ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Δημοσίευμα «βόμβα» στην Ισπανία για χειραγώγηση αγώνων στην Κύπρο

Δημοσίευμα στην Ισπανία έκανε λόγο για χειραγώγηση τεσσάρων αναμετρήσεων στην Κύπρο την περίοδο 2017/18, με εμπλοκή της Κύπρου και συγκεκριμένα σε πρώην παίκτη της ΑΕΚ.

Το δημοσίευμα της «El Confidencial» αναφέρει αναλυτικά ότι οι αρχές της Κύπρου αποφάσισαν στις 20 Ιανουαρίου να αναστείλουν προσωρινά τα πρωταθλήματα στη χώρα μετά την έκρηξη βόμβας στο αυτοκίνητο ενός διαιτητή. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί αλλά, το περιστατικό δείχνει κλιμάκωση της βίας που ταλανίζει το κυπριακό ποδόσφαιρο λόγω, της διείσδυσης εγκληματικών οργανώσεων.

Η UEFA πιστεύει ότι η Υπηρεσία ελέγχου των Παιχνιδιών της Εθνικής Αστυνομίας της Ισπανίας έχει τα κλειδιά για να σταματήσει το κύκλωμα. Όπως επιβεβαιώνεται από την «El Confidencial» το Υπουργείο Εσωτερικών της Ισπανίας έχει απευθύνει έκκληση στην Αστυνομία να ζητήσει τη διεξαγωγή των επιχειρήσεων "Πιζάρο" και "Κόρτες", δύο υποθέσεις που καταχωρήθηκαν στο δικαστήριο του Badajoz τον Φεβρουάριο και τον Ιούνιο του 2018, αντιστοίχως , με τη σύλληψη περισσότερων από πενήντα παικτών, εκπροσώπων και μεσαζόντων για εμπλοκή τους σε στημένους αγώνες.

Η Αστυνομία της Ισπανίας έχει στοιχεία που αμφισβητούν την καθαρότητα τεσσάρων αγώνων του κυπριακού ποδοσφαίρου στο τέλος της σεζόν 2017-18. Η ομάδα του Χόρχε Λαρένα (ΑΕΚ) συμμετείχε σε όλα αυτά. Πρόκειται για το πρώτο παιχνίδι ημιτελικών του κυπέλλου ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΑΠΟΕΛ στις 18 Απριλίου 2018 που έληξε 2-0. Ενός αγώνα Α' κατηγορίας τέσσερις ημέρες αργότερα ανάμεσα στις ίδιες ομάδες ξανά στην έδρα της ΑΕΚ με τελικό σκορ 1-3, του δεύτερου ημιτελικού αγώνα κυπέλλου στην έδρα του ΑΠΟΕΛ το οποίο διεξάχθη στις 25 Απριλίου 2018 και τελείωσε 1-2 και ο τελικός του κυπέλλου μεταξύ της ΑΕΚ και του Απόλλωνα Λεμεσού στις 16 Μαΐου 2018 με νικήτρια της ομάδα της Λάρνακας 2-1  

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code