνει ένα κυριαρχικό 20λεπτο.

Μετά την ανάπαυλα ο Άκης Μάντζιος θέλοντας να αλλάξει τα όσα είδε στο πρώτο ημίχρονο πέρασε το Μπεχαράνο στη θέση του Βασιλόγιαννη, στέλνοντας τον Καραμάνο στο δεξί άκρο της επίθεσης και αλλάζοντας τη διάταξη σε 4-3-3 με το Σκόνδρα σε ρόλο σκούπας μπροστά από τα στόπερ. Σε πιο αργό ρυθμό ξεκίνησαν οι ομάδες το δεύτερο ημίχρονο με την πρώτη ευκαιρία να έρχεται στο 53' όταν Επασί απέκρουσε του σουτ του Νέιρα. Στο 54' νέα ευκαιρία με το Νέιρα να παίρνει την κάθετη του Ναμπί όμως ο Επασί του είπε ξανά όχι και ο επερχόμενος Μαρινάκης σούταρε ψηλά άουτ. Αρκετά παθητικό το ματς με τον ΟΦΗ να έχει την κατοχή και τη Λαμία να προσπαθεί να αμυνθεί σωστά.

Στο 66' νέο σουτ του Σεμέδο εντός περιοχής πέφτοντας, με τη μπάλα να καταλήγει στα χέρια του Επασί. Πολλές διακοπές για τραυματισμούς με το ρυθμό να μην επωφελείται από αυτές τις εξελίξεις. Στο 75' σουτ του Τσιλιανίδη κοντράρει στο Βύντρα, νέο σουτ η μπάλα άουτ. Στο 77' είχαμε την πρώτη φάση της Λαμίας στο δεύτερο ημίχρονο με το Ρόμανιτς μετά από ωραία προσωπική ενέργεια να σουτάρει και το Σωτηρίου να κάνει την πρώτη του επέμβαση στον αγώνα. Στο 82' ο Κομίνης έδωσε απευθείας κόκκινη στον Αραβίδη για προβολή στο Μεγιάδο, απόφαση την οποία άλλαξε μετά από χρήση του VAR δείχνοντας κίτρινη στον Έλληνα επιθετικό.

Στο 90+1' μετά από κλέψιμο του Ρόμανιτς ο Ταιρόνε που είχε περάσει πριν λίγο στο ματς βρέθηκε σε θέση βολής με το σουτ του όμως να κοντράρει πάνω στον Κουτρουμπή. Στο 93' είχαμε και τη τελευταία φάση του παιχνιδιού με το Μάνο να παίρνει τη μπάλα εντός περιοχής και με διαγώνιο σουτ να τη στέλνει ελάχιστα άουτ με το τελικό σφύριγμα του διαιτητή να βρίσκει τους παίκτες του Σίμου θριαμβευτές και στην 5η θέση της βαθμολογίας.

ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ:

ΟΦΗ ( 4-2-3-1 ): Σωτηρίου, Μαρινάκης ( Μπράουν 70'), Κουτρουμπής, Γιαννούλης, Κοροβέσης, Μεγιάδο, Νέιρα, Τσιλιανίδης, Ναμπί ( Στάικος 88'), Σεμέδο, Φιγκειρέδο ( Μάνος 79')

ΛΑΜΙΑ ( 4-4-2 ): Επασί, Ασίγκμπα, Βύντρα, Αντέτζο, Βάντερσον, Δημούτσος, Σκόνδρας, Ρόμανιτς, Βασιλόγιαννης ( Μπεχαράνο 46'), Καραμάνος ( Βιγιάλμπα 57'), Αραβίδης ( Ταιρόνε 88').




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code