ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ο 18 χρόνος αντικαταστάτης του Παπασταθόπουλου, που «μάγεψε» τον Αρτέτα

Αλλαγές στην Άρσεναλ ετοιμάζει ο Μικέλ Αρτέτα, έχοντας ανακοινώσει ήδη τα ονόματα που θα βρίσκονται εκτός λίστας, μεταξύ αυτών και του Σωκράτης Παπασταθόπουλου.

Ο Ισπανός τεχνικός θα συνεχίσει τη συνεργασία του με τον Πάμπλο Μάρι ο οποίος είναι δανεικός, κάνοντας τον μόνιμο. Μέσα στα σχέδια του επίσης για την επόμενη σεζόν βρίσκεται και ο Γουίλιαμ Σαλιμπά, ο οποίος αγωνίζεται ως δανεικός στην Σεντ Ετιέν και απ΄ότι φαίνεται θα είναι αυτός που θα αντικαταστήσει τον διεθνή  Έλληνα στόπερ.

Ας μάθουμε τώρα λίγα πράγματα για τον 18 χρόνο στόπερ όπου για χάρη του ο Αρτέτα κάνει «πέρα» εμπειρότερους, όπως είναι ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος.

Ο Σαλιμπά γεννήθηκε στην πόλη Bondy, ακριβώς έξω από το Παρίσι. Ξεκίνησε να παίζει για την τοπική ομάδα σε ηλικία 6 ετών.  Στην AS Bondy, αγωνιζόταν ως χαφ ή επιθετικός. Γεγονός που τον βοήθησε να έχει τεχνική άνω του μέσου όρου ως στόπερ, όπως υποστηρίζει ο Λουντοβίκ Παραντινά, πρώην σκάουτ της Σεντ Ετιέν.

Το 2014 μετακόμισε στην FC Montfermeil, εκεί άρχισε να καθιερώνεται σε θέση κεντρικού αμυντικού και να χτίζει την φήμη του, πριν πάρει μεταγραφή για την Σεντ Ετιέν το 2016. Άμεσα άρχισε να εντυπωσιάζει στα τμήματα υποδομής των 'στεφανουά', έτσι το 2018 υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο.Τον Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στη νίκη με σκορ 3-2 κόντρα στη Τουλούζ.

Έχει ύψος 1.93, καλή ισορροπία σώματος και τεχνική. Είναι τακτικά ευέλικτος, παίζοντας δεξί ή αριστερό στόπερ σε άμυνα τεσσάρων, οποιαδήποτε θέση σε άμυνα τριών αλλά και ως δεξιός μπακ. Η δύναμη και η αθλητικότητα του, συχνά του δίνουν πλεονέκτημα απέναντι στους επιθετικούς. Είναι εξαιρετικά αποτελεσματικός στα τάκλιν και ξέρει να διαβάζει το παιχνίδι.

Χρειάζεται βέβαια κάποια βελτίωση σε κάποιους τομείς που είναι πιο αδύναμος,
στην πρώτη επαφή με τη μπάλα και στις εναέριες μονομαχίες. Παρά το ύψος του, δεν είναι αποτελεσματικός με την μπάλα στον αέρα σε άμυνα και επίθεση.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code