ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

ΝΠΣ Βόλος - Λαμία: Της ψαλίδισε της ελπίδες για τα play-off! (HL/vid)

Σε έναν αγώνα χωρίς πολλές φάσεις στο πρώτο ημίχρονο και με την ποιότητα του παιχνιδιού να ανεβαίνει στο δεύτερο ο Βόλος επικράτησε 1-0 της Λαμίας και πήρε βαθμολογική ανάσα.



Το παιχνίδι στο Πανθεσσαλικό στάδιο δε θα διεκδικήσει πολλές δάφνες ποιότητας, όμως η ομάδα του Γκαγιέδο πήρε αυτό που ήθελε. Από τη μεριά του ο Άκης Μάντζιος έχει πολλά παράπονα από τους παίκτες του καθώς μπορεί να είχαν τον έλεγχο του αγώνα και να ανέβασαν και τις γραμμές τους μετά το 1-0 για να βρουν την ισοφάριση όμως δεν κατάφεραν να φανούν αρκετά απειλητικοί. Γρήγορη ανασύνταξη ψάχνουν πλέον στην ομάδα της Φθιώτιδας καθώς τη Τρίτη υποδέχονται τον Ολυμπιακό για τους «8» του κυπέλλου σε ένα παιχνίδι που θέλουν να πετύχουν τον περσινό θρίαμβο.

ΠΩΣ ΕΠΑΙΞΑΝ:

Με εκπλήξεις παρέταξαν τις ομάδες τους οι δύο προπονητές. Ο Αλμπέρτο Γκαγιέδο επέλεξε για την ομάδα του Βόλου το 3-5-2 έχοντας κάτω από τα δοκάρια το Γκαραβέλη και τρία στόπερ από δεξιά προς τα αριστερά τους Τσίκα, Οικονόμου, και Δημόπουλο. Δεξιό μπακ-χαφ ανέλαβε ο Ντεντάκης ενώ από τα αριστερά βρέθηκε ο Φεράρι για ένα ακόμα παιχνίδι. Στην τριάδα των χαφ ο Τσοκάνης μαζί με το Μουνίθ και το Γκοαροτσένα επιφορτίστηκαν με τη δημιουργία του παιχνιδιού από πλευράς γηπεδούχων. Δύο μοναδική προωθημένοι βρέθηκαν ο Μάντζης με τον Ζοάο να κινείται περισσότερο περιφερειακά.

Από τη δική του μεριά ο Άκης Μάντζιος επέλεξε προς έκπληξη αρκετών να παρατάξει την ομάδα του με 3-4-3 δίνοντας παράλληλα φανέλα βασικού στο Νιάσε για πρώτη φορά. Τη θέση του Θεοδωρόπουλου μετά από συνεχόμενα παιχνίδια πήρε ο Κάχριμαν έχοντας μπροστά του στη τριάδα των στόπερ τους Βύντρα δεξιά, Αντέτζο στο κέντρο σε ρόλο λίμπερο και αριστερά τον Ασίγκμπα. Το ρόλο του δεξιού μπακ-χαφ χρεώθηκε ο Σκόνδρας και από αριστερά ξεκίνησε ο αρχηγός Βάντερσον. Δύο αμυντικά χαφ για τη Λαμία με τους Δημούτσο και Νιάσε να αναλαμβάνουν να χαλάσουν τη δημιουργία των παιχτών του Βόλου με τα κλεψίματά τους. Στη τριάδα της επίθεσης αριστερά βρέθηκε ο Ρόμανιτς έχοντας στην κορυφή το Μπινακόνι και δεξιά τον Καραμάνο.


ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ:

Αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα στα πρώτα λεπτά του αγώνα με τις δύο ομάδες να αναζητούν τρόπους να αναπτυχθούν όμως τα συστήματα που επέλεξαν οι δύο προπονητές φάνηκε να πετύχουν τον αρχικό σκοπό τους που ήταν το μηδέν στην άμυνα. Στο 4΄ είχαμε την πρώτη φάση, όταν ο Γκοαροτσένα πήρε ωραία τη μπάλα εκτός περιοχής την έφερε στο αριστερό και αυτή κατέληξε στην εξωτερική μεριά των διχτύων του Κάχριμαν. Στο 5' είχαμε την απάντηση από τη Λαμία όταν σε αντεπίθεση η μπάλα βρέθηκε δεξιά στο Δημούτσο που είχε προωθηθεί και αυτός με σέντρα βρήκε τον Καραμάνο στο δεύτερο δοκάρι η κεφαλιά του οποίου πέρασε άουτ. Ο Βόλος ανέλαβε την κατοχή της μπάλας και, παρόλο το πολύ καλό πρεσάρισμα των παιχτών της Λαμίας αναπτύσσονταν σωστά μέχρι το σημείο κοντά στην περιοχή του αντιπάλου. Στο 16' μετά από μια περίεργη φάση ο Γκαραβέλης προλαβαίνει τη μπάλα από το Ρόμανιτς με το διαιτητή να θεωρεί ότι χρησιμοποίησε το χέρια του εκτός περιοχής και να του δείχνει την κόκκινη κάρτα, απόφαση την οποία άλλαξε ύστερα και από παρέμβαση του VAR.
Στο 22' ο Βόλος ζήτησε πέναλντι για χέρι του Βύντρα εντός περιοχής μετά από σέντρα του Ντεντάκη χωρίς να υπάρχει κάτι μεμπτό. Στο 29' καταπληκτική εκτέλεση φάουλ του Μουνίθ από μακριά η μπάλα πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο του Κάχριμαν. Στο 63% η κατοχή για το Βόλο στο πρώτο μισάωρο χωρίς τις μεγάλες φάσεις για καμία από τις δύο ομάδες. Στο 37' φάουλ για το Βόλο με το Μουνίθ ο Οικονόμου πήρε την κεφαλιά στο δέυτερο δοκάρι και αυτή κατέληξε στην αγκαλιά του Κάχριμαν. Στο 38' δεύτερη φάση για τη Λαμία με το Ρόμανιτς εκτός περιοχής να περνάει το Δημόπουλο και να σουτάρει υποχρεώνοντας σε δύσκολη επέμβαση το Γκαραβέλη. Στο 44' φάουλ για το Βόλο στα όρια της περιοχής ο Μουνίθ ανέλαβε την εκτέλεση σημαδεύοντας τη γωνία του Κάχριμαν, ο οποίος σωστά δεν κουνήθηκε και έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ, στη τελευταία φάση του ημιχρόνου.
Χωρίς αλλαγές στην επανάληψη ξεκίνησαν οι δύο προπονητές. Στο 47' ωραία κάθετη του Μπιανκόνι ο Ρόμανιτς ίσα που πρόλαβε να στείλει τη μπάλα πάνω στον επερχόμενο Γκαραβέλη. Στο 48' ο Ζοάο κλέβει τη μπάλα από τον Αντέτζο μπαίνει στην περιοχή και πλασάρει πάνω από τον Κάχριμαν με τον Ασίγκμπα να προλαβαίνει πριν περάσει τη γραμμή και να διώχνει σε κόρνερ. Στην εξέλιξη του κόρνερ είχαμε και το 1-0 για το ΝΠΣ Βόλο. Ο Οικονόμου μετά την εκτέλεση του βρέθηκε στα δεξιά σέντραρε στο δεύτερο δοκάρι όπου ο Μουνίθ ανενόχλητος έσπασε τη μπάλα με τη μία στη μικρή περιοχή και ο Μάντζης