ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

ΛΑΜΙΑ-ΑΡΗΣ(2-2): Τρομερό παιχνίδι με μεγάλη χαμένη τη Λαμία!

Ισόπαλοι με 2-2 αναδείχθηκαν Λαμία και Άρης για την 25η αγωνιστική του πρωταθλήματος με τους Θεσσαλονικείς να εξασφαλίζουν και μαθηματικά τη είσοδο στην εξάδα.



Όγδοο συνεχόμενο παιχνίδι χωρίς νίκη για τη Λαμία που πλέον και μαθηματικά έχασε το τραίνο για τα play-offs. Η ομάδα απο τη Φθιώτιδα ξεκίνησε πολύ καλά τον αγώνα και για 50' λεπτά ήταν η απόλυτη κυρίαρχος, κάτι που άλλαξε άμεσα όταν μείωσε ο Άρης με το Λάρσον. Χαμένο πέναλτι για τους γηπεδούχους πριν το 1-0 του Αραβίδη που σκόραρε δις στο ντεμπούτο του με τα κυανόλευκα. Στους 27 βαθμούς πλέον η Λαμία που λογικά θα βρεθεί στα play-out , χωρίς πάντως να κινδυνεύει με υποβιβασμό.

ΠΩΣ ΕΠΑΙΞΑΝ: 

Με 4-4-2 και σαφή επιθετική διάθεση να κυνηγήσει τον αγώνα και τη νίκη από το πρώτο λεπτό παρέταξε την ομάδα του ο Άκης Μάντζιος. Κάτω από τα δοκάρια ο Θεοδωρόπουλος διατήρησε τη θέση του. Μπροστά του στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά βρέθηκαν οι Σκόνδρας, Βύντρα, Αντέτζο και ο Βάντερσον που επέστρεψε στη βασική ενδεκάδα. Στη δυάδα των χαφ με εντολή για πρεσάρισμα ψηλά στο γήπεδο κοντά στους επιθετικούς πήραν θέση οι Νιάσε και Δημούτσος. Δεξιά ο Βασιλόγιαννης διατήρησε τη θέση του, αριστερά ο Ρόμανιτς αφού εξέτισε τη τιμωρία του επανήλθε και αυτός στο αρχικό σχήμα. Στην επίθεση έγινε η μεγάλη έκπληξη με τον προπονητή των γηπεδούχων να επιλέγει στα αρχικά πλάνα του το νεοφερμένο Χρήστο Αραβίδη με παρτενέρ του το Τάσο Καραμάνο.

Από τη δική του πλευρά ο προπονητής των κιτρινόμαυρων δεν επεφύλασσε καμιά έκπληξη για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση επιλέγοντας το κλασικό του 4-2-3-1 και τα συνηθισμένα πρόσωπα. Κάτω από τα δοκάρια ο Κουέστα για ένα ακόμα παιχνίδι έχοντας μπροστά του στην άμυνα τους Ρόουζ σε ρόλο δεξιού μπακ το Βέλεθ και το Δεληζήση στο κέντρο και τον Κόρχουτ αριστερά. Στον άξονα οι αναντικατάστατοι Σάσα και Ματίγια βρέθηκαν εκεί για ένα ακόμα παιχνίδι μέσα στη σεζόν. Αριστερά ο Γκάμα και δεξια ο Φετφατζίδης πλαισίωναν το Λάρσον που είχε ελεύθερο ρόλο πίσω απο το μοναδικό προωθημένο Μπράουν Ιντέγιε.

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ: 

Με επιθετική διάθεση και συνεχές πρεσάρισμα ψηλά μπήκε η Λαμία στον αγωνιστικό χώρο, πιέζοντας ψηλά και κλέβοντας αρκετές μπάλες δυσκολεύοντας παράλληλα την ανάπτυξη των φιλοξενούμενων. Στα πρώτα λεπτά πάντως οι φάσεις μπροστά στις δύο εστίες έλειψαν. Η πρώτη φάση του αγώνα ήρθε στο 11' με το Βύντρα να παίρνει την κεφαλιά από το κόρνερ του Βασιλόγιαννη και να καταλήγει πάνω στα σώματα. Στο 16' η Λαμία στάθηκε τυχερή με το Βέλεθ να πέφτει άτσαλα για τάκλιν στον Καραμάνο και να τον ανατρέπει, μια απόφαση που επιβεβαιώθηκε και από το VAR.  Ο Βασιλόγιαννης όμως που ανέλαβε την εκτέλεση νικήθηκε από τον Κουέστα με τον Ισπανό κίπερ να κάνει σπουδαία επέμβαση.

