ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Τελευταίες ειδήσεις και δηλώσεις για το ΑΕΚ-Προμηθέας



Οι τελευταίες εξελίξεις και οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών πριν τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδος.


 Ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας θα διεξαχθεί σήμερα το απόγευμα στις 17 00 ανάμεσα στην ΑΕΚ και στον Προμηθέα Πατρών στο γήπεδο Δύο Αοράκια του Ηρακλείου. Για πρώτη φορά από το 1999 ο Ολυμπιακός ή ο Παναθηναικός δεν βρίσκονται στον τελικό. Το ματς θα είναι ιδιαίτερο αφού και οι δύο ομάδες έχουν ποιότητα στο ρόστερ τους και διψούν για τίτλους.

ΑΕΚ

Από την μία η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου έχει πέρα από ποιότητα στην ομάδα του και βαριά φανέλα. Η Ένωση βρέθηκε 11 φορές σε τελικούς και κατέκτησε 4 φορές το Κύπελλο Ελλάδος. Δεν χρειάζεται να πάμε πολύ μακριά για να δούμε ότι το τελευταίο μέχρι τώρα Κύπελλο Ελλάδος την απονεμήθηκε τη σεζόν 2017-2018 κόντρα στον Ολυμπιακό. Για να φτάσει στον τελικό η ΑΕΚ νίκησε στα προημιτελικά το Rethymno Cretan Kings με 71-61. Ενώ την Τέταρτη στα ημιτελικά επικράτησε του Διαγόρα Δρυοπιδέων με 71-89.

Στον τελικό στα Δύο Αοράκια οι δύο ομάδες δεν θα έχουν οπαδούς για να διεξαχθεί με ασφάλεια ο τελικός. Ο Γιόνας Ματσιούλις στην συνέντευξη τύπου επισήμανε ότι οι οπαδοί δίνουν άλλη αίσθηση στο ματς και διαφορετικό ρυθμό και παλμό.



Από την άλλη μεριά ο προπονητής της Ένωσης Ηλίας Παπαθεοδώρου δηλώνει ότι το Κύπελλο Ελλάδος είναι βασικός στόχος της ΑΕΚ. Βέβαια διευκρινίζει ότι ο Προμηθέας θα είναι δύσκολος αντίπαλος αφού οι παίκτες του πρωταγωνιστούν με τις επιδόσεις του τόσο στις εγχώριες όσο και στις διεθνείς διοργανώσεις. Απέφυγε ο Παπαθεοδώρου να χρίσει την ΑΕΚ φαβορί του τελικού τουλάχιστον λόγω της βαρύτητας της φανέλας. Ενώ διαπίστωσε ότι οι ομάδες βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο προπονητής της ΑΕΚ δεν υπολογίζει στους Γκίκα και Λανγκφορντ για τον σημερινό τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος.


Προμηθέας

Από την άλλη μεριά ο Προμηθέας θα κατέβει με πλήρες ρόστερ στον πρώτο του τελικό Κυπέλλου Ελλάδος. Αυτή θα είναι η παρθενική εμφάνιση για την ομάδα από την Πάτρα σαν φιναλίστ του Κυπέλλου. Ο Προμηθέας έχει εμπειρίες σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις και αγωνίστηκε πέρσι στους τελικούς του ελληνικού πρωταθλήματος κόντρα στον Παναθηναϊκό. Η ομάδα από την Αχαία μπορεί να μην έχει μεγάλη ιστορία αλλά προσπαθεί τα τελευταία χρόνια να εδραιωθεί τουλάχιστον στις εγχώριες διοργανώσεις.

Ο προπονητής Μάκης Γιατράς ευχαρίστησε την Κρήτη για την φιλοξενία της και επισήμανε ότι ο Προμηθέας σιγά σιγά ανεβαίνει επίπεδα. Ανέφερε ότι δεν μπορούν να επικεντρωθούν σε συγκεκριμένα στοιχεία και αδυναμίες του τρόπου παιχνιδιού της ΑΕΚ και θεωρεί ότι το παιχνίδι θα κριθεί στον έλεγχο των ριμπάουντ, του ρυθμού και των λαθών.

Ο Μάκης Γιατράς εκθειάζει τις δεξιότητες και την προσωπικότητα του Γιόνας Ματσιούλις ενώ μας παρουσιάζει ότι επιπλέον στόχος του Προμηθέα είναι...η δημιουργία φιλάθλων όχι μόνο στην Πάτρα αλλά και σε όλη την Ελλάδα. Αυτό είναι κάτι που όπως υπογραμμίζει θέλει καιρό να γίνει.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code