ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Λίντσει Ρόουζ- Ένα Γαλλικό πολυεργαλείο για την άμυνα τoυ Άρη

Ο κεντρικός αμυντικός του Άρη έχει γενέθλια σήμερα και εμείς καθίσαμε και βρήκαμε στο παρακάτω αφιέρωμα τους λόγους που είναι απαραίτητος για την ομάδα της Θεσσαλονίκης.


Μία από τις μεταγραφές του Ιανουαρίου 2019 που έγιναν ήταν και ο Λίντσει Ρόουζ. Για την ακρίβεια ο Άρης ανακοίνωσε στις 24 Ιανουαρίου 2019 τον Γάλλο κεντρικό αμυντικό ως δανεικό από την Γαλλική ομάδα Λοριάν. Ο ύψους 1,84 μ. αμυντικός του Άρη ήρθε με καλές διαπιστεύσεις και εμπειρίες από το Γαλλικό πρωτάθλημα. Ξεκίνησε σε μικρή ηλικία από τα τμήματα υποδομής των ομάδων της γενέτειρας του Ρεν και συνέχισε στη Λαβάλ, οπού έπαιξε και για πρώτη φορά εκεί σε επαγγελματικό επίπεδο. Έκανε εντυπωσιακές σεζόν και αποκτήθηκε το 2013 από την Βαλεσιέν. Ένα χρόνο αργότερα η Λυών δαπάνησε 1 εκατομμύριο ευρώ με τετραετές συμβόλαιο για να τον αποκτήσει. Απο εκεί το 2016 αποτέλεσε μέλος του ρόστερ της Λοριάν και τον Ιανουάριο του 2019 άρχισε να αγωνίζεται με τα Κιτρινόμαυρα της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Στην Λοριάν είχε αγωνιστεί 13 ματς ως δεξί μπακ και σκόραρε 3 γκολ και 1 ασίστ. Την ίδια συγκομιδή είχε και με την βασική του θέση ως κεντρικός αμυντικός.


Ο Ρόουζ αποτελεί βασικό γρανάζι της ομάδας του Άρη και βασικός ενδεκαδάτος παίκτης. Στην άμυνα πάντα προσέφερε ασφάλεια και εμπιστοσύνη. Οι εντυπωσιακές δεξιότητες του αλλά και η εμπειρία του αδιαμφισβήτητα τον καθιστούν πολύτιμο για την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Πέρα από την άμυνα βοηθάει ο Ρόουζ και επιθετικά την ομάδα σε μεγάλο βαθμό. Τον Μάρτιο σκόραρε 2 σημαντικά γκολ κόντρα στην ΑΕΚ και στον ΟΦΗ. Ο Γάλλος κεντρικός αμυντικός έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις με την ομάδα του Άρη και ενσωματώθηκε πολύ γρήγορα στην ομάδα και στον τρόπο με τον οποίο αγωνίζεται.

Το καλοκαίρι ο Άρης έδωσε μάχη έτσι ώστε να τον αποκτήσει από την Λοριάν. Ο Ρόουζ που ήθελε να μείνει πολύ στην Θεσσαλονίκη χαρακτηριστηκά έλεγε πως κάθε μέρα πως ο ίδιος πίεζε  τους υπεύθυνους της Γαλλικής ομάδας για να τον αφήσουν να υπογράψει συμβόλαιο με την ομάδα του Άρη με την οποία θεωρούσε πως έχει μεγάλο μέλλον. Τελικά οι Γάλλοι πείστηκαν και ο Ρόουζ υπέγραψε το καλοκαίρι τριετές συμβόλαιο έως το 2022. Στην νέα αγωνιστική σεζόν έχοντας δέσει στην Θεσσαλονίκη έγινε πιο καθοριστικός και βοηθάει απίστευτα στην λειτουργικότητα της ομάδας.

Σε ποια θέση αγωνίζεται και σε πόσες θέσεις έχει αγωνιστεί;

Ο Ρόουζ είναι ένα αμυντικό πολυεργαλείο που αγωνίζεται σε όλες τις θέσεις της άμυνας, προσφέρει ασφάλεια στην ομάδα του Άρη ενώ συμμετέχει στην δημιουργία φάσεων αλλά και στο σκοράρισμα.

