ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Το βλέμμα στραμμένο στα πλέι οφ και το...μέλλον!



Για τον Παναθηναικό η χθεσινή αναμέτρηση απέναντι στον Παναιτωλικό αποτελούσε την επιστροφή σε ένα πιο ομαλό πρόγραμμα αγώνων, μετά τον...γολγοθά των ντέρμπι, όπου οι ''πράσινοι'' κέρδισαν μόνο το πρώτο χρονικά, αυτό με τον ΠΑΟΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο. Ο Δώνης επέλεξε να χρησιμοποιήσει μια πειραματική ενδεκάδα, επιχειρώντας να αποφορτίσει ποδοσφαιριστές που σήκωσαν τεράστιο βάρος τον τελευταίο μήνα, σε ένα διάστημα που οι ''πράσινοι'' έδειξαν σημάδια μεγάλης βελτίωσης σε σχέση με όσα παρουσίασαν στον πρώτο γύρο. Ταυτόχρονα, το δεύτερο πλάνο για τον Μακεδόνα τεχνικό ήταν να δοκιμάσει ανερχόμενους ποδοσφαιριστές, τους οποίους δύσκολα θα τους δούμε στα ντέρμπι που έπονται στα πλέι οφ, ωστόσο δεν αποκλείεται να ενταχθούν στο rotation της επόμενης σεζόν. Προτίμησε λοιπόν να τους χρησιμοποιήσει σε αγώνες που η μπάλα δεν ''καίει'', ώστε η προσαρμογή τους να είναι ανώδυνη.

Το ''τριφύλλι'', απέναντι σε έναν αντίπαλο που βρίσκεται πολύ χαμηλά, ωστόσο τον τελευταίο καιρό εμφανίζεται ανεβασμένος έδειξε για ακόμα μια φορά ένα πολύ καλό πρόσωπο, παίζοντας κατά διαστήματα ''αεράτο'', ελκυστικό ποδόσφαιρο, παράγοντας με ευκολία φάσεις και σκοράροντας τρία γκολ. Και αυτό συνέβη με την καθοριστική συμβολή του Γιώργου Βαγιαννίδη, ο οποίος πήρε το χρίσμα από τον προπονητή του, αγωνιστική ως βασικός απέναντι στους Αγρινιώτες, σκόραρε το πρώτο γκολ του ''τριφυλλιού'' (έγινε ο τρίτος νεότερος σκόρερ στην ιστορία του Παναθηναικού), είχε την τελική πάσα στον Ζαχίντ για το δεύτερο τέρμα των γηπεδούχων και γενικότερα ήταν μέσα σε όλες τις φάσεις... Τι καλύτερο δηλαδή για τον μικρό και το ξεκίνημά του; Και διαπιστευτήρια κατέθεσε για την ποιότητα που αναμφίβολα έχει, και ''διαφήμισε'' την εκπληκτική δουλειά που γίνεται στα...σπλάχνα του συλλόγου (διαχρονικά υπάρχουν πολλοί Βαγιαννίδηδες) και -το σημαντικότερο- απέκτησε ο ίδιος περίσσια αυτοπεποίθηση και ψυχολογία.

Οι ''πράσινοι'' μπορεί να έχουν μπροστά τους τα πλέι οφ και τις αναμετρήσεις με Αστέρα και Βόλο που θα ολοκληρώσουν την κανονική διάρκεια. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, η ομάδα του Γιώργου Δώνη θα είναι στην χειρότερη περίπτωση 5οι και στην καλύτερη 3οι, ωστόσο τη δεδομένη χρονική στιγμή η 4η θέση μοιάζει το πιο ρεαλιστικό σενάριο. Ναι μεν το ''τριφύλλι'' θέλει να ολοκληρώσει τη σεζόν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ωστόσο αυτή τη στιγμή το σημαντικότερο από όλα είναι το ''χτίσιμο'' εν όψει της ερχόμενης σεζόν, όπου ο Παναθηναικός ευελπιστεί να παρουσιαστεί ακόμα πιο ανταγωνιστικός. Οι ευκαιρίες σε νέα παιδιά, η προσπάθεια ένταξης του Αγιούμπ στο βασικό rotation και ορισμένες ''αλχημείες'' με παίκτες που θέλει να βελτιώσει ο Δώνης είναι δεδομένες...

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code