ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Εκτός πλαισίου...ΑΡΗΣ-ΑΕΚ όταν παίζεις εναντίον του VAR και του διαιτητή.

θα κάνω κατάχρηση της φιλοξενίας του site μιας και μου έχουν αναθέσει να ενημερώνω την σελίδα με τα νέα και το πρωτάθλημα της Ιταλίας. Το άρθρο αφορά αυτό που είδα στο γήπεδο του Κλεάνθης Βικελίδης στον αγώνα μεταξύ του ΑΡΗ και της ΑΕΚ.
Γράφει ο Αντώνης Πακαλίδης
Ασχολούμαι και βλέπω ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο εδώ και πολλά χρόνια και φέτος γράφω και ενημερώνω όλους σας για το ιταλικό ποδόσφαιρο. Βλέπω πως παίζουν, βλέπω πως λειτουργούν οι ομάδες, βλέπω πως παίζουν οι διαιτητές, βλέπω πως αντιλαμβάνεται ο κόσμος το ποδόσφαιρο.
Οι διαφορές με το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι χαοτικές. Μπορεί να λένε όλοι ότι παίζουν ποδόσφαιρο, αλλά δυστυχώς ποδόσφαιρο με ποδόσφαιρο έχει διαφορά. 
Δεν περιμένεις να δεις το παιχνίδι της Γιουβέντους να το παίζει ο Ολυμπιακός. Δεν περιμένεις το Λάτσιο - Ίντερ να είναι εφάμιλλο με το Παναθηναϊκός-Ατρόμητος. Λογικό γιατί τα χρήματα που επενδύονται είναι περισσότερα, οι υποδομές είναι διαφορετικές, οι φίλαθλοι έχουν διαφορετικές απαιτήσεις. 
Υπάρχουν όμως κάποια κοινά ανάμεσα σε όλες τις χώρες που καθορίζουν τα όρια του παιχνιδιού. Το βασικότερο είναι η διαιτησία. Οι κανόνες είναι ίδιοι , οι τρόποι που εφαρμόζονται πρέπει να είναι ίδιοι. Αμ δε. 
Εδώ στην Ελλάδα δεν υπάρχει η ίση εφαρμογή. Η Ελλάδα δεν νοιάζεται να επενδύσει στο ποδόσφαιρο. Ενδιαφέρεται μόνο να βρίσκει τρόπους που θα βγάζει εύκολα λεφτά από το ποδόσφαιρο. Με μοιρασμένη πίτα εδώ και χρόνια. Χωρίς αιδώ, χωρίς ντροπή, χωρίς νόμους. 
Ο χθεσινός ΑΡΗΣ ήταν μέτριος. Τον έχω δει καλύτερο. Τι μ'αυτό!!! Έπαιξε όλο το παιχνίδι σαν τη γάτα με το ποντίκι την ΑΕΚ , στο μισό γήπεδο. Ο Μπακάκης έχει μάθει καλά πως γράφεται το όνομα του Γκάμα γιατί έβλεπε συνεχώς την πλάτη του. Τον πέρασε με όλους τους τρόπους που μπορεί να ξεφτιλιστεί ένας αμυντικός. Ο Φετφατζίδης έπαιρνε τη μπάλα , τον κυνηγούσαν τέσσερις κι όμως μπάλα δεν έπαιρναν. Γιατί είχε τη μαγκιά να τους περνάει σαν σταματημένους. Μπορούσε. Αυτό.
Ο Ιντέγιε έφαγε το ξύλο της ζωής του μέχρι που βγήκε αλλαγή με χτύπημα στη μέση. 