Η Λαμία δεν πτοήθηκε και συνέχισε στον ίδιο ρυθμό πράγμα που τη δικαίωσε. Στο 24' μετά απο φάση διαρκείας ο Δημούτσος πέρασε κάθετα στον Αραβίδη και αυτός με ένα πολύ ωραίο γυριστό έστειλε τη μπάλα στο παραθυράκι του Κουέστα για το 1-0 της Λαμίας. Στο 28' αντεπίθεση για τη Λαμία με τον Αραβίδη να περνάει στο Βασιλόγιαννη αλλά οι αμυντικοί του Άρη αντέδρασαν γρήγορα για να διώξουν σε κόρνερ. Ο Άρης δεν απειλεί καθόλου τη Λαμία η οποία και μετά το προβάδισμα της απέκτησε περισσότερη ψυχολογία. Πρώτη ευκαιρία για τον Άρη στο 31' με το Σάσα να σουτάρει εκτός περιοχής η μπάλα κόντραρε αλλά ο Θεοδωρόπουλος μπλόκαρε.

Στο 36' ο Σκόνδρας σούταρε μακριά άουτ εκτός περιοχής ύστερα από κόρνερ. Η Λαμία δε δίνει χώρο στον Άρη να τρέξει και οι δύο ζώνες άμυνας δυσκολεύουν την ανάπτυξη των παικτών του Ένινγκ. Ο Γερμανός τεχνικός είχε πολλά παράπονα από τους παίκτες του στους οποίους φώναζε να παίζουν πιο γρήγορα. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου είχαμε και τη τελευταία φάση με το Σάσα να εκτελεί το φάουλ και την κεφαλιά του Βέλεθ να καταλήγει ψηλά άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Λαμία μπήκε αποφασισμένη να καθαρίσει το παιχνίδι. Στο 48' η ομάδα του Άκη Μάντζιου έκανε το 2-0 όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Βασιλόγιαννη ο Καραμάνος στο πρώτο δοκάρι πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Αραβίδης ανενόχλητος από τη μικρή περιοχή έκανε το 2-0.

Αυτό ήταν και το σημείο που ξύπνησε τον Άρη. Η ομάδα του Ένινγκ μείωσε γρήγορα όταν στο 52' μετά από ωραία ενέργεια του Φετφατζίδης ο Λάρσον έπιασε ωραίο σουτ από το ύψος της περιοχής και έστειλε τη μπάλα στο ίδιο σημείο με το πρώτο γκολ του Αραβίδη. Η Λαμία βρέθηκε αμέσως σε σύγχυση πράγμα που το εκμεταλλεύτηκαν οι φιλοξενούμενοι για να ισοφαρίσουν. Στο 55' λοιπόν και μετά από αντεπίθεση των κιτρινόμαυρων ο Γκάμα από αριστερά πέρασε τη μπάλα κάτω από τα πόδια του Αντέτζο και ο Ιντέγιε θα τη στείλει στα δίχτυα για το 2-2.

Η Λαμία προσπάθησε να αντιδράσει και ο Νιάσε βρέθηκε σε θέση βολής εντός περιοχής αλλά σούταρε πάνω στο Σάσα. Στο 59' νέο σουτ από το Δημούτσο η μπάλα κόρνερ. Στο 62' ο Βασιλόγιαννης στην κόντρα βρέθηκε απέναντι από τον Κουέστα και σούταρε ψηλα άουτ. Ο Άρης ήταν πολύ επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις και προσπάθησε να περιορίσει τη Λαμία. Στο 70' ο Λάρσον σούταρε  ψηλά άουτ χωρίς ισορροπία. Ο Άκης Μάντζιος ζήτησε από τους παίκτες να έχουν πιο κοντά τις γραμμές τους καθώς έβλεπε χαλάρωση.

Στο 75' φάουλ του Σάλιακα η μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Στο 77' και ο Σάλιακας με νέο σουτ στέλνει εκ νέου τη μπάλα άουτ. Ο ρυθμός όσο περνούσε η ώρα πάγωνε με τον Άρη να κρατάει μπάλα και να έχει περιορίσει τους κινδύνους προς την εστία του. Στο 85' ο Μαντσίνι σέντραρε με τον Ιντέγιε να παίρνει κεφαλιά που πέρασε πολύ μακριά απο την εστία. Στο 88' ο Νιάσε έκανε την προσποίηση εκτός περιοχής και σούταρε άστοχα άουτ με τη φάση αυτή να είναι και η τελευταία του αγώνα καθώς μέχρι να περάσουν και τα 4' λεπτά των καθυστερήσεων δεν έγινε κάτι άλλο αξιοσημείωτο.

ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ:

ΛΑΜΙΑ (4-4-2): Θεοδωρόπουλος, Σκόνδρας, Βύντρα, Αντέτζο, Βάντερσον, Νιάσε, Δημούτσος, Ρόμανιτς ( Σάλιακας 64'), Βασιλόγιαννης ( Μπιανκόνι 85'), Καραμάνος ( Μπουλούλης 79'), Αραβίδης.

ΑΡΗΣ (4-2-3-1): Κουέστα, Ρόουζ, Βέλεθ, Δεληζήσης, Κόρχουτ, Σάσα, Ματίγια, Φετφατζίδης ( Μαντσίνι 79'), Γκάμα ( Μαρτίνεθ 91'), Λάρσον ( Ντουρμισάι 88'), Ιντέγιε.

https://m.youtube.com/watch?v=TcDs9j8-MhU

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code