ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Λαμία-Ολυμπιακός: Όλα στο μηδέν! (VIDEO/HL)

Ισόπαλο χωρίς τέρματα έληξε το πρώτο παιχνίδι για τη φάση των «8» του κυπέλλου ανάμεσα στη Λαμία και τον Ολυμπιακό, σκορ που αφήνει τα πάντα ανοιχτά για τον επαναληπτικό.



Μέτριο ποιοτικά το παιχνίδι με την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς να έχει περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια της και να ψάχνει τρόπους να αναπτυχθεί με τη Λαμία να παρουσιάζει όμως ένα σοβαρό πρόσωπο και να μη δέχεται πολλές φάσεις μετά από αρκετό καιρό. Λίγα πράγματα επιθετικά από την ομάδα του Άκη Μάντζιου που όμως έδινε συγχαρητήρια συνέχεια στους παίκτες για το πάθος και την προσήλωση που έδειχναν στο πλάνο τους. Το σκορ είναι ύπουλο και για τις δύο ομάδες, όμως το μεγάλο φαβορί για πρόκριση παραμένει και στον επαναληπτικό η ομάδα του Πειραιά.

ΠΩΣ ΕΠΑΙΞΑΝ: 

Με λίγες εκπλήξεις παρέταξε την ενδεκάδα του ο Άκης Μάντζιος επαναφέροντας κάτω από τα δοκάρια το Θεοδωρόπουλο αντί του Κάχριμαν που αγωνίστηκε στο Βόλο. 4-4-2 επέλεξε ο τεχνικός της Λαμίας με τον Ασίγκμπα δεξιά στην άμυνα, το Βάντερσον αριστερά και τους Βύντρα και Τζανετόπουλο στο κέντρο. Δύο χαφ στην ίδια ευθεία για την ομάδα της Φθιώτιδας με το Μπεχαράνο να επιστρέφει στο βασικό σχήμα και να έχει παρτενέρ το Μπουλούλη. Δεξία στο κέντρο βρέθηκε ο Βιγιάλμπα στο ντεμπούτο του στη βασική ενδεκάδα, αριστερά ο Σάλιακας και στην επίθεση θέση πήραν οι Σάσι και Ταιρόνε με το δεύτερο να αναλαμβάνει να κινηθεί περισσότερο περιφερειακά για να πάρει και μπάλες για τη δημιουργία του παιχνιδιού.

Στον αντίποδα ο Πέδρο Μαρτίνς άφησε για ξεκούραση και αυτός με τη σειρά του αρκετά πρόσωπα. Σύστημα 4-2-3-1 για τον Πορτογάλο τεχνικό με τον Αλέν να παίρνει τη θέση του Σα που χρειάζεται ανάσες. Δεξιά στην άμυνα ο Γκασπάρ, στο κέντρο αυτής ο Αβραάμ Παπαδόπουλος με το Σισέ και αριστερά τοποθετήθηκε ο Τοροσίδης. Στη δυάδα των χαφ ο Καφού έκανε το ντεμπούτο του δίπλα στην Καμαρά, έχοντας μπροστά τους τον Κώστα Φορτούνη, αριστερά το Λοβέρα και δεξιά το Ραντέλοβιτς, πίσω από το μοναδικό προωθημένο Χασάν.

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ:

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν αρκετά αναγνωριστικά το παιχνίδι καθώς και οι δύο ενδεκάδες παρατάχθηκαν για πρώτη φορά φέτος. Ο Ολυμπιακός έψαχνε με βαθιές μπαλιές να ανοίξει το παιχνίδι στα πλάγια και να εκμεταλλευτεί τους γρήγορους εξτρέμ του. Η Λαμία δεν έδωσε τη δυνατότητα να ψάξει την ανάπτυξη κάθετα και μέσω του Φορτούνη. Ο Άκης Μάντζιος ζητούσε από τους παίκτες να μην καθυστερούν την ανάπτυξη της ομάδας και κυρίως από το Μπουλούλη να μη πίσω τη μπάλα στα σέντερ μπακ. Πολλά φάουλ είχαμε στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού με τον αργό ρυθμό του αγώνα να βολεύει περισσότερο τους γηπεδούχους. Ο Σάσι που ανέλαβε ρόλο σέντερ φορ τα άκουσε αρκετές φορές ώστε να μη φεύγει από την κορυφή και να αφήνει το Ταιρόνε να κινείται περιφερειακά.

