ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Λαμία: Δεν αρκεί η ψυχή και το πάθος για να λυθεί το πρόβλημα!

Ο Θανάσης Μαγκλάρας γράφει για ένα ακόμη παιχνίδι της Λαμίας που η απουσία κάθετης πάσας ήταν το κύριο πρόβλημά της, για αυτά που είδαμε ότι προσφέρουν κάποιοι παίκτες όταν πάρουν τις απαραίτητες ανάσες ενώ έχει και υστερόγραφα.



Είναι αρκετά τα συνεχόμενα παιχνίδια που η ομάδα της Λαμίας παρουσιάζει σημαντικό πρόβλημα στη δημιουργία και αυτό δεν μπορεί να λυθεί με την κατάθεση πάθους και ψυχής. Κυρίως αυτό που δεν παρουσιάστηκε ξανά στο γήπεδο ήταν η κάθετη δημιουργία. Να εξηγηθώ τι εννοώ. Έγινε σημαντική προσπάθεια μετά από συνεχόμενη κίνηση των χαφ να ξεμαρκαριστούν και να πάρουν μπάλα σε σωστές θέσεις για την κατάλληλη δημιουργία. Είδαμε μετά από καιρό και τα δύο χαφ να προωθούνται παράλληλα στον αγωνιστικό χώρο και για να κερδίζει μέτρα η ομάδα για να συνεισφέρουν στο οργανωτικό κομμάτι.

Σίγουρα οι παίκτες του Άκη Μάντζιου τα πήγαν πολύ καλά στο σωστό πρέσινγκ και τη συνεχή αναχαίτιση των αντιπάλων τους, όμως και λόγω δικής τους ατομικής έλλειψης και λόγω των τριών χαφ που παρέταξε ο Μάκης Γρηγορίου δεν ήταν δυνατό να κινηθούν από τον άξονα. Η Λάρισα ανάγκασε τους παίκτες της Λαμίας να βγουν στα άκρα. Σίγουρα υπάρχει δυναμική από την ομάδα της Φθιώτιδας σε αυτούς τους χώρους, όμως έτσι δεν ήταν καθόλου εύκολο να φτάσει η μπάλα στον Μπιανκόνι για να εκτελέσει. Ίσως αυτό να ήταν και το πρώτο κακό παιχνίδι του Βραζιλιάνου σέντερ φορ, πράγμα που φάνηκε και φάνηκε από τον εκνευρισμό που έβγαλε στο γήπεδο. Τα στόπερ της ΑΕΛ τον αντιμετώπισαν πολύ δυνατά και τον έβγαλαν από το ρυθμό του. Με την αλλαγή και την προώθηση του Καραμάνου στην κορυφή ανακατεύτηκε η τράπουλα και φάνηκε από τη σύγχυση που δημιούργησε στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο ο Έλληνας επιθετικός.

Στα θετικά του παιχνιδιού ήταν η εικόνα του Ελίνι Δημούτσου. Ο Έλληνας αμυντικός χαφ είχε άριστη εικόνα στο παιχνίδι του, πράγμα που έλειψε στα προηγούμενα παιχνίδια. Όχι μόνο, μαζί με το Μπεχαράνο, κάλυψαν πολλά μέτρα, αλλά και ήταν εκφραστές σχεδόν σε όλες τις αντεπιθέσεις της Λαμίας. Ο προπονητής τους έχει ζητήσει από τα χαφ συνεχή κίνηση και όπως λένε ποδοσφαιρικά να μην κρύβονται στον αγωνιστικό χώρο, μέσω της διαρκής τους κίνησης. Για το Μπεχαράνο μιας και το αναφέραμε θα χάσει τα δύο επόμενα παιχνίδια λόγω καρτών και επειδή η Λίγκα υποχρεώνει τους παίκτες να μπουν στα play-offs ή στα play-out χωρίς να έχουν συμπληρωμένες τέτοιες τιμωρίες.

