ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Λαμία-Λάρισα: Έ«Χ»ασαν και οι δύο έδαφος! (HL/VIDEO)

Από έναν βαθμό για τις δύο ομάδες σε ένα παιχνίδι που και οι δύο κυνήγησαν τη νίκη, όμως κάποιες χαμένες ευκαιρίες και ο εκνευρισμός τους δεν τους επέτρεψε να πάρουν κάτι παραπάνω.



Πολύ δυνατό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες με τη Λαμία να έχει τον έλεγχο της κατοχής στη μεγαλύτερη του διάρκεια με τη Λάρισα όμως να έχει και αυτή τις δικές της φάσεις για να σκοράρει και να κλέψει το τρίποντο. Δύσκολη ισοπαλία και για τις δύο ομάδες που προσπάθησαν μέχρι το τελευταίο σφύριγμα για το τρίποντο με τους γηπεδούχους να βρίσκονται στους 25 βαθμούς και στο -3 από τον ΟΦΗ και την 6η θέση με τους Κρητικούς να έχουν και ένα παιχνίδι λιγότερο. Στους 26 η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου που συνεχίζει να ελπίζει και αυτή για μία θέση στα play-offs.

ΠΩΣ ΕΠΑΙΞΑΝ:

Με 4-2-3-1 και σαφή διάθεση να κυνηγήσει τη νίκη παρέταξε την ομάδα του ο Άκης Μάντζιος. Κατώ από τα δοκάρια θέση πήρε ο Θεοδωρόπουλος μετά και την πολύ καλή εμφάνιση απέναντι στον Ολυμπιακό. Μπροστά του στην άμυνα θέση πήραν δεξιά ο Σκόνδρας, αριστερά ο Βάντερσον και στο κέντρο ο Βύντρα με τον Αντέτζο. Τη δυάδα των χαφ με ξεκάθαρη εντολή για συνεχές πρέσινγκ στον άξονα της Λάρισας, αποτέλεσαν οι Δημούτσος και Μπεχαράνο με τον πρώτο να επιστρέφει μετά τις απαραίτητες ανάσες που πήρε στο κύπελλο. Δεξιά στην επίθεση ήταν ο Καραμάνος, αριστερά ο Βιγιάλμπα στο δεύτερο σερί παιχνίδι που παίρνει φανέλα βασικού, ενώ πίσω από το μοναδικό προωθημένο Μπιανκόνι κινήθηκε σε ελεύθερο ρόλο ο Ταιρόνε.

Από τη δική του πλευρά ο Μιχάλης Γρηγορίου θέλοντας να ελέγξει το χώρο του κέντρου οδηγήθηκε στο 4-3-3. Ο Κρίστινσον διατήρησε τη θέση του στο αρχικό σχήμα όντας και ένας από τους σταθερά καλούς τερματοφύλακες της λίγκας. Μπροστά του στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά βρέθηκαν οι Μπέρτος, Ζίζιτς, Μιχαήλ και Μούζεκ. Σε ρόλο σκούπας μπροστά από  τα στόπερ ο νεοαποκτηθείς Γκαζάλ έχοντας τους Κάτσε και Σετσέροβιτς ως εσωτερικούς χαφ. Αριστερά θέση πήρε ο Αμρ Ουάρντα, με τον Παπάζογλου στην κορυφή και τον επίσης νεοφερμένο Βινίσιους στα δεξιά.

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ:

Με πολύ καλό και γρήγορο ρυθμό ξεκίνησε το παιχνίδι ξαφνιάζοντας πολλούς, δείχνοντας πως και οι δύο ομάδες θέλανε τη νίκη απεγνωσμένα. Στο 3' μετά από πρέσινγκ της Λαμίας ψηλά η μπάλα βρέθηκε στο Μπεχαράνο ο οποίος σούταρε λίγο άουτ. Στο 5' επικίνδυνη παράλληλη του Ταιρόνε δεν πρόλαβε κανένας να κάνει επαφή με τη μπάλα. Στο 9' και μετά από καλή ανάπτυξη των φιλοξενούμενων ο Βινίσιους από πολύ πλάγια θέση σούταρε με το Θεοδωρόπουλο να μπλοκάρει με δεύτερη προσπάθεια.

