ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Η ανταποδοτική ανακύκλωση παίρνει σάρκα και οστά στο Κιλκίς


Ήταν μέσα Νοεμβρίου όταν μια μαθήτρια από το Γενικό Λύκειο Καμπάνη, στο Κιλκίς, πρότεινε την ανακύκλωση στους συμμαθητές της, με σκοπό ο κόσμος να γίνει καλύτερος, ξεκινώντας την αλλαγή από το δεύτερό της σπίτι, το σχολείο.


Έναν μήνα μετά, η Δέσποινα Χρυσοβαλάντου Μαλάτου, μαθήτρια της Β' Λυκείου, εξήγησε το όραμά της στους συμμαθητές της, οι οποίοι το δέχθηκαν με θέρμη.

Όπως  δηλώνει η ίδια στο sportsnewsgreece " από μικρή ηλικία έβλεπα τους γονείς μου που έκαναν ανακύκλωση αρχικα στο σπιτι μας και μετα στο μαγαζί που είχαμε (από αλουμινένια κουτάκια) και μου άρεσε όλο αυτό.  Έπειτα,από το δημοτικό κάναμε ανακύκλωση χαρτιού στο σχολείο και γενικά είχα το μικρόβιο να κάνω ανακύκλωση σε ολα τα είδη. Τον Ιούνιο είχα αρχίσει να σκέφτομαι την ανακύκλωση των μπουκαλιών και όταν άνοιξαν τα σχολεία το πρότεινα στα παιδιά και είχα θετικές απαντήσεις.. Έτσι βάλαμε στο τμήμα μας μια κούτα για μπουκάλια και μια μικρότερη για τα καπακια.. Και αφού ειδα ότι πάει καλά θεώρησα ότι θα ήταν καλό να το αναφέρω στον διευθυντή του σχολείου και στο 15μελες και έτσι η ιδέα μου επεκτάθηκε σε όλο το Λύκειο".


Μάλιστα, το Λύκειο Καμπάνη συμμετέχει στο πρόγραμμα ανταποδανακύκλωσης, όπου αφού συγκεντρωθεί ένα ποσό, από τα ανακυκλώσιμα μπουκάλια, το ποσό αυτό παραδίνεται σε κοινωφελή ιδρύματα της χώρας. Μέχρι τώρα χρήματα έχουν δοθεί σε ιδρύματα για αδέσποτα ζώα και στο Χαμόγελο του Παιδιού.

Σύμφωνα με τη Δέσποινα, η οποία μας εξήγησε περαιτέρω το έργο της ανακύκλωσης, στα 33 ανακυκλώσιμα μπουκάλια, μαζεύεται το ποσό του 1€, το οποίο και ανάλογα δωρίζεται.

Μάλιστα, οι μαθητές του Λυκείου αποφάσισαν να ξεκινήσουν και την ανακύκλωση χαρτικής ύλης, πάντα έχοντας στο μυαλό τους την ίδια φιλοσοφία και νοοτροπία.


Τέλος, μάς ανέφερε το πολύ μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν στο Κιλκίς με τη διαδικασία της ανακύκλωσης. "Είναι αρκετά δύσκολο το έργο μας, καθώς στο νομό Κιλκίς δεν υπάρχουν κάδοι ανταποδιτικής ανακύκλωσης και είμαστε αναγκασμένοι να τα μεταφέρουμε μέχρι τη Θεσσαλονίκη. Αυτο σημαίνει πως μας είναι δύσκολο,καθώς είμαστε μαθητές και πέρα από το ότι χάνουμε ώρες από την μελέτη μας είναι και δύσκολο για εμάς να τα μεταφέρουμε μόνοι μας ή με τους γονείς μας και αναγκαζόμαστε να ζητάμε βοήθεια από αλλά άτομα", καταλήγει.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code