ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Λαμία: Ενίσχυση και ρεζέρβες απέδειξαν βάθος πάγκου!

Ο Θανάσης Μαγκλάρας γράφει για την αμυντική σιγουριά που είδαμε ξανά από τη Λαμία σε ένα απαιτητικό παιχνίδι, την επιθετική νοοτροπία που θέλει δουλειά ενώ έχει και υστερόγραφα.



Κανείς δεν περίμενε από την ομάδα του Άκη Μάντζιου να εμφανιστεί μέσα στον αγωνιστικό χώρο απέναντι στον Ολυμπιακό και να είναι αυτή που θα αναζητήσει πρώτη το γκολ και θα δημιουργεί συνεχώς κινδύνους για την εστία του Μπόμπι Αλέν. Είδαμε όμως αυτά ακριβώς που περιμέναμε.

Ο ΠΑΣ Λαμία παρουσίασε το πρόσωπο, με το οποίο έκανε αυτό το εκπληκτικό σερί για ομάδα με τους στόχους και της δυνατότητές του, δηλαδή μια συντονισμένη και συμπαγή αμυντική λειτουργία, με τις αλληλοκαλύψεις στο σωστό χρόνο και χώρο και τις εκδηλώσεις αντεπιθέσεων να δημιουργούν προβλήματα στους ερυθρολεύκους. Η εικόνα της ομάδας του Άκη Μάντζιου έδωσε το δικαίωμα στον 50χρονο τεχνικό να μπορεί να χαμογελάει ξανά, αν λάβουμε υπόψιν μας και τα πρόσωπα που έλειπαν σε αυτό τον αγώνα. Από την ομάδα της Φθιώτιδας απουσίαζαν στο συγκεκριμένο παιχνίδι λόγω ξεκούρασης οι Αντέτζο, Σκόνδρας, Ρόμανιτς, Δημούτσος, Καραμάνος και ο τραυματίας Πλιάτσικας. Είναι έξι παίκτες βασικοί και αναπόσπαστα κομμάτια όχι απλά της ομάδας αλλά κυρίως της ενδεκάδας της Λαμίας. Αυξήθηκε λοιπόν η δυσκολία του αγώνα με τον Ολυμπιακό ( για του λόγου το αληθές και οι φιλοξενούμενοι ξεκούρασαν βασικά τους εργαλεία όμως και πάλι η διαφορά ποιότητας ήταν μεγάλη).

Στο καθαρά ποδοσφαιρικό κομμάτι το παιχνίδι πήγε όπως ακριβώς θα το ήθελε ο προπονητής των Φθιωτών. Αργός ρυθμός, λίγες αξιοσημείωτες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες με τις δύο ομάδες να απειλούν κυρίως με μακρινά σουτ και στο τρανζίσιον. Όλος αυτός ο ρυθμός ευνοούσε τη Λαμία σε τεράστιο βαθμό. Οι αλλαγές που εμπιστεύθηκε ο Άκης Μάντζιος έδειξαν πολύ καλή εικόνα σε ένα άκρως απαιτητικό παιχνίδι. Ο Τζανετόπουλος με το Βύντρα παρόλο που μαζί στην ενδεκάδα δεν έχουν παρά ελάχιστα λεπτά απέδωσαν αρκετά καλά και παρουσίασαν καλή χημεία, αν εξαιρέσουμε τη φάση που άφησαν και οι δύο τη μπάλα να σκάσει και έδωσαν το δικαίωμα στο Χασάν να βγει τετ-α-τετ. Ο Μπουλούλης δίπλα στον πολύ σημαντικό, σε ένα ακόμη παιχνίδι, Μπεχαράνο βοήθησε στο να κρατηθεί η μπάλα από τους γηπεδούχους πράγμα που είδαμε να του ζητάει και ο προπονητής του σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και κυρίως να μη τη γυρίζει παράλληλα και πίσω στους αμυντικούς του.

