ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Λαμία: Διαιωνίζει μόνη της την αρρώστια της!

Ο Θανάσης Μαγκλάρας γράφει για μία ακόμη εμφάνιση της Λαμίας που προκάλεσε προβληματισμό στις τάξεις της, για τις ελπίδες για τα play-offs που άρχισαν να εξατμίζονται. ενώ έχει και υστερόγραφα.



Σε ένα ακόμη παιχνίδι η ομάδα του ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ 1964 παρουσίασε τις γνωστές της αδυναμίες με την υποσημείωση ότι αυτή τη φορά δέχθηκε και φάσεις εύκολα. Ο Άκης Μάντζιος μετά τον αγώνα δήλωσε πως "όποιος έβαζε το γκολ θα νικούσε". Είναι ρίσκο να σκέφτεσαι σε κάθε αγώνα πως θα καταφέρεις να πάρεις το 1-0 ώστε να νικήσεις. Έχουμε παρατηρήσει αρκετά παιχνίδια το τελευταίο ενάμιση μήνα μετά την ανάκαμψη της Λαμίας που ενώ προηγήθηκε δεν κατάφερε σε κάποια ή δεν το κυνήγησε σε κάποια άλλα να τα τελειώσει.

Το παιχνίδι ξεκίνησε πάνω κάτω όπως θα το ήθελε ο τεχνικός της Λαμίας. Χαμηλός ρυθμός, με λίγες μόνο εξάρσεις επιθετικής δημιουργίας και από τις δύο ομάδες και την ομάδα του να μην απειλείται. Γρήγορα όμως αυτό άλλαξε. Μετά το 20' η ομάδα του Βόλου κέρδισε μέτρα στο γήπεδο. Η καλή κυκλοφορία που παρουσίασε η ομάδα του Γκαγιέδο της έδωσε αυτή τη δυνατότητα. Σίγουρα και η ομάδα του ΝΠΣ έκανε πολλά λάθη στην κυκλοφορία. Οι δύο ομάδες στο τομέα αυτό δεν είχαν τεράστια διαφορά καθώς τα λάθη ήταν 53 υπέρ του Βόλου έναντι 60 για την ομάδα του Άκη Μάντζιου. Η διαφορά στο σημείο των λαθών παρατηρείται σε ένα άλλο σημείο του παιχνιδιού.

Το σημείο αυτό ήταν τα κλεψίματα. Ένα χαρακτηριστικό που είχε στα προηγούμενα παιχνίδια η ομάδα της Φθιώτιδας ήταν πως έκανε αρκετά κλεψίματα και αυτό βοηθούσε και στο να μη δέχεται φάσεις και στο να μπορέσει να ψάξει το επιθετικό τρανζίσιον. Τα κλεψίματα αυτή τη φορά ήταν 23 για το Βόλο και ΜΟΛΙΣ 12 για τη Λαμία. Το νούμερο αντιλαμβανόμαστε όλοι πως είναι εξαιρετικά χαμηλό και οφείλεται αποκλειστικά στη νωθρότητα με την οποία εμφανίστηκαν οι παίκτες της τοπικής ομάδας στον αγωνιστικό χώρο. Ο 50χρονος τεχνικός θέλησε με τα 3 στόπερ να περιορίσει τη δυάδα που παρέταξε μπροστά ο Ισπανός αντίπαλος του, καθώς και με τους Δημούτσο και Νιάσε να περιορίσει τα ανεβάσματα των επιθετικογενών χαφ του Βόλου.

Ο Νιάσε έδειξε, πως παρόλο που είναι ένας φιλότιμος παίκτης και σίγουρα μόλις βρει ρυθμό θα βοηθήσει τη Λαμία να συμμαζέψει το κέντρο της ανασταλτικά, ακόμα του λείπει ο απαραίτητος ρυθμός. Επίσης δεν είναι το χαφ που θα βοηθήσει σε ανάπτυξη του παιχνιδιού και αυτό είναι που έκανε την απουσία του Μπεχαράνο να μοιάζει τεράστια σε αυτό τον αγώνα. Δεν υπήρχε αυτό που προσδίδει ο Βολιβιανός χαφ στην ομάδα του Άκη Μάντζιου, το κουβάλημα της μπάλας δηλαδή τόσο  ώστε να ελευθερωθεί η άμυνα της ομάδας του. Ανεξήγητο επίσης γεγονός είναι η καθυστέρηση στην αλλαγή του Ταιρόνε. Ίσως να μην περνάει την καλύτερη αγωνιστική του περίοδο, όμως η δυνατότητα του να δει κάθετα το γήπεδο και να ψάξει τους συμπαίκτες του έλειπε από την ενδεκάδα της Λαμίας.