Σιγά σιγά όμως αυτός ο φρενήρης ρυθμός που είχε το παιχνίδι άρχισε να πέφτει. Η Λαμία κρατούσε περισσότερο τη μπάλα στα πόδια της με την κατοχή να έχει περάσει σε κάποια σημεία και το 60%.  Στο 18' και μετά από όμορφη συνεργασία του Βιγιάλμπα με το Ταιρόνε που βρέθηκε δεξιά ο τελευταιός σέντραρε με τη μπάλα να καταλήγει στο Βάντερσον και αυτός με μονοκόματο σουτ να τη στέλνει ελάχιστα άουτ από τα δοκάρια του Κρίνστινσον. Στο 22' και σε νέα αντεπίθεση των παικτών της ΑΕΛ ο Κάτσε έκανε τη μεγάλη κούρσα, πάσαρε τη σωστή στιγμή στο Βινίσιους και αυτός πλάσαρε συρτά στη δεξιά γωνία του Θεοδωρόπουλο με το τερματοφύλακα της Λαμίας να μπλοκάρει.

Η Λάρισα άρχισε να ανεβάζει τις γραμμές της στο γήπεδο και να πρεσσάρει τα στόπερ της Λαμίας μετά το 25'. Στο 26' πολύ άστοχο σουτ του Ουάρντα από μακρινή απόσταση σε μια μάλλον φιλόδοξη κίνηση. Στο 29' νέο σουτ από τον Κάτσε αυτή τη φορά εκτός περιοχής, ο Βύντρα έβαλε την προβολή και παραχώρησε το κόρνερ. Μετά το 22' ο ρυθμός έπεσε πολύ στον αγώνα και σε αυτό συνέβαλαν τα πάρα πολλά φάουλ που έγιναν και από τους δύο. Στο 35' νέα προσπάθεια  με τον Ουάρντα για την ΑΕΛ ξανά από πολύ πλάγια ο Θεοδωρόπουλος μπλόκαρε εύκολα στη τελευταία φάση του ημιχρόνου καθώς δεν υπήρξε κάτι άλλο αξιοσημείωτο με το διαιτητή να μην κρατάει καν καθυστερήσεις.

Στην επανάληψη το παιχνίδι ξεκίνησε έχοντας πάλι γρήγορο ρυθμό με τη Λαμία όμως να είναι αυτή που πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Στο 53' και σε ωραία εκδήλωση αντεπίθεσης ο Δημούτσος πέρασε στον Καραμάνο με το τελευταίο να σουτάρει και τον Κρίστινσον να κάνει τρομερή επέμβαση. Στο 56' και μετά από ωραία συνεργασία των γηπεδούχων ο Ταιρόνε άνοιξε στο Σκόνδρα με τον μπακ της Λαμίας να σουτάρει παράλληλα και η μπάλα να περνάει λίγο άουτ. Πολλά τρεξίματα για τη Λαμία από τα δύο χαφ της όπως και από τη τριάδα της Λάρισας σε αυτό το χώρο.

Στο 59 και μετά από κόρνερ του Βιγιάλμπα ο Βύντρα πήρε την πρώτη κεφαλιά, με το Μπιανκόνι να κάνει τη δεύτερη και αυτή να περνάει ελάχιστα άουτ. Στο 62' ντεμπούτο για τον Τόρζε με τη φανέλα των φιλοξενούμενων. Στο 63' τεράστια ευκαιρία για την Λάρισα. Ύστερα από κλέψιμο ψηλά του Κάτσε και άνοιγμα στον Ουάρντα αυτός σέντραρε με τον Παπάζογλου να κάνει το πλασέ στην κίνηση και να στέλνει τη μπάλα ελάχιστα έξω από το δεξί δοκάρι του τερματοφύλακα της Λαμίας. Στο 66' ο Άκης Μάντζιος θέλοντας να ανακατέψει λίγο τη τράπουλα πέρασε τον Καραμάνο στην κορυφή και στη θέση του Μπιανκόνι το Ρόμανιτς για να εκμεταλλευτεί την ικανότητα του στο ένας με έναν.

