ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

ΘΡΥΛΕ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ

Ολυμπιακός έγραψε ιστορία το βράδυ της Πέμπτης (27/2). Κατάθεση ψυχής επί 120 λεπτά. Νίκησε 1-2 την Άρσεναλ στο Emirates με γκολ του Αραμπί στο 119' και πέρασε στους "16" του Europa League.Μαγκες οι παίχτες του Ολυμπιακού εκάναν τρομερο παιχνίδι.
Το πρώτο ημίχρονο κύλισε χωρίς γκολ καθώς και καμία μεγάλη φάση.Θα λέγαμε πως ήταν ένα ημίχρονο το οποίο και να μην το βλέπαμε δεν θα χάναμε και τιποτα.Η Άρσεναλ άρχισε κλασσικά με το να έχει την κατοχή της μπάλας ,καθώς και τον Ολυμπιακό να πιέζει αρκετά ψιλά Η πρώτη ευκαιρία ήρθε στο 20'.Ο Ba έκανε ένα πολύ άτσαλο μαρκάρισμα πάνω στο Pepe ,και δέχτηκε την κίτρινη κάρτα και έδωσε την ευκαιρία για στημένη φάση στην Arsenal χωρίς αποτελέσμα όμως καθώς κατέληξε αουτ.Στο 36´ηρθε και η πρώτη καλή φάση για τον Ολυμπιακό καθώς ο Kamara πήγε στην περιοχή ,έκανε το σουτ αλλά κατέληξε αουτ δίπλα απο το δεξί δοκάρι.Μετα απο 3 λεπτά η Άρσεναλ σκόραρε άλλα ακυρώθηκε διότι ο Σάκα που τροφοδότησε τον Λακαζετ ήταν σε θέση οφσάιντ.Να τονίσουμε πως απίστευτη δουλειά έκαναν οι κεντρικοί του Ολυμπιακού καθώς είχαν 33/33 πάσες ο Γκιλιέρμε ,Μπουχαλάκης 30\33 και τέλος 22/23 ο Καμαρά.Να επισημάνουμε επίσης πως για αρκετή ώρα οι μόνοι που ακουγοντουσαν μέσα στο γήπεδο ήταν οι φιλάθλοι του Θρύλου.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε όμως και το πρώτο.Στο 53' λεπτό έρχεται και το γκολ για τον Ολυμπιακό ,που τόσο ήθελε.Μετα απο σέντρα του Τσιμίκα η μπάλα κατέληξε κόρνερ.Ο Βαλμπουενά ανάλαβε την εκτέλεση,και Ο Σισέ με κεφάλια έβαλε την μπάλα στα δίχτυα. Όπως ήταν φυσικό  πανηγυρίστηκε με τρομερή ενέργεια απο όλους στον Ολυμπιακό .Με άλλον αέρα ο Ολυμπιακός πίεζε για το δεύτερο γκολ και λιγο έλειψε να το κανει.Σε μια κούρσα απο αυτές που έχει συνηθισει ο Τσιμίκας στο 56 ανάγκασε τον τερματοφύλακα της Άρσεναλ να κανει σωτηρία απέκρουση. Ο Αρτέτα στο 72 'πέρασε τον Τορείρα στον αγωνιστικό χώρο. Η Άρσεναλ όπως ήταν λόγικο άρχισε να "πιέζει Στο 75' ζάλισε την άμυνα των "ερυθρόλευκων", μέχρι που έδιωξαν σε κόρνερ, ενώ στο 76' ο Σα έκανε τεράστια επέμβαση στο σουτ του Ιβοριανού.Στο 77' ο Μαρτίνς αποφάσισε να κάνει την πρώτη του αλλαγή. Ο Μασούρας μπήκε στη θέση του Ραντζέλοβιτς. Αλλαγή προσώπου. Ο Μασούρας πήγε στη θέση που έπαιζε ο Σέρβος. Λακαζέτ (81') και Τορέιρα (83') έστειλαν τη μπάλα εκτός εστίας μετά τα σουτ που επιχείρησαν σε ένα σημείο που οι Άγγλοι είχαν κλείσει τον Ολυμπιακό στο μισό γήπεδο. Ο Βαλμπουενά δεν άντεξε άλλο και στο 86' πέρασε εκτός για να τον αντικαταστήσει ο Γκασπάρ. Ο Μασούρας πηγαίνε αριστερά και ο Γκασπάρ μπροστά από τον Ομάρ. Ο Ολυμπιακός άντεξε και η "μάχη" οδηγήθηκε στην παράσταση.
Έβλεπες τους παίκτες του Ολυμπιακού και πραγματικά αδυνατούσες να πιστέψεις πόσο σπουδαία εμφάνιση έκαναν. Στο πρώτο 15λεπτο της παράτασης η Άρσεναλ μπήκε φουριόζα για να βρει το πολυπόθητο γκολ. Ο Τσιμίκας έκανε τιτάνια προσπάθεια στο αριστερό άκρο της άμυνας. Και ήταν τόσο άτυχος, που ο Σισέ έπεσε πάνω του και τον τραυμάτισε χαμηλά στο πόδι. . Στο 109' πήγαν να ."τελειώσουν" την Άρσεναλ, αλλά το καταπληκτικό σουτ του Μασούρα χτύπησε στο οριζόντιο. Ο διεθνής εξτρέμ έκανε αψεγάδιαστη εμφάνιση. Μόνο μία αδράνεια είχε ο Ολυμπιακός σε όλο το παιχνίδι. Στο 113'. Ο Ομπαμεγιάνγκ την εκμεταλλεύτηκε και με τρομερό γυριστό έγραψε το 1-1. Εκεί που λες ότι πάει τελείωσε, και αυτό το μαγικό ματς τελείωσε για τον Ολυμπιακό ήρθε η ευκαιρία που χρωστούσε η τύχη στον Ολυμπιακό.Και ενώ τα λεπτά κυλούσαν ,Ο Ολυμπιακός ήθελε στημένη μπάλα και αυτή ήρθε απο λάθος του Λένο στο 119' , το οποίο λάθος κατέληξε σε κόρνερ. Όλοι ανέβηκαν πάνω ακομα και οΣα ώστε να γίνει το θαύμα.Ο Μασουρας εκτέλεσε το κόρνερ αλλά η μπάλα δεν κατέληξε στην περιοχή αλλά με δεύτερη προσπάθεια η μπαλα στρώθηκε στον Μασούρα ο οποίος έκανε την σέντρα και Ο τεράστιος Ελ Αραμπί πετάχτηκε και με  πλασέ έστειλε τον Ολυμπιακό στην επόμενη φάση του Europa leugue.Στο τέλος ο Ολυμπιακός είχε την τύχη μαζί του καθώς ο Ομπαμπεγιανκ  στο 123' έχασε φάση που δεν χάνεται.
Τα πανηγύρια ήταν έξαλα και στο γηπεδο καθώς και στα αποδυτήρια με τούς παίχτες να γίνονται ενα κουβάρι για αυτήν την τεράστια πρόκριση.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code