Η φτωχή δημιουργία του ΠΑΣ Λαμία αποτυπώνεται και στις πέντε τελικές προσπάθειες που κατάφερε να βγάλει στη δεύτερη χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος, και μόλις τρεις από αυτές ήταν εντός περιοχής. Το πρόβλημα ίσως πλέον να είναι και ψυχολογικό και ο Άκης Μάντζιος θα πρέπει να τονώσει άμεσα τους παίκτες του καθώς πέρα από το γεγονός ότι δεν μπορούν να υποστούν άλλη βαθμολογική απώλεια μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος, έρχεται αύριο και το πρώτο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό για τους «8» του κυπέλλου. Ένα παιχνίδι που χρειάζεται την απαραίτητη σοβαρότητα και ανταγωνιστικότητα, γιατί ίσως να είναι και το σημείο αυτό που θα δώσει τη ψυχολογική τόνωση στους παίκτες της Λαμίας για τη συνέχεια.

Ο προπονητής της Λαμίας θέλει επίσης να δει και τις μεταγραφές που έγιναν να μπαίνουν γρήγορα στην ομάδα και να τη βοηθούν με το Μπιανκόνι να δείχνει αυτή τη στιγμή να έχει προσαρμοστεί σε αυτό που του ζητάει ο προπονητής του. Η ποιότητα του και η εκτελεστική του δυνατότητα είναι γνωστές όμως πρέπει και αυτός να λαμβάνει τη μπάλα σωστά ώστε και να μπορέσει να συμμετέχει στη δημιουργία, όπως στη συνεργασία με το Ρόμανιτς στο γκολ κόντρα στον Αστέρα και να μπορέσει να εκτελέσει έναν οργανωμένο αυτοματισμό.

Υ.Γ. 1) Στο -4 πλέον η Λαμία από την 6αδα και τα play-offs με το Βόλο να την προσπερνάει όντας πλέον στους 25. Με 4 αγωνιστικές όμως για να τελειώσει η κανονική περίοδος και τις ομάδες που υπερτερούν βαθμολογικά από τη Λαμία να αγωνίζονται μεταξύ τους, μαθηματικά οι ελπίδες υπάρχουν. Τα υπόλοιπα στο γήπεδο από τον Άκη Μάντζιο και τους ποδοσφαιριστές του.

Υ.Γ. 2) Είχαμε αναφέρει πως η Λαμία θα ενισχυθεί σημαντικά στο μεταγραφικό παζάρι, όπως και έγινε με τις προσθήκες των Μπιανκόνι, Βιγιάλμπα, Νιάσε και Επασί. Βέβαια μετά τη τόσο καλή εικόνα του Κάχριμαν προχθές δεν ξέρω πως θα βγει από την 11αδα ο Σέρβος. Ίδωμεν.

Υ.Γ. 3) Είναι αλήθεια πως έγινε προσπάθεια για το Μίλος Ντέλετις από τον κύριο Πανουργιά, και τώρα και το περασμένο καλοκαίρι για την απόκτηση του Σέρβου εξτρέμ με τη μορφή δανεισμού. Στον πρώτο του αγώνα με την ομάδα της Τρίπολης είχε σημαντική συμμετοχή στην ανάπτυξη του παιχνιδιού με δύο μόνο προπονήσεις και πέτυχε και το μπάζερ μπίτερ. Θα ήταν έξοχη προσθήκη για τα φτερά της ομάδας της Φθιώτιδας και κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει της διοίκηση της που δεν κατάφερε να τον φέρει καθώς η προσπάθεια έγινε.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code