ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Γκερέιρο:«Οικογένεια μου η ΑΕΚ, να βρεθεί όμως λύση, δεν δούλεψα αμισθί»

Συνέντευξη παραχώρησε ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ και διεθνής με την Εθνική Πολωνίας, Ρότζερ Γκερέιρο στον Παναγιώτη Καρπαθάκη και στο Sportsnewsgreece.
Ο χαφ με τις βραζιλιάνικες ρίζες προχώρησε σε αποκαλύψεις που δεν γνωρίζαμε μέχρι σήμερα για τα δύσκολα χρόνια που πέρασε ο κιτρινόμαυρος σύλλογος και οι παίκτες του τότε ρόστερ. Μας εξιστορεί όλο το χρονικό με το χρωστούμενο ποσό του 1 εκατομμυρίου ευρώ που ακόμη περιμένει να του έρθει με κάποιον τρόπο αλλά περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια την πιο άσχημη στιγμή που βίωσε στην Αθήνα, όταν αστυνομικοί τον έδιωχναν από την κατοικία του, μπροστά στα μάτια της κόρης του.

για το τί κάνει σήμερα και με τί ασχολείται: «Έχει περάσει πραγματικά καιρός από τότε που βρισκόμουν στα ελληνικά γήπεδα. Πλέον ζω στην Βραζιλία και το Σάο Πάολο, έχω μία σχολή ποδοσφαίρου εδώ, για παιδιά και επίσης δουλεύω ως personal trainer , διδάσκω ένα είδος γυμναστικής , στο οποίο όλοι μπορούν να ανταπεξέλθουν. Αυτή είναι πλέον η δουλειά, ωστόσο παίζω ακόμη ποδόσφαιρο αλλά ερασιτεχνικά.Με πληρώνουν κάποια χρήματα αλλά είναι ερασιτεχνικό».

πόσο δύσκολο είναι για έναν Βραζιλιάνο να γίνει επαγγελματίας: «Είναι πολύ δύσκολο να γίνεις επαγγελματίας παίκτης στην Βραζιλία, λόγω του μεγέθους της χώρας που είναι αρκετά μεγάλο. Πολύς πληθυσμός, πολλοί καλοί παίκτες αλλά λίγες ευκαιρίες για τα μεγάλα κλαμπς. Πρέπει να δουλέψεις σκληρά, να έχεις τύχη και να πιστεύεις στον θεό συνέχεια, για να έχεις μία ευκαιρία να γίνεις επαγγελματίας ποδοσφαιριστής».

για το εάν βοηθάει το κράτος τους  νέους αθλητές: «Όπως προείπα, εδώ στην Βραζιλία έχουμε 20-25 μεγάλες ομάδες και για τις υπόλοιπες θα πρέπει να δουλέψεις αρκετά και να πάρεις εν τέλει πολύ λίγα χρήματα, οπότε δεν μπορείς να σκέφτεσαι μόνο το ποδόσφαιρο ως δουλειά. Είναι πολύ δύσκολες οι συνθήκες για τους νέους παίκτες για να παίξουν σε υψηλό επίπεδο. Για τον λόγο αυτό βλέπουμε πολλούς Βραζιλιάνους να φεύγουν σε άλλες χώρες προκειμένου να αγωνιστούν από τα 16-18 τους χρόνια και καταλήγουν στα 23-24 τους να έχουν κάνει καλές εμφανίσεις στην Ευρώπη και τότε αναρωτιούνται εδώ στην Βραζιλία για το πού βρισκόταν αυτός ο παίκτης και γιατί δεν τον ξέραμε; Συμβαίνει πολλές φορές με πολλούς παίκτες αυτό το φαινόμενο».

εάν ασχολείται ακόμη με το ποδόσφαιρο: «Τώρα πλέον έχω την δική μου ποδοσφαιρική σχολή, δεν ξέρω τί σχέδια έχει ο θεός για εμένα, οπότε προσπαθώ να βρω ευκαιρίες είτε εδώ στην χώρα μου είτε στην Ευρώπη εάν μου δοθεί η ευκαιρία μπορώ να κάνω αρκετά. Όλη μου την ζωή πάντως θέλω να ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο, είτε ως προπονητής, ως βοηθός ή ως αναλυτής,, σίγουρα όμως μπορώ να βοηθήσω από πολλές πλευρές στο άθλημα. Όλα αυτά για επαγγελματικό επίπεδο έτσι; Γιατί σε ερασιτεχνικό μπορώ να αγωνιστώ κιόλας μέχρι και 90 χρονών (γελάει)».