Στο 17' είχαμε την πρώτη ευκαιρία του αγώνα με το Σάσι μετά από ωραία κάθετη του Σάλιακα να φέρνει τη μπάλα μπροστά του και το Σισέ να του βάζει την κόντρα, ώστε να καταλήξει κόρνερ. Με τις γραμμές της Λαμίας αρκετά κοντά και το πρέσινγκ να είναι συντονισμένο οι ερυθρόλευκοι δεν μπορούσαν να βρουν χώρους, παίζοντας ρόλο σε αυτό και οι πειραματικές ενδεκάδες που δεν είχαν χημεία. Στο 22' μετά από ωραία κίνηση ο Φορτούνης πέρασε κάθετα στο Χασάν και αυτός υπό πίεση δεν κατάφερε να σουτάρει σωστά. Στο 24' άνοιγμα του Μπεχαράνο στο Σάλιακα αυτός σέντραρε με το Βιγιάλμπα να κατεβάζει και να σουτάρει για να βάλει το τάκλιν ο Αβραάμ. Στο 26' μετά από βαθιά μπαλιά του Αβραάμ η μπάλα έσκασε και πέρασε από το Βύντρα ο Χασάν όμως σούταρε πολύ άσχημα πάνω από το τέρμα. Μετά το 30' ο Ολυμπιακός πήρε πολλά μέτρα στο γήπεδο και έλεγξε την κατοχή. Στο 38' μετά από γρήγορη αντεπίθεση του Ολυμπιακού ο Λοβέρα συνεργάστηκε με το Ραντζέλοβιτς και ο τελευταιός αφού έφερε τη μπάλα στο αριστερό σούταρε στο δεξί γάμα του Θεοδωρόπουλου με το τερματοφύλακα της Λαμίας να κρατάει το μηδέν στη τελευταία φάση του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη οι Πειραιώτες μπήκαν πολύ καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Στο 49' βολίδα του Καμάρα με υπερένταση ο Θεοδωρόπουλος έβγαλε και στην επαναφορά από πλεονεκτική θέση ο Ραντζέλοβιτς έστειλε τη μπάλα άουτ. Στο 53' και μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Αβραάμ πήρε τη κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι και ο Σισέ από τη μικρή περιοχή δεν κατάφερε να σκοράρει. Στο 55' ο Εμρέ Μορ έκανε το ντεμπούτο του με τη φανέλα του Ολυμπιακού περνώντας στη θέση του Ραντζέλοβιτς. Στο 61' μετά από γέμισμα του Λοβέρα ο Θεοδωρόπουλος έδιωξε στο πρώτο δοκάρι σε κόρνερ. Στο 68' ωραία ατομική ενέργεια του Σάλιακα από αριστερά όμως το σουτ που επιχείρησε ήταν πολύ άστοχο. Στο 71' ο τερματοφύλακας της Λαμίας μπλόκαρε εκ νέου σουτ του Λοβέρα. Στο 73' ο τεχνικός της Λαμίας πέρασε το Νιάσε στη θέση του Ταιρόνε γυρνώντας το σύστημά του σε 4-3-3.

Στο 76' και μετά από ωραία ανάπτυξη της Λαμίας ο Μπουλούλης βρέθηκε δεξιά έκανε τη σέντρα και ο Μπιανκόνι ανατράπηκε από τον Αβραάμ με το διαιτητή όμως να αλλάζει σωστά την απόφασή του καθώς ο επιθετικός της Λαμίας ήταν εκτεθειμένος την ώρα της σέντρας. Δύο γρήγορες αλλαγές για τον Πέδρο Μαρτίνς στο 81' και στο 83' με τους Σουντανί και Μασούρα να παίρνουν τις θέσεις των Χασάν και Λοβέρα με σκοπό την επιθετική τόνωση στη γραμμή των Πειραιωτών. Η Λαμία έσφιξε ακόμα περισσότερο τις γραμμές της μετά και την είσοδο του Νιάσε με σκοπό να μη δέχεται φάσεις. Το πέτυχε σε μεγάλο βαθμό με εξαίρεση την κεφαλιά του Σισέ που πέρασε λίγο πάνω από το δοκάρι στο 90' μετά από κόρνερ του Φορτούνη. Στο 93' στη τελευταία φάση του αγώνα και ύστερα από κόρνερ με το Σάλιακα ο Τζανετόπουλος πήρε την κεφαλιά και αυτή πέρασε ελάχιστα άουτ.

Ένα αποτέλεσμα που αφήνει ανοιχτή την πρόκριση σίγουρα, όμως ο Ολυμπιακός παραμένει το μεγάλο φαβορί σε αυτό το ζευγάρι και όπως δήλωσε και ο τεχνικός της Λαμίας επικεντρώνονται στο πως θα ξεκουραστούν και θα προετοιμαστούν για τον αγώνα με τη Λάρισα. Επόμενο παιχνίδι για τους Πειραιώτες την Κυριακή στο Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο.

ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ:

ΛΑΜΙΑ (4-4-2): Θεοδωρόπουλος, Ασίγκμπα, Βύντρα, Τζανετόπουλος, Βάντερσον, Μπεχαράνο       ( Βλαχομήτρος 88' ), Μπουλούλης, Ταιρόνε ( Νιάσε 73' ), Σάλιακας, Βιγιάλμπα, Σάσι ( Μπιανκόνι 69').

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (4-2-3-1): Αλέν, Γκασπάρ, Αβραάμ, Σισέ, Τοροσίδης, Καφού, Καμαρά, Λοβέρα     ( Μασούρας 83'), Φορτούνης, Ραντζέλοβιτς ( Εμρέ Μορ 55'), Χασάν ( Σουντανί 81').

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code