 Η Λάρισα άρχισε δειλά δειλά να κερδίζει ξανά μέτρα στο γήπεδο καταφέρνοντας να ελέγξει και την κατοχή ως ένα ποσοστό. Στο 72' και μετά από μαρκάρισμα στο Μπέρτο ο διαιτητής υποδεικνύει πέναλντι όμως μετά από τέσσερα λεπτά και την συνεισφορά του VAR καταλογίζει φάουλ στα όρια της περιοχής με τον Ουάρντα να το εκτελεί πολύ ψηλά άουτ. Στο 79' ο Νιάσε πέρασε στη θέση του, θετικού όσο αγωνίστηκε,Ταιρόνε, και το σύστημα της Λαμίας γύρισε σε 4-3-3 με καθαρό 6αρι το Σενεγαλέζο χαφ. Στο 81' είχαμε αλλαγή συστήματος και από το Μιχάλη Γρηγορίου με το τεχνικό της Λάρισας να θέλει όπως έδειξε με την αλλαγή να πάρει το παιχνίδι κάνοντας την ομάδα του πιο επιθετική, αφού έβγαλε ένα χαφ το Σετσέροβιτς και πέρασε έναν επιθετικό του Νούνιτς μετατρέποντας τη διαταξη σε 4-4-2. Στο 81' ο Νιάσε σούταρε άουτ εκτός περιοχής.

Πολλά φάουλ και πάλι στον αγώνα με το ρυθμό να πέφτει ξανά αφού οι δύο ομάδες έδειχναν εκνευρισμένες. Στο 85' ο Παπάζογλου επιχείρησε μακρινό πλασέ με το Θεοδωρόπουλο να μπλοκάρει εύκολα. Στο 88' γρήγορη αντεπίθεση για τη Λαμία η μπάλα έφτασε δεξιά στο Βασιλόγιαννη, ο οποίος σέντραρε για τον Καραμάνο με το τελευταίο να στρώνει στο Νιάσε και ο χαφ των γηπεδούχων υπό πίεση να σουτάρει άουτ. Στο 90+1' ξανά στην κόντρα οι παίκτες του Άκη Μάντζιου και ο Καραμάνος μετά από διαδοχικές προσποιήσεις σούταρε στα σώματα. Στο 93' και μετά από φάουλ του Βύντρα ο Καραμάνος έστρωσε στο Μπεχαράνο με το Βολιβιανό χαφ να σουτάρει πολύ ψηλά άουτ στη τελευταία φάση του αγώνα.

Η Λαμία στρέφει τώρα την προσοχή της στον επαναληπτικό με τον Ολυμπιακό στο Φαληρικό γήπεδο για τους «8» του κυπέλλου, ενώ η ΑΕΛ θα αρχίσει την προετοιμασία της για τον πολύ δύσκολο αγώνα με τον ΠΑΟΚ στο ΑΕΛ FC ARENA.

ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ:

ΛΑΜΙΑ ( 4-2-3-1 ): Θεοδωρόπουλος, Σκόνδρας, Βύντρα, Αντέτζο, Βάντερσον, Δημούτσος, Μπεχαράνο, Ταιρόνε, Καραμάνος, Βιγιάλμπα, Μπιανκόνι.

ΛΑΡΙΣΑ ( 4-3-3 ): Κρίστινσον, Μπέρτος, Ζίζιτς, Μιχαήλ, Μούζεκ, Γκαζάλ, Σετσέροβιτς, Κάτσε, Ουάρντα, Βινίσιους, Παπάζογλου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code