Σταθερότητα μετά την κακή του εικόνα στον αγώνα με το Βόλο έδειξε και ο Ντάνιελ Αντέτζο. Για την ακρίβεια έδειξε αυτό που έλεγαν όλοι, ότι απλά ήταν μια κακή παρένθεση η περασμένη του εμφάνιση. Τώρα ζητείται και η σταθερότητα με το Λουκά Βύντρα τους οποίους θα δούμε μαζί σε πολλά παιχνίδια, με το Βασίλη Πλιάτσικα στα πιτς για καιρό. Ο Βιγιάλμπα δείχνει ότι έχει τη δυνατότητα να μπει στο βασικό κορμό της ομάδας, χρειάζεται όμως αρκετό αγωνιστικό ρυθμό καθώς είναι παίκτης που βασίζεται σε κάτι τέτοιο. Παρατηρήσαμε πως και ο Άκης Μάντζιος τον πιστεύει και του έδωσε και την εντολή για την εκτέλεση των στημένων φάσεων.

Το παράδοξο είναι πως η απουσία της κάθετης πάσας και η δημιουργία από τον άξονα φάνηκε και σε ένα παιχνίδι που ο Ταιρόνε είχε πολύ θετική εικόνα. Η εικόνα αυτή φάνηκε και στο παιχνίδι κυπέλλου με τον Ολυμπιακό και ο Ισπανός επιθετικός χαφ τη διατήρησε. Θετικός με συνεχή κίνηση και εντολή να βγαίνει πότε αριστερά και πότε δεξιά για να δημιουργεί υπεραριθμία στα άκρα και να κάνει χώρο για τα ανεβάσματα των Μπεχαράνο και Δημούτσου. Χρειάζεται η Λαμία τον καλό Ταιρόνε και ενόψει των τριών τελευταίων αγωνιστικών με την ομάδα να είναι στο -3 από τα play-offs αλλά και για την ενδεχόμενη συμμετοχή στα play-out.

Ο 50χρονος τεχνικός του ΠΑΣ Λαμία ίσως να έπρεπε στο τέλος να ρισκάρει λίγο παραπάνω. Η είσοδος του Νιάσε στη θέση του Ταιρόνε κλέιδωσε το παιχνίδι υπέρ της Λαμίας καθώς δεν απειλήθηκε ούτε σε μία φάση, όμως η επιθετικότητα δεν αυξήθηκε. Ναι συμφωνώ οι γραμμές ανέβηκαν αρκετά στο γήπεδο στα τελευταία λεπτά και παρόλο τα δύο σέντερ φορ που παρέταξε στο τέλος ο προπονητής της ΑΕΛ, οι απειλές για την άμυνα της Λαμίας ήταν ελάχιστες. Η μπάλα πέρασε στο σέντερ φορ όπου ο Καραμάνος έκανε καλή δουλειά παίζοντας με πλάτη τους αμυντικούς των φιλοξενούμενων, αλλά τα χαφ δεν ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικά. Σίγουρα ο Άκης Μάντζιος έχει τα απαραίτητα υλικά για να μπορέσει η Λαμία να πάρει τα επόμενα παιχνίδια της και να μπει στα play-offs. Μένει να φανεί αν και οι ίδιοι το πιστεύουν και αν κρίνουμε από τα πάθος που κατέθεσαν κάτι τέτοιο ισχύει στο 100%.

Υ.Γ. 1) Τα έξι συνεχόμενα παιχνίδια χωρίς νίκη, και αν λάβουμε υπόψιν και τα δύο του κυπέλλου με Τρίκαλα και Ολυμπιακό φτάνουν τα οκτώ, αποτελούν σημαντικό αρνητικό σερί για τους Φθιώτες. Είναι απαραίτητη μία νίκη για να αλλάξει τη ψυχολογία και να δούμε το πρωταθληματικό σερί που έκανε η ομάδα της Φθιώτιδας στους πρώτους μήνες του Άκη Μάντζιου.

Υ.Γ. 2) Καλή εικόνα, όσο αγωνίστηκε, έδειξε και ο Βασιλόγιαννης. Ο Έλληνας εξτρέμ δημιούργησε πολλά περισσότερα προβλήματα στον Μούζεκ από τον Καραμάνο και δεν ήταν τυχαίο πως παρόλο που πέρασε στο παιχνίδι και ο Ρόμανιτς πάνω στο Μπέρτο που είχε κίτρινη κάρτα, οι συμπαίκτες του αναζητούσαν τον Έλληνα μεσοεπιθετικό.

Υ.Γ. 3) Δε διαφαίνεται στον ορίζοντα ροτέισον για τον επαναληπτικό αγώνα στο Φάληρο. Η Λαμία θα πάει να διεκδικήσει όποιες πιθανότητες έχει και γιατί όχι αν έρθουν όλα βολικά να πετύχει τον περσινό θρίαμβο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code