Ο Ρόουζ έχει δηλώσει ότι ξεκίνησε το ποδόσφαιρο ως εξτρέμ και επιθετικός. Όμως όταν ήταν μικρός κατάλαβε πως σαν κεντρικός αμυντικός απέδιδε περισσότερο για αυτό και είναι η μόνιμη θέση του. Στον Άρη όπως και στις υπόλοιπες ομάδες που αγωνίστηκε παίζει κυρίως ως center back. Είναι εξαιρετικός, διεκδικεί πολλές φορές το βραβείο του MVP της αγωνιστικής όπως στην 22η της Superleague και πάντα αποδίδει το μέγιστο των δυνατοτήτων του. Μπορεί να χαρακτηριστεί και ως All-Around player για την άμυνα. Έχει καλύψει το κενό του Σούντγκρεν ως δεξί μπακ, έχει παίξει ως αμυντικό χαφ ενώ πρόσφατα κάλυψε στο ματς με τον Πανιώνιο το κενό του Κορχούτ σαν αριστερό μπακ. Σε αυτήν την θέση είχε να αγωνιστεί από ένα ματς της Λαβαλουά πριν 9 χρονιά στην Ligue 2. Σε εκείνο το ματς είχε σκοράρει, όπως έκανε και σε αυτό απλώς ακυρώθηκε με αυστηρή υπόδειξη του VAR. Επιπλέον στο ματς του Άρη με τον Πανιώνιο ήταν απροσπέλαστος, έκανε μοναδική εμφάνιση και είχε δώσει και μία ασίστ πιο πριν πέρα από το ακυρωθέν γκολ .

Σε 21 εμφανίσεις ο Ρόουζ μετράει 3 γκολ ενώ έχει μοιράσει και 2 ασίστ. Στο ματς με τον Πανιώνιο σκόραρε και τέταρτο γκολ την φετινή σεζόν όπως είπαμε και πιο πάνω και αυρώθηκε λόγω της αυστηρότητας του VAR. Είχε σκοράρει και με τον Πανιώνιο στο πρώτο γύρο ενώ οι περισσότεροι σίγουρα θυμούνται την εξαιρετική ασίστ που είχε δώσει στον Ντιγκινί στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης εντός έδρας. Ο Γάλλος κεντρικός αμυντικός είχε κάνει μια απίστευτη κούρσα και του ανήκει το "μισό γκολ" σίγουρα αφού μπορεί να μην το εκτέλεσε ο ίδιος αλλά αυτός το δημιούργησε.

Τα εντυπωσιακά στατιστικά του Ρόουζ 


Ο Λίντσει Ρόουζ όπως είπαμε είναι ένα κύριο γρανάζι της άμυνας του Άρη Θεσσαλονίκης. Έχει σκοράρει παρόλα αυτά 3 γκολ και έχει μοιράσει 2 ασίστ. Είναι 1ος σε χρόνο συμμετοχής στους Κιτρινόμαυρους φέτος στο πρωτάθλημα αφού έχει χάσει μόνο ένα ματς, αυτό με τον Παναιτωλικό λόγο συμπλήρωσης τεσσάρων κίτρινων καρτών. Παίζει συνεχώς 90λέπτα και δείχνει να έχει μεγάλο ενδιαφέρον για το παιχνίδι κάθε λεπτό που αγωνίζεται, δεν επαναπαύεται καθόλου. Εντύπωση έκανε όταν αντικαταστάθηκε στο εντός έδρας ματς Κυπέλλου με την Ξάνθη στα τελευταία λεπτά και έδειξε εκφράσεις εκνευρισμού επειδή ήθελε να αγωνιστεί μέχρι το τέλος του αγώνα. Στην άμυνα έχει κάνει 40 επεμβάσεις φέτος και αποτελεί μαζί με το Βέλεθ και τον Δεληζήση το στήριγμα του Άρη στον ανασταλτικό τομέα. Είναι 2ος στις κεφαλιές μόνο πίσω από τον Βέλεθ ενώ ψηλά βρίσκεται και στις κατηγορίες των κλεψιμάτων (2ος) και της δημιουργίας φάσεων (6ος).

Δηλώσεις 

Ο Γάλλος κεντρικός αμυντικός του Άρη Θεσσαλονίκης ξεχωρίζει και για τις δηλώσεις που έχει κάνει. Χαρακτηριστικά στις 2/2/2019 δηλαδή περίπου 10 ημέρες μετά την άφιξη του στην Θεσσαλονίκη είχε τρελαθεί με την ατμόσφαιρα που είχε κάνει ο κόσμος στο εντός έδρας ματς με την Ξάνθη λέγοντας ότι: 'Πρώτη φορά είδα τέτοιο κόσμο. Τέλεια βραδιά για εμένα στο ματς με την Ξάνθη.' Ο χρόνος περνούσε και ο Άρης έπαιζε καλό ποδόσφαιρο και τελικώς έκανε το καθήκον του να πάρει το εισιτήριο για τα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ. Στις 29/6  επισήμανε ότι: ' Εδώ είναι το σπίτι μου. Ενώ υπογράμμισε πως γίνεται σκληρή δουλειά, παρουσίασε τους στόχους της ομάδας για την νέα χρονιά και δήλωσε ότι έχει προαίσθημα πως η ομάδα θα τα πάει καλά φέτος.

Στις 10/7 όταν βρισκόταν στο στάδιο της pre season με την ομάδα της Θεσσαλονίκης έκανε όνειρα για την νέα χρονιά και διευκρίνισε ότι ' Είναι ερωτευμένος με τον Άρη Θεσσαλονίκης.' Ο Γάλλος κεντρικός αμυντικός είναι δραστήριος σε κάθε ματς, βρίσκεται πάντα εκεί που τον χρειάζεται η ομάδα και διαμορφώνει σε μεγάλο βαθμό το παιχνίδι των Κιτρινόμαυρων.
Στο εκτός έδρας ματς με την ΑΕΚ αίσθηση προκάλεσε η κίνηση με το χέρι του λέγοντας 'Πόσα πλήρωσες;'. Ο Ρόουζ ήθελε να κατακρίνει τις ανόητες διαμαρτυρίες των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ αλλά και να προβεί σε έντονη κριτική για τον τρόπο με τον οποίο ο διαιτητής έπαιρνε αποφάσεις στον αγώνα.

Το έντονο τεπεραμέντο του και ότι νιώθει τους Κιτρινόμαυρους σαν ομάδα του φάνηκε και στις δηλώσεις μετά την νίκη με 4-2 επί του ΠΑΟΚ όταν δήλωσε ότι: ' Είμαστε ο Άρης, πρέπει αν τα διεκδικούμε όλα.' Αναφερόμενος φυσικά στους στόχους της ομάδας αλλά και στο ότι οι γηπεδούχοι έπαιξαν εξαιρετικά κόντρα στον συμπολίτη ΠΑΟΚ.

Ο Ροούζ σήμερα είχε γενέθλια και η ομάδα του Άρη που βρίσκεται στην Τρίπολη εν όψει της προετοιμασίας για τον εκτός έδρας αγώνα με τον τοπικό Αστέρα του έκανε έκπληξη με τούρτα για τα γενέθλια του. Ο 28χρόνος Γάλλος κεντρικός αμυντικός είναι πολύ χαρούμενος που βρίσκεται στους Κιτρινόμαυρους, είναι αποδοτικός και νιώθει τον Άρη σαν ομάδα του. Σχεδιάζει το μέλλον του με την ομάδα της Θεσσαλονίκης, αφού χαρακτηριστικά κάποιες ειδήσεις κάνουν λόγο ότι μαθαίνει ελληνικά. Εμείς του ευχόμαστε χρόνια πολλά και ελπίζουμε να βοηθήσει τα μέγιστα για την ανάπτυξη του Ελληνικού πρωταθλήματος.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code