Ο Σάσι αγωνίστηκε σε ένα ρόλο που δεν τον έχουμε συνηθίσει, αυτόν του μοναδικού προωθημένου. Πίεσε αρκετά τα δύο στόπερ του Ολυμπιακού, ενώ αρκετές ήταν οι φορές που κράτησε μπάλα και έδωσε τη δυνατότητα στους συμπαίκτες του να πάρουν μέτρα στο γήπεδο. Θετική εικόνα λοιπόν από το Γάλλο που φαίνεται να επανέρχεται σιγά σιγά από το τραυματισμό που το ταλαιπώρησε για τρεις μήνες. Ένας ακόμα παίκτης που έδειξε ότι μπορεί να δώσει σημαντικές λύσεις στην ομάδα της Λαμίας και ενόψει play-offs ή play-out και μάλιστα σε μία θέση που δεν τον έχουμε συνηθίσει, είναι ο Σάλιακας. Ο νεαρός δεξιός μπακ-χαφ αγωνίστηκε σε ρόλο αριστερού εξτρέμ στο 4-4-2, που παρέταξε ο προπονητής του για πρώτη φορά στη σεζόν, και πέρα από τα ντουμπλαρίσματα που πρόσφερε στο Βάντερσον και δεν επέτρεψε ανεβάσματα πολλά στο Γκασπάρ, ήταν εκφραστής και σε αρκετές αντεπιθέσεις. Οι χαφ είχαν εντολή να στοχεύουν και αυτόν και το Βιγιάλμπα με βαθιές μπαλιές και άνοιγμα του γηπέδου και ο νεαρός Έλληνας απέδωσε σε αυτό το νέο ρόλο.

Το 4-4-2 τώρα ήταν μία έκπληξη από τον 50χρονο τεχνικό. Δεν αποκλείω να το δούμε και στα επόμενα παιχνίδια και προσωπικά θα ήθελα να το δω με το Ρόμανιτς και το Μπιανκόνι στην κορυφή της επίθεσης σε ένα remake του πολύ όμορφου γκολ που πέτυχε η Λαμία στον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης στο ΔΑΚ. Η ξεκούραση έγινε υποχρεωτικά από τον προπονητή της Λαμίας και ήταν επιτακτική διότι η ομάδα έχει τη βασική της ενδεκάδα με πολύ περισσότερα από 1200 λεπτά έκαστος, με κορυφαίο το Βάντερσον που έχει φτάσει αισίως τα 2100 λεπτά φέτος. Η προσοχή της ομάδας στρέφεται τώρα στο πολύ σημαντικό και εξίσου απαιτητικό παιχνίδι με τη Λάρισα εντός έδρας, όπου η νίκη είναι μονόδρομος και για να συνεχισθεί η ψυχολογική τόνωση μετά το αποτέλεσμα με τον Ολυμπιακό και γιατί πρέπει να δοθεί τέλος σε αυτό το αρνητικό σερί πέντε αγώνων χωρίς το τρίποντο.

Υ.Γ. 1) Ο Βιγιάλμπα στο πρώτο παιχνίδι που ξεκίνησε στη βασική ενδεκάδα έδειξε πως χρειάζεται χρόνο προσαρμογής δεδομένα, όμως παράλληλα φανέρωσε και πολύ καλή τεχνική κατάρτιση και έκρηξη στα πρώτα μέτρα. Ο χρόνος θα μας δείξει τα υπόλοιπα. Για το Νιάσε έχω να προσθέσω ότι με την είσοδο του στη θέση του Ταιρόνε συμμάζεψε ακόμα περισσότερο τον άξονα και η Λαμία δεν επέτρεψε καμία δημιουργία από τον άξονα στους Πειραιώτες. Σημαντική προσθήκη και αυτός.

Υ.Γ. 2) Σε ένα ακόμα παιχνίδι είδαμε ότι στη Λαμία γίνεται σωστή δουλειά με τους τερματοφύλακες. Αυτό πιστώνεται και στο προπονητικό τιμ σίγουρα αλλά και στην ποιότητα των δύο παικτών στους οποίους προστέθηκε ένας ακόμα καλός τερματοφύλακας ο Επασί. Η θέση λοιπόν είναι υπερκαλυμμένη.

Υ.Γ. 3) Η ενίσχυση που έγινε στη τοπική ομάδα ήταν η καλύτερη δυνατή για τα δεδομένα που επικρατούν. Έχει το βάθος να προχωρήσει, απλά χρειάζεται και μεγαλύτερη επιθετικότητα. Ίσως και ένα 8αρι το οποίο δε θα σταματήσω να το γράφω.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code