η γνώμη του για την Superleague: «Μου άρεσε να παίζω στην Superleague, είναι παρόμοιο πρωτάθλημα με αυτό της Πολωνίας. Έχεις 3-5 το πολύ κλαμπς, τα οποία θα ανταγωνιστούν για το πρωτάθλημα. Οι υπόλοιπες ομάδες δεν έχουν την ίδια δυναμική και μάχονται για την μέση βαθμολογία. Εδώ στην Βραζιλία είναι κάπως διαφορετικά. Αγωνίζονται 20 σύλλογοι και οι 10 από αυτούς μπορούν να κατακτήσουν τον τίτλο. Πέρσι η Φλαμένγκο ήταν μία πραγματικά πολύ καλή ομάδα, όμως υπό φυσιολογικές συνθήκες υπάρχουν συνήθως 10 κλαμπς που θα παλέψουν για το πρωτάθλημα. Σε Πολωνία και Ελλάδα ισχύει αυτό που είπα και είναι κάτι σαν μονοπώλιο αλλά μου άρεσε πολύ η ατμόσφαιρα, οι φανς, έχω πολύ καλές αναμνήσεις από την Αθήνα, μου άρεσε γενικά η Superleague».

το θέμα των χρημάτων που χρωστούσε η ΑΕΚ στον ίδιο: «Αυτό είναι το κακό κομμάτι στο τί συνέβη μεταξύ εμού και της ΑΕΚ. Δεν υπήρξε καμία λύση στα οικονομικά προβλήματα. Είχα αρκετά θέματα με τους δικηγόρους αλλάζοντας μάλιστα δύο τρεις φορές και ο πρώην μάνατζερ μου εδώ στην Βραζιλία δεν ενδιαφέρεται για την συγκεκριμένη κατάσταση και δεν ξέρω τί θα συμβεί. Απλά προσεύχομαι στον θεό να με βοηθήσει να βρεθεί μία λύση. Ελπίζω κάποια μέρα , κάποιος άνθρωπος από την ομάδα να με καλέσει και να συμφωνήσουμε σε κάτι, μου χρωστάνε 1 εκατομμύριο ευρώ. Ελπίζω να κανονιστεί ένα ραντεβού , ώστε να υπάρξει μία καλή λύση. Ήμουν εκεί, φόρεσα την φανέλα, έδωσα τον καλύτερο μου εαυτό. Ξέρεις, είμαι ένας φαν της ομάδας, δεν είναι μόνο η δική μου περίπτωση είναι και πολλών άλλων αλλά χωρίς να γνωρίζω την κατάληξη με εκείνους.Γνωρίζω την δική μου κατάσταση και δεν έχω αποτελέσματα, ελπίζω να βρεθεί η λύση, βρίσκομαι στην Βραζιλία πλέον, έχω μια άλλη δουλειά και δύο παιδιά που πρέπει να ταΐσω, αυτά τα χρήματα είναι σημαντικά για εμένα, δούλεψα γι' αυτά , δεν ήταν δωρεάν εργασία. Ξέρω πως ίσως να μην διαθέτουν αυτό το ποσό πλέον, οπότε θα μπορούσα να δουλέψω από κάποιο πόστο έτσι ώστε να μου καταβληθεί το ποσό , δεν ξέρω... έχω πολλές ιδέες στο μυαλό μου αλλά ίσως κάποιος να έχει εκεί πέρα λίγη καρδιά και να νοιαστεί γι' αυτή την κατάσταση. Ίσως κάποιος που ήταν μέρος της ομάδας τότε. Πραγματικά μου αρέσουν οι φίλοι της ομάδας, ξέρω ότι αρκετοί με αγαπάνε. Για τα λεφτά αυτά όμως δούλεψα, δεν ήταν δουλειά αμισθί».

εάν άξιζαν όλες αυτές οι κακές στιγμές που έζησε ο ίδιος και οι συμπαίκτες του στην ΑΕΚ: «Ναι και φυσικά, οι κακές στιγμές έρχονται και οι καλές βγαίνουν προς το φως. Στην ζωή τα πράγματα είναι κάπως έτσι, εάν δεν περνούσε τέτοιες καταστάσεις η ΑΕΚ ίσως τώρα να μην ήταν όπως ήταν. Έμαθα από αυτή την κατάσταση. Ήταν η χειρότερη στιγμή της καριέρας μου ως επαγγελματίας αλλά τώρα είμαι πραγματικά χαρούμενος για την ομάδα και ελπίζω να υπάρχει κάποιος όπως είπα και πριν που θα έχει καλοσύνη μέσα του και θα ενδιαφερθεί για μένα, την οικογένεια μου και θα μπορεί να βοηθήσει. Δεν πιστεύω πως είναι κάτι πολύ δύσκολο».