Η ΑΕΚ ήταν στο γήπεδο; Ναι ήταν. Έπαιξε το σύστημα «βαράτε». Το καλύτερο ιταλικό σύστημα χρόνια τώρα. θα μπορούσε μόνο του να κερδίσει το ματς; Όχι. Αν δεν υπήρχε ο διαιτητής που ανέχτηκε τα πάντα τίποτα δεν θα μπορούσε να γίνει. Αν δεν υπήρχε το VAR να κλείνει τα μάτια σε εξόφθαλμες παραβάσεις δεν θα μπορούσε το σύστημα της ΑΕΚ να αποδώσει. Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει. Το πέναλτι στο Φετφατζίδη θα το έδινε ο Κολίνα από την Ιταλία , μέσα από την τηλεόραση ενώ είναι σε σύνταξη. 
Δυστυχώς αντί να δούμε ποδόσφαιρο , είδαμε την χειρότερη εκδοχή μιας τραγικής παράστασης που οι πρωταγωνιστές δεν είναι αυτοί που προσπαθούν μέσα στο γήπεδο. Είναι κάποιοι που δεν φαίνονται, που δεν τους βλέπει κανείς. Σε κανένα πρωτάθλημα του αναπτυγμένου ποδοσφαίρου δεν νοείται να υπάρχει ομάδα που δεν θα χάσει. Δεν γίνεται να είναι τόσο άτρωτη που να μην μπορεί να την νικήσει άλλη ομάδα. Και όταν συμβαίνει αυτό όπως η φετινή Λίβερπουλ, παίρνει τα εύσημα γιατί μπορεί και παίζει καλύτερα απ' όλους. Και κερδίζει μέσα στο γήπεδο. Θα είναι τυχερή σε κάποιους αγώνες, θα είναι καλύτερη, θα είναι σε καλύτερη μέρα, κερδίζει και δεν αμφισβητείται. Εδώ στην Ελλάδα δεν έχουμε Λίβερπουλ. Δεν έχουμε Μπάγερν. Δεν έχουμε Μπαρτσελόνα και Ρεάλ. Έχουμε ομάδες που μπορούν να ανταγωνιστούν η μία την άλλη μέσα στο γήπεδο. Αρκεί οι νόμοι να ίδιοι για όλους. 
Το παιχνίδι του ΑΡΗ με την ΑΕΚ δεν χρήζει καμίας ανάλυσης. Όταν μία ομάδα κάνει 33, 34, 35, 36 φάουλ, δεν ξέρω και γω πόσα, είναι αδύνατο να τελειώνει τον αγώνα με 11 παίκτες. Δεν γίνεται. Κι όμως ένας διαιτητής κατάφερε να το πετύχει και αυτό. Με τόσα φάουλ σε ένα παιχνίδι συν τα 11 φάουλ του ΑΡΗ , βάλε και τα άουτ, τα πλάγια, την ώρα μέχρι να χτυπηθεί κάθε φάουλ, από τα ενενήντα λεπτά , παίχτηκε ποδόσφαιρο κανένα μισάωρο. Μπορεί να λέω και πολλή. Ποιος ρυθμός, ποια τακτική, ποιες ολοκληρωμένες προσπάθειες...τίποτα.  Αυτή η ΑΕΚ δεν θύμισε σε τίποτα ομάδα που παίζει Super League. Παίκτες με μόνο σκοπό το ξύλο, κλεισμένη μέσα στη περιοχή, καμία επιθετική πρωτοβουλία, κρίμα σ' αυτούς που την πιστεύουν και τους αρέσει να βλέπουν τέτοιο θέαμα από την ομάδα τους. Με άλλον διαιτητή θα έμεναν με 9 παίκτες και θα κοιτούσαν το άπειρο. Αυτή ήταν η ΑΕΚ. Ο ΑΡΗΣ έπαιξε όσο άντεξε. Είπαμε δεν ήταν καλός. Ήταν μέτριος. Τι μ'αυτό. Οι μέτριοι απαγορεύεται να κερδίζουν;. Ειδικά όταν οι άλλοι είναι κακοί;
Ας όψεται ο άρχοντας του αγώνα μαζί με τους βοηθούς του , τους φανερούς και τους αφανείς.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code