μπήκε με τη μπάλα στα δίχτυα καθώς Βύντρα και Αντέτζο τον έχασαν. Γρήγορα ο Άκης Μάντζιος έδωσε εντολή στους παίκτες του να ανεβάσουν τις γραμμές του με τη Λαμία να παίρνει μέτρα στο γήπεδο αλλά να της λείπει η καλή τελική πάσα. Η ομάδα του Βόλου μετά το γκολ έκλεισε πολύ σωστά τους χώρους θέλοντας να περιορίσει τους κινδύνους προς την εστία της. Στο 63' σε νέο φάουλ με το Μουνίθ ο Μάντζης πήρε ολομόναχος την κεφαλιά και αυτή κατέληξε άουτ, με τον 'Ακη Μάντζιο να βάζει τις φωνές στους παίκτες του. Στο 65' ο Βασιλόγιαννη πέρασε στη θέση του Σκόνδρα με το σύστημα να αλλάζει σε 4-4-2 έχοντας πλεόν τον Ασίγκμπα για δεξί μπακ και το Βασιλόγιαννη σε ρόλο δεξί εξτρέμ, με το Ρόμανιτς αριστερά και τους Καραμάνο, Μπιανκόνι στην κορυφή.
Στο 69' ο Ντεντάκης κάνει τη σέντρα με το Ζοάο να στέλνει άουτ την κεφαλιά. Στο 74' ο Ρόμανιτς έκανε χώρο για να περάσει ο Ταιρόνε με το σύστημα για τη Λαμία να αλλάζει εκ νέου σε 4-2-3-1 και τον Καραμάνο να περνάει δεξί εξτρέμ και το Βασιλόγιαννη να μεταφέρεται αριστερά. Στο 75' είχαμε αλλαγή σχήματος και για το ΝΠΣ Βόλο με το Τόρρες να περνάει στη θέση του Μάντζη και το Λύρατζη σε αυτή του Οικονόμου. Ο Λύραντζης βρέθηκε σε ρόλο αριστερού εξτρέμ, με το Τόρρες να παίρνει θέση στην κορυφή και το Ζοάο να μεταφέρεται δεξιά. Στο 79' ο Λύραντζης μετά από ωραία ενέργεια από αριστερά συνέκλινε και σούταρε άουτ στην απέναντι γωνία. Στο 80' ο Ταιρόνε επιστρατεύτηκε από τον Άκη Μάντζιο με τον Ασίγκμπα να περνάει έξω και το Βασιλόγιαννη να πηγαίνει σε ρόλο δεξιού μπακ. Στο 88' ο Καραμάνος σε μια μεγάλη ευκαιρία βγήκε πρώτος στο δεύτερο δοκάρι όμως δεν είχε καλή ισορροπία και το σουτ μπλοκαρίστηκε εύκολα από το Γκαραβέλη.
Στο 89' ο Γκοαροτσένα σούταρε άουτ εκτός περιοχής. Η Λαμία παρόλο που γέμισε επιθετικογενείς παίκτες την ενδεκάδα δεν κατάφερε ιδιαίτερα να απειλήσουν τους γηπεδούχους. Ο Τόρρες στο 93' σούταρε εκτός περιοχής σε μια απόφαση που σήκωσε τις αντιδράσεις των συμπαικτών του στη τελευταία φάση του αγώνα με το Βόλο να παίρνει μια σημαντική νίκη στην προσπάθεια να μην κινδυνεύσει και τη Λαμία να χάνει μία ακόμα ευκαιρία να μπει στην 6αδα και τα play-off.

ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ:

ΝΠΣ ΒΟΛΟΣ ( 3-5-2 ): Γκαραβέλης, Τσίκα, Οικονόμου( Λύρατζης 75'), Δημόπουλος, Ντεντάκης, Μουνίθ, Τσοκάνης, Γκοαροτσένα, Φεράρι, Μάντζης( Τόρρες 75'), Ζοάο( Γέντρισεκ 84').

ΛΑΜΙΑ ( 3-4-3 ): Κάχριμαν, Βύντρα, Αντέτζο, Ασίγκμπα( Βιγιάλμπα 80'), Σκόνδρας( Βασιλόγιαννης 65'), Δημούτσος, Νιάσε, Βάντερσον, Καραμάνος, Ρόμανιτς( Ταιρόνε 74'), Μπιανκόνι.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code