για τα δάκρυα στο ματς με τον Ατρόμητο και εάν αισθάνθηκε οικογένεια του την ομάδα: «Όπως σου είπα και πριν, νιώθω μέρος της οικογένειας της ΑΕΚ. Βρισκόμουν 4 χρόνια εκεί. Αυτή την στιγμή νιώθω σαν φαν της ομάδας, το ίδιο με αυτούς. Την νιώθω οικογένεια.Πιστεύω όμως πως πρέπει κάποιοι να νοιαστούν για αυτήν την κατάσταση που συζητάμε τόση ώρα, έχω δύο παιδιά , την οικογένεια μου και ξέρεις... όταν σταματάς το επαγγελματικό ποδόσφαιρο η ζωή σου αλλάζει 100%. Πρέπει να ξεκινήσεις νέες δουλειές. Αυτή την φωτογραφία που αναφέρεις, την έχω στον υπολογιστή μου και την δείχνω στον γιο μου και αυτός με ρωτάει για την κατάσταση και του εξήγησα, όπως είπα πριν, αγαπώ την ΑΕΚ, τους φίλους της αλλά αυτή η πολύ κακή κατάσταση που δημιουργήθηκε με έκανε να προσεύχομαι στον θεό και να περιμένω να βοηθηθώ».

εάν παρακολουθεί την ομάδα: «Όχι, όχι, δεν έχω χρόνο να παρακολουθώ παιχνίδια, βλέπω αυτά εδώ στην Βραζιλία και λίγο από Πολωνία, όχι όμως από Ελλάδα. Ωστόσο, βλέπω τα αποτελέσματα μέσω του ίντερνετ , όχι κάτι παραπάνω».

μία καλή και μία κακή ανάμνηση από την Ελλάδα εκτός γηπέδων: «Έχω πολύ καλές αναμνήσεις από την Ελλάδα και την Αθήνα. Βρέθηκα σε πολλές πόλεις, όπως Αθήνα, Μύκονο, Σαντορίνη με την οικογένεια μου. Οι παραλίες της Αθήνας ήταν πολύ ωραίες, οι φανς της ΑΕΚ, τα παιχνίδια που έδωσα. Πολύ καλές αναμνήσεις από τα μέρη εκείνα. Ο καιρός είναι πολύ ζεστός το καλοκαίρι, μοιάζει λίγο με αυτόν εδώ στην Βραζιλία, όχι σαν την Πολωνία που έχει πολύ κρύο. Για κακές αναμνήσεις, μόνο οι οικονομικές αβεβαιότητες με την ομάδα.Θα σου πω κάτι που ίσως δεν το ξέρετε εσείς οι δημοσιογράφοι. Η αστυνομία ήρθε στο σπίτι μου για να με διώξουν από αυτό, λόγω του ότι η ΑΕΚ δεν πλήρωσε το ενοίκιο και αυτή η στιγμή ήταν η χειρότερη μου για μένα και την οικογένεια μου στην Αθήνα. Ήρθαν με ένα χαρτί, ενώ είχα την 6 μηνών κόρη μου και μου ζήτησαν να φύγω, διότι ο σύλλογος δεν έχει πληρώσει εδώ και 10 μήνες το ενοίκιο και μου λένε «πρέπει να φύγεις τώρα»! Οπότε αυτή είναι η χειρότερη μου στιγμή στα 4 χρόνια. Αμέσως πήρα τηλέφωνο την ομάδα, συζήτησε με την αστυνομία και τότε η ομάδα πλήρωσε κάποια χρήματα και κάπως έτσι παρέμεινα στο ίδιο σπίτι μέχρι το τέλος της σεζόν. Επίσης, όταν έπρεπε να επιστρέψω πίσω στην Βραζιλία, δεν είχαν τα χρήματα για να πληρώσουν τα εισιτήρια μου και τότε χρεώθηκε ο μάνατζερ μου για να γυρίσω.Είναι μία πραγματικά πολύ , πάρα πολύ κακή ανάμνηση».

η γνώμη του για την Πολωνία στο Euro και την Βραζιλία στο Copa America: «Όσον αφορά το Euro, πιστεύω πως η Πολωνία μπορεί να κάνει μία πολύ καλή διοργάνωση,έχουν μία καλή ομάδα με κορυφαίο τον Λεβαντόφσκι που είναι στην καλύτερη φάση της καριέρας του. Για μένα ήταν μεγάλη ευχαρίστηση που έπαιξα μαζί του στην Εθνική και λίγο στην Λέγκια Βαρσοβίας. Έχουν καλούς τερματοφύλακες επίσης, Σέζνι και Φαμπιάνσκι για παράδειγμα. Όσον αφορά την Βραζιλία, έχει αλλάξει κάπως το ρόστερ αλλά πιστεύω πως είναι πολύ καλή η ομάδα, ο Νέιμαρ είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση και εάν είναι αυτός σε καλή μέρα τότε η Βραζιλία μπορεί να πάει ψηλά. Ελπίζω να τα πάει καλά και να κερδίσει αυτό το τουρνουά».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code