ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Τα δημοφιλή χιονοδρομικά κέντρα στην Ελλάδα




Μπορεί το προηγούμενο διάστημα να είχαμε ένα μίνι καλοκαίρι, όμως από αρχές της εβδομάδας ο καιρός μας θύμισε πως ακόμα ο χειμώνας είναι εδώ!
Σε πολλές περιοχές η θερμοκρασία έπεσε αρκετά υπό του μηδενός, ενώ έριξε και αρκετό χιόνι. Κάτι που έκανε τους λάτρεις των χειμερινών σπορ να ξεχυθούν στα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας.
Στο σημερινό "Θέμα του Σαββάτου" θα ανακαλύψουμε μερικά από τα πιο γνωστά και πιο καλά χιονοδρομικά που διαθέτει η Ελλάδα:

1) Παρνασσός: Αναμφισβήτητα το μεγαλύτερο χιονοδρομικό κέντρο της Ελλάδας. Σε απόσταση αναπνοής από την πρωτεύουσα, αλλά και από τον πιο δημοφιλή χειμερινό προορισμό, την Αράχωβα. Διαθέτει 21 πίστες και 13 αναβατηρες, ενώ η κοντινή του απόσταση με πολλά σημαντικά μνημεία, όπως οι Δελφοί, το κάνουν ακόμα πιο ξεχωριστό και σίγουρη επιλογή για τους κατοίκους της Στερεάς Ελλάδας, και όχι μόνο.



2) Καϊμακτσαλάν: Βρίσκεται στο νομό Πέλλας, απέχει μόλις 139 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη και 45 από την πόλη της Έδεσσας.  Αγαπημένος προορισμός για μικρούς και μεγάλους στη βόρεια Ελλάδα ενώ βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από τα γειτονικά Σκόπια. Πρόκειται για την τρίτη υψηλότερη κορυφή στη χώρα, σε ύψος 2.400 μέτρων, ενώ διαθέτει 13 πίστες με 4 αναβατηρες. Μετά τις επιδόσεις σας στον πάγο, μην παραλείψετε να βρεθείτε στον παλαιό Άγιο Αθανάσιο, περί στα δέκα λεπτά απόσταση. Ένα γραφικό χωριό του νόμου Πέλλας που σίγουρα αξίζει να επισκεφθείτε!



3) 3-5 Πηγάδια: Το αντίπαλο δέος του  Καϊμακτσαλάν στα βόρεια της χώρας. Βρίσκεται στο όρος Βέρμιο, απέχει μόλις 17 χιλιόμετρα από τη Νάουσα του νόμου Ημαθίας. Ενδείκνυται και για πεζοπορία και ορεινή ποδηλασία. Στα συν του συγκεκριμένου είναι πως ο δρόμος από τη Νάουσα που οδηγεί στο χιονοδρομικό, δεν κλείνει σχεδόν ποτέ από τη χιονόπτωση, ενώ το σύστημα τεχνητού χιονιού επεκτείνει τη διάρκεια του πολύ καιρό. Διαθέτει 10 πίστες και επτά αναβατηρες, ενώ από τη Θεσσαλονίκη απέχει μόλις 108 χιλιόμετρα.



4) Βασιλίτσα: Στο νομό Γρεβενών, κάπου ανάμεσα στην οροσειρά της Πίνδου, υπάρχει το χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας. Αποτελεί νούμερο ένα επιλογή για τους λάτρεις του snowboard, ενώ διαθέτει και δθονπιστες που έχω τον χαρακτηρισμό των "Ολυμπιακών προδιαγραφών". Απέχει 208 χλμ απ τη Θεσσαλονίκη και διαθέτει 13 πίστες και επτά αναβατηρες. Μετά το πέρασμά σας από το συγκεκριμένο μέρος, μπορείτε να περιηγηθείτε στα όμορφα και γραφικά χωριά της Πίνδου.



5): Χελμός: Βρίσκεται στην Αχαΐα, δύο ώρες μακρυά από την Αθήνα και έχει χαρακτηριστεί ως "αντίπαλος" του Παρνασσού. Συνήθως προτιμάται από νεαρές ηλικίες ή φοιτητές , καθώς είναι πιο οικονομικό από οποιοδήποτε άλλο. Διαθέτει 12 πίστες με επτά αναβατηρες, ενώ τα Καλάβρυτα που είναι πολύ κοντά, είναι ιδανικός προορισμός για βόλτες μετά τις επιδόσεις σας στα χειμερινά σπορ. Παράλληλα, πολλές φορές διοργανώνονται πάρτι στα σαλέ ή νυχτερινό σκι, κάτι που το καθιστά σαφή επιλογή στα... νιάτα. 



6): Τυμφρηστός: Δεσπόζει στην Ευρυτανία, στο όρος Βελούχι, απέχει τέσσερις ώρες από την Αθήνα και μόλις 10 χιλιόμετρα από το Καρπενήσι. Θεωρείται ως η "εναλλακτική Αράχωβα" σαφώς πιο οικονομική. Παρέχει 10 πίστες με επτά αναβατηρες, ενώ το Καρπενήσι σας περιμένει μετά για υπέροχες βόλτες και ξεκούραση!!




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code