ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Η φετινή Serie A εντυπωσιάζει

Είχαμε αρκετά χρόνια να δούμε πρωτάθλημα στην Ιταλία τόσο ανταγωνιστικό σε όλα τα επίπεδα του βαθμολογικού πίνακα. Όλες οι ομάδες έχουν κίνητρο και στόχους κάτι που το κάνει συναρπαστικό.
Γράφει ο Αντώνης Πακαλίδης

Η φετινή χρονιά στην Ιταλία έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία των φιλάθλων για την τροπή που έχει πάρει. Υψηλός ανταγωνισμός, ομάδες με στόχους, αγωνιστικές με εκπλήξεις, είναι δεδομένα για τη Serie A , κάτι που είχε λείψει τα προηγούμενα χρόνια.
Αν ξεκινήσουμε από την κορυφή θα δούμε ότι μετά από 24 αγωνιστικές υπάρχουν τρεις ομάδες που διεκδικούν επί ίσοις όροις το πρωτάθλημα. Γιουβέντους , Λάτσιο και Ίντερ ανταγωνίζονται κάθε αγωνιστική για την πρωτιά. Η νίκη της Λάτσιο επί της Ίντερ ήταν το κερασάκι στην τούρτα αυτού του ανταγωνισμού που έδωσε μία άλλη εικόνα για το πρωτάθλημα. Ότι όποιος έχει καλή ομάδα μπορεί να ελπίζει. Η Γιουβέντους φιγουράρει πρώτη στη βαθμολογία αλλά ο ένας βαθμός διαφορά από τη Λάτσιο δεν της εξασφαλίζει τίποτα. Ίσα ίσα που βλέπει δύο ομάδες από κάτω να την κυνηγάνε λυσσαλέα για να πάρουν τον τίτλο, κάτι που η ίδια το έχει κάνει οκτώ συνεχόμενες φορές τα τελευταία χρόνια.
Πηγαίνοντας παρακάτω βρίσκουμε την Αταλάντα που ίσως είναι η μόνη που μπορεί να νιώθει περισσότερο ασφαλής για το στόχο που έχει να πετύχει. Έξι βαθμούς διαφορά από την πέμπτη Ρόμα και η ισοβαθμία υπέρ της, βλέπει το ερχόμενο Champions League να είναι στα χέρια της. Η Ρόμα από κει που κυνηγούσε την τετράδα , αρχίζει να βλέπει εφιάλτες. Η συνεχής πτώση στην βαθμολογική συγκομιδή της δίνει το δικαίωμα σε Βερόνα, Πάρμα και Μίλαν, αν κερδίσει σήμερα, να πιστεύουν ότι μπορούν να τη φτάσουν και να την προσπεράσουν.
Από κει και κάτω η Νάπολι, Κάλιαρι, Μπολόνια, Σασουόλο και Φιορεντίνα, έχουν τη δυνατότητα να παίζουν πιο άνετα απ' όλους τους άλλους. Η Νάπολι ελπίζει σε ευτυχεί έκβαση στο κύπελλο, ενώ οι υπόλοιπες σ' αυτή τη φάση τουλάχιστον έχουν πετύχει το ελάχιστο, να είναι και του χρόνου στη Serie A.
Όσο πάμε προς το τέλος του βαθμολογικού πίνακα , θα δούμε ότι αρχίζουν να μπλέκουν οι καταστάσεις. Κανείς δεν μπορεί να νιώθει σίγουρος. Από την Τορίνο που έχει 27 βαθμούς, με παιχνίδι λιγότερο, να ακολουθούν οι Ουντινέζε,Λέτσε, Σαμπντόρια, Τζένοα με διαφορά μιας νίκης, που παίζουν πλέον για την αποφυγή του υποβιβασμού. Καμία δεν μπορεί να νιώθει σίγουρη και οι εκπλήξεις που γίνονται από αγωνιστική σε αγωνιστική αφορά ομάδες απ' αυτό το βαθμολογικο γκρουπ. Από τη στιγμή που η Σπαλ με τη Μπρέσια έχουν μείνει στις δύο τελευταίες θέσεις και φαίνεται να έχουν χάσει το τρένο της παραμονής, η τρίτη ομάδα που θα τις ακολουθήσει θα είναι μία από τις παραπάνω. Γι' αυτή τη θέση θα γίνει ένα ποδοσφαιρικός πόλεμος.
Η Ιταλία φέτος προσφέρει θέαμα , συγκινήσεις και μεγάλο ανταγωνισμό. Μέχρι το τέλος κάθε αγώνας θα είναι είναι μία μάχη μέχρι την τελική επικράτηση. Στην Serie A μπαίνουν οι βάσεις για να ξαναγίνει το πρωτάθλημα που ήταν τα παλαιότερα